Ενώ η περιοχή Αγία Φιλοθέη περιμένει προστασία για το Καζίνο ξαφνικά κτήριο γραφείων σε περιοχή αμιγούς κατοικίας;Στην δημοσιότητα έδωσε στις 28/02 ερώτηση για αμφισβητούμενης νομιμότητας άδεια νέου κτηρίου γραφείων στην περιοχή Αγία Φιλοθέη Αμαρουσίου, σε χώρου αμιγούς κατοικίας (!), η παράταξη «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή». Η επικεφαλής, Μ. Διακολιού. Κατέθεσε την ερώτηση προκειμένου η δημοτική αρχή να δώσει εξηγήσεις στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολουθεί το σχετικό κείμενο, όπως κατατέθηκε


«ΕΡΩΤΗΣΗ

Στη συμβολή των οδών Αγράφων και Πάτμου στην Αγ. Φιλοθέη, χτίζεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε κτίριο γραφείων, βάσει της υπ’ αριθμ. 97.197/2020άδειας δόμησης.

Το γεγονός του ότι δόθηκε έγκριση δόμησης για κτίριο γραφείων στο ΟΤ 109 της Π.Ε. 5 του Δήμου μας, όπου ισχύει χρήση αμιγούς κατοικίας, είναι γεγονός που από μόνο του εγείρει πολλά ερωτήματα.

Είναι δε αδιαμφισβήτητο ότι στο εν λόγω σημείο η χρήση γης είναι αμιγούς κατοικίας, παρά την ύπαρξη της υπ’ αριθμ.  31174/Π-873/93 Απόφαση Νομάρχη Ανατολικής Αττικής (ΦΕΚ 1326/Δ΄/1993). Τούτο διότι, ο καθορισμός των χρήσεων γης κατ’ αναθεώρηση του έως τότε ισχύοντος ΓΠΣ, είναι νόμιμα εφικτός μόνο με πδ.

Περαιτέρω, στην πρώτη αναθεώρηση του ΓΠΣ, το 1994, η χρήση που ορίστηκε για το ΟΤ 109, όπου και η επίμαχη οικοδομή, είναι αμιγούς κατοικίας. Το δε πδ 727Δ/1995, το οποίο ορίζει ποιες περιοχές έχουν χρήση Πολεοδομικού Κέντρου και γενικής κατοικίας, δεν συμπεριλαμβάνει το ΟΤ 109 σε αυτές.

Το ΓΠΣ του 1997, βέβαια, μεταβάλλει την χρήση στο ΟΤ 109 και την μετατρέπει σε χρήση γενικής κατοικίας, πλην όμως η αναθεώρηση αυτή κατέπεσε από την υπ’ αριθμ. 1027/1999 απόφαση του ΣτΕ ( Ε’ Τμήμα) και συνεπώς επανήλθε αυτοδικαίως το προηγούμενο καθεστώς.

Η τελευταία δε διάταξη που αφορά τον καθορισμό χρήσεων γης (2012) και πάλι ορίζει την χρήση του ΟΤ 109 ως χρήση αμιγούς κατοικίας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ:

  1. Με ποια τεκμηρίωση δόθηκε η έγκριση δόμησης στο εν λόγω ακίνητο για χρήση γενικής κατοικίας κατά πρωτοφανή παράβαση της κείμενης νομοθεσίας; 
  2. Η έγκριση αυτή ήταν ή όχι γνωστή σε πολιτικά πρόσωπα πρότερον της χορήγησής της; 
  3. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η διοίκηση του Δήμου για την αποκατάσταση της νομιμότητας;»

————————-

Δ.Τ. 28|02|20

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s