Πάρκινγκ Ευτέρπης: Η επιτομή της προχειρότητας; Οι αβελτηρίες της διοίκησης Γ. Πατούλη πληρώνονται από τους έμπορους του Κέντου


Δυστυχώς, η πραγματικότητα επιβεβαιώνει ότι το πάρκινγκ που σκοπεύει η δημοτική αρχή να κατασκευάσει στην Πλατεία Ευτέρπης αδιαφορώντας για τις δυσμενείς συνέπειες που το έργο αυτό θα έχει στην πόλη, επιπλέον γίνεται με αδικαιολόγητη προχειρότητα.

Συγκεκριμένα, ήδη από τις 19-7-2016, η ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε) θυροκόλλησε στο εργοτάξιο έγγραφο περί διακοπής των εργασιών επειδή δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις του νόμου για πρόληψη ατυχημάτων από ηλεκτροπληξίες. Το ίδιο έγγραφο κοινοποιήθηκε και στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, ως αρμόδιο, για να επιμεληθεί την διακοπή των εργασιών, εφαρμόζοντας το νόμο.

Η διακοπή αυτή θα διαρκέσει μέχρι την ολοκλήρωση της εκπόνησης και υλοποίησης μελέτης  για μετατόπιση του δικτύου ηλεκτροδότησης που βρίσκεται εγκατεστημένο στο σημείο.

Είναι φανερό, ότι οι εργασίες που έγιναν έως σήμερα στο χώρο, αν όχι με την εντολή της δημοτικής αρχής από προσωπικό του Δήμου, πάντως με την ανοχή της,  αποδεικνύεται ότι έγιναν με διακινδύνευση της ασφάλειας των εργαζομένων.

Η δημοτική αρχή και στο σχετικό ΔΣ αλλά και σε πρότερη αυτού συνάντησή της με τους εμπόρους- επαγγελματίες, κατοίκους και ιδιοκτήτες του κέντρου, διαβεβαίωνε για την πλήρη νομιμότητά του, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε μελετημένο.

Όμως, με την πρώτη τσαπιά, προέκυψαν προβλήματα έλλειψης προετοιμασίας, απρονοησίας, μη τήρησης του νόμου και έκθεσης των εργαζομένων σε κίνδυνο. Δεν θέλω ούτε να φαντάζομαι με τέτοια δεδομένα σε τι περιπέτεια βάζει η δημοτική αρχή τους Μαρουσιώτες».

———————————–

Απάντηση Μ. Διακολιού στην ομάδα παραπληροφόρησης Γ. Πατούλη που συκοφαντεί, αντί να απαντά για τα κοστοβόρα λάθη του ίδιου εναντίον των επιχειρηματιών του Κέντρου (25.07.16)

Ο Γ. Πατούλης και η ομάδα παραπληροφόρησης του «ξαναχτυπούν»!…

«Ο κ. Δήμαρχος, κρυβόμενος πίσω από την υπογραφή του κ. Σταθούλη αυτή τη φορά, επιβεβαιώνει άθελά του, ότι οι παρεμβάσεις μου τον ενοχλούν ακριβώς επειδή ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο ίδιος ο κ. «Σταθουλοπατούλης», ενώ επιβεβαιώνει το περιεχόμενο της ανακοίνωσής μου (Πάρκινγκ Ευτέρπης: η επιτομή της προχειρότητας;) για την θυροκόλληση του εγγράφου περί διακοπής των εργασιών στο εργοτάξιο έως την μετατόπιση του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε) χαρακτηρίζει «τυπικότατη» τη διαδικασία λήψης μέτρων προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων, προφανώς για να καλύψει το γεγονός ότι πριν ολοκληρωθούν οι «τυπικότατες» διαδικασίες έγιναν εργασίες στο εργοτάξιο εις γνώση της δημοτικής αρχής και μάλιστα (και;) από εργαζομένους του Δήμου μας!

Παραθέτει δε ως «στοιχείο», έγγραφο της αναδόχου εταιρίας προς την ΔΕΔΔΗΕ το οποίο εστάλη στις 21-7-2016, ήτοι ΜΕΤΑ από το έγγραφο το οποίο εγώ επικαλέστηκα!

Το δε περιεχόμενο του εγγράφου που επικαλείται ο κ. Πατούλης (δια του κ. Σταθούλη) αποδεικνύει την προχειρότητα την οποία επικαλέστηκα, διότι:

Α) Η ανάδοχος εταιρία γνωστοποιεί στις 21-7-2016 στη ΔΕΔΔΗΕ ότι δεν εκτελεί εργασίες στο έργο από τις 1-7-2016. Υπενθυμίζουμε όμως ότι το εργοτάξιο έχει κλείσει ήδη από το Μάιο  και από το χώρο του εργοταξίου έχουν ήδη αφαιρεθεί δέντρα και κυβόλιθοι, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως ορίζει ο νόμος.

Β) Ότι ενώ η ανάδοχος ζήτησε από την ΔΕΔΔΗΕ την επίσπευση των εργασιών μετατόπισης του δικτύου της ήδη από 25-9-2015, έμαθε το απαιτούμενο ποσό για την ολοκλήρωση της μετατόπισης αυτής στις 13-7-2016 και το πλήρωσε στις  15-7-2016. Το  γεγονός αυτό  (ανεξάρτητα από το αν η καθυστέρηση στην ενημέρωση για το ύψος του ποσού οφείλεται ή όχι σε δική της υπαιτιότητα- πράγμα που δεν παίζει ρόλο), σημαίνει ότι η ανάδοχος (και συνεπώς και ο Δήμος) γνωρίζουν ότι η διαδικασία εκπόνησης σχετικής μελέτης θα ξεκινούσε αναγκαστικά μετά τις 15-7-2016.

Γ) Από αυτό προκύπτει, ότι  ενώ ανάδοχος (και συνεπώς και Δήμος) γνώριζαν ότι υπήρχε εκκρεμότητα στη λήψη μέτρων ασφαλείας των εργαζομένων, αποδέχτηκαν να γίνουν εργασίες στο σημείο διακινδυνεύοντας την ασφάλεια των εργαζομένων, παρά το ότι δηλώνουν «έμπειροι» περί των «μεγάλων έργων».

Αν αυτό δεν είναι προχειρότητα, τότε είναι συνειδητή αδιαφορία.

Εγώ προτιμώ να μην πιστέψω ότι η δημοτική αρχή αδιαφορεί ενεργητικά για την ασφάλεια των εργαζομένων, επιμένω ότι η προχειρότητα και η έλλειψη συντονισμού είναι απαράμιλλη.

Για τα λοιπά, ανούσια, άσχετα και παραπειστικά, παραπέμπω τον κ. Δήμαρχο  στα προβεβλημένα στελέχη της διοίκησής του που κατείχαν περίοπτες θέσεις και στις διοικήσεις Τζανίκου, χωρίς ποτέ να αυτονομηθούν, όπως έπραξα εγώ».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s