Μ. Διακολιού στην περιοχή Παράδεισος: «πληρώνουν» βαρύ τίμημα οι πολίτες


Με κατοίκους από τις γειτονίες του Παραδείσου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει η υποψήφια δήμαρχος Αμαρουσίου, Μαίρη Διακολιού στις 16|05
Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η περιοχή αυτή έχει για χρόνια πολλά προβλήματα από την ύπαρξη και λειτουργία των μεγάλων κτηρίων γραφείων υπερτοπικής εμβέλειας. Οι δημοτικές διοικήσεις τις τελευταίες δεκαετίες έχουν επιλέξει να υποστηρίζουν τις χρήσεις που διευκολύνουν τις εταιρείες (ιδιοκτήτριες των ακινήτων) και όχι την προστασία των γειτονιών που κατοικούν οι απλοί πολίτες.

Η Μ. Διακολιού ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις που έχει καταθέσει την τελευταία πενταετία στην αντίθετη κατεύθυνση από τις επιλογές της δημοτικής αρχής Πατούλη και της περιφερειακής διοίκησης Δούρου – Καραμέρου.

Νέες επιβαρύνσεις την τελευταία πενταετία

Τοπικοί πολιτικοί που σε αυτές τις εκλογές ζητούν την ψήφο ως υποψήφιοι δήμαρχοι, υπηρέτησαν από καίριες θέσεις την διοίκηση Πατούλη και την Περιφέρεια. Συμφώνησαν να κατασκευαστεί το σύμπλεγμα κτηρίων των εγκαταστάσεων Μυτιληναίου (και μάλιστα, δεν έδωσαν το δικαίωμα στην διαβούλευση στους κατοίκους, ούτε υπολόγισαν την αντίθετη γνώμη τους). Επίσης, έφεραν και τα γραφεία του βόρειου τομέα της Περιφέρειας στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή του Παραδείσου σε κτήριο που επέλεξε ο τότε αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, κ. Γ. Καραμέρος (νυν υποψήφιος δήμαρχος), το οποίο ανήκε στην διαχειριστική ευθύνη εταιρείας στην οποία μετέχει ο τότε αρμόδιος αντιδήμαρχος πολεοδομίας Αμαρουσίου κ. Κ. Ρώτας (νυν υποψήφιος δήμαρχος), της διοίκησης Πατούλη.

Ωστόσο, δεν φρόντισαν ούτε το κυκλοφοριακό, ούτε τα πεζοδρόμια, ούτε τον φωτισμό κ.α. στις περιοχές των κατοικιών, αντίθετα με την άμεση παρέμβαση και σπουδή για τις περιοχές των κτηρίων εταιρειών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s