Για την φασιστική επίθεση σε σχολείο της πόλης


Θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας
και την πόλη μας με κάθε τρόπο


Η δημοτική παράταξη «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ» καταδίκασε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16-12-2021 την φασιστική επίθεση (σ.σ.: στις αρχές Δεκεμβρίου) σε δημοκρατικούς μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς την ώρα που καθάριζαν φασιστικά συνθήματα από τους τοίχους του σχολείου τους και κάλεσε τη δημοτική αρχή να πάρει δημόσια θέση.

 
Δήλωση Δημοτικής παράταξης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ»
στο Δημοτικό Συμβούλιο 16-12-2021

Αναλυτικά η δήλωση:

Η δημοτική παράταξη «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» καταδικάζει τα περιστατικά φασιστικών τραμπουκισμών που έλαβαν χώρα σε σχολική κοινότητα της πόλης μας εναντίον δημοκρατικών νέων μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών.

Συμπαραστεκόμαστε και θα βρεθούμε στο πλάι οποιασδήποτε και οποιουδήποτε αγωνίζεται ενάντια σε φασιστικές ενέργειες στην πόλη μας και παντού, όπου μπορούμε.

Θυμίζουμε ότι κατά την τελευταία δεκαετία έγιναν ξανά προσπάθειες να δημιουργηθούν «ακροδεξιοί πυρήνες» στην πόλη μας. Είναι γνωστό ποιοι/-ες πολιτικά ενθάρρυναν, συνεργάστηκαν και ενέταξαν στο τοπικό ψηφοδέλτιο τους «σταγονίδια». Ο φασισμός και ο ναζισμός «φυτρώνουν» και «ξαναφυτρώνουν» εκεί που υπάρχει «εύφορο έδαφος» εξαιτίας τυχοδιωκτικού πολιτικού καιροσκοπισμού και εκεί που υπάρχει ανοχή.

Περιμένουμε από την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου, που αποτελούν την πολιτική συνέχεια της δημοτικής διοίκησης των τελευταίων 15 ετών στην πόλη, με ίδια πρόσωπα και ίδιες πολιτικές θέσεις, να κάνει δημόσια δήλωση για το θέμα, καταδικάζοντας το περιστατικό.
———————
Δ.Τ.: 20.12.21

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s