Για το ξεπούλημα του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας

Στις 9/1/2017, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαίρη Διακολιού παρακολούθησε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών την εκδίκαση της αίτησης αναστολής που κατέθεσαν οι κ.  Γαρδέλης,  Πάντος,  Πιτταρα, κατά της συνέχισης των οικοδομικών εργασιών ανέγερσης κτιρίου γραφείων στο ΧΕΥ Νερατζιώτισσας.

Από το ΔΣ του Συλλόγου Παραδείσου παρέστησαν οι κυρίες Προεστάκη και Κουφοπούλου και από τον σύλλογο Αγ. Φιλοθέης η κα Βερνάρδου.

Παρέμβαση υπέρ της συνέχισης των εργασιών άσκησε η επενδύτρια εταιρεία «ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ ΑΕ» και το ΤΑΙΠΕΔ,  που διενήργησε τη σκάνδαλωδη αγοραπωλησία.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, πέραν των νομικών θεμάτων,  τεκμηριώθηκε η βλάβη των κατοίκων από την ανέγερση του κτιρίου,  κυρίως αναφορικά με την οικιστική, περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή επιβάρυνση της γειτονιάς του Αγ. Θωμά και των γύρω περιοχών.

Ενδιαφέρουσα ήταν η υπερασπιστική γραμμή του ΤΑΙΠΕΔ που επικαλέσθηκε παραδοχή εκ μέρους της ΥΔΟΜ Αμαρουσίου της δυνατότητας δόμησης των ΧΕΥ προ της Υπουργικής Απόφασης Ταγαρά (που μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι εκείνη πρώτη καθιέρωσε χρήσεις γενικής κατοικίας και όρους δόμησης στους χώρους των ΧΕΥ).

«Δηλώνω τη συμπαράστασή μου στην προσπάθεια να εμποδιστεί η συνέχιση της υποβάθμισης της καθημερινότητας των Μαρουσιωτών κυρίως του Αγ. Θωμά, της Αγ. Φιλοθέης, του Παραδείσου και του Πολυδρόσου,  αλλά και σε κάθε ατομική και συλλογική προσπάθεια ενεργών πολιτών που έχει στόχο τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής» ανέφερε η Μ. Διακολιού σε συνομιλίες που έγιναν μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s