Για το έγκλημα στο πάρκινγκ Χατζηαντωνίου που είναι δημοτικός χώρος!

ΔΗΛΩΣΗ

Όπως πληροφορηθήκαμε από την ειδησεογραφία, πτώμα γυναίκας, βρέθηκε στο 3ο υπόγειο πάρκινγκ υποκαταστήματος αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην οδό Χατζηαντωνίου, στο Μαρούσι.

Για όσους δεν θυμούνται, στον ίδιο χώρο, φωτογραφήθηκε ο Δήμαρχος, εξαγγέλλοντας ότι το υπόγειο αυτό θα αποδιδόταν για χρήση πάρκινγκ στους Μαρουσιώτες. Βέβαια, όλοι ξέρουμε ότι, παρά τις εξαγγελίες, ο χώρος αυτός δεν αποδόθηκε ποτέ ως πάρκινγκ για τους δημότες, αφού –παρόλο που η πρόσβαση σε αυτόν ήταν εφικτή- η εταιρία είχε  αναρτήσει επιγραφή «το τρίτο υπόγειο δε λειτουργεί» και εκεί, επικρατούσε απόλυτο σκοτάδι.

Ελπίζω, ο λόγος της μη απόδοσης του χώρου προς χρήση των δημοτών, να μην είναι η δυσφορία που θα αισθανόταν ο κόσμος πουενώ θα είχε δωρεάν πάρκινγκ,  μετά την υλοποίηση της πρόθεσης της δημοτικής αρχής να εκμισθώσει το χώρο σε ιδιώτη ώστε να εκμεταλλεύεται τις θέσεις στάθμευσης, θα αναγκαζόταν να πληρώσει αντίτιμο.

Το αποτέλεσμα; Ο χώρος που προοριζόταν για τους Μαρουσιώτες, έγινε χώρος κάλυψης εγκληματικών ενεργειών.

Για το λόγο της μη απόδοσης του χώρου στους κατοίκους, αναμένω να μου απαντήσει η δημοτική αρχή.

Το πλαίσιο ασφάλειας της πόλης μας, δεν εξαρτάται μόνο από αστυνομικά μέτρα. Χρειάζεται και πολιτικές πρόληψης.

————————————-


Απάντηση στην «κίτρινη» ανακοίνωση Γ. Πατούλη (28.05.16):

Ο κ. Δήμαρχος, με μία κίτρινη ανακοίνωση (http://enypografa.gr/95570-2/), διαστρεβλώνει πλήρως και εσκεμμένα το περιεχόμενο της δήλωσής μου, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, κατά την προσφιλή του συνήθεια. Ας αφήσουμε, λοιπόν τις ανούσιες προσπάθειες εντυπωσιασμού του κ. δημάρχου , κι ας μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας:

Αλήθεια 1η: Είναι σαφές, ότι το γεγονός της δολοφονίας μίας άτυχης γυναίκας σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Αμαρουσίου, δεν αποτελεί επ’ ουδενί στοιχείο σύνδεσης – άμεσης ή έμμεσης- της δημοτικής αρχής με το αποτρόπαιο έγκλημα, για το οποίο θλιβόμαστε όλοι.

Αλήθεια 2η: Είναι επίσης σαφές, ότι την σύγχυση την έχει ο κ. δήμαρχος, αφού απλή γνώση της ελληνικής αρκεί για να κατανοήσει κανείς ότι  η φράση «ο χώρος που προοριζόταν για τους Μαρουσιώτες, έγινε χώρος κάλυψης εγκληματικών ενεργειών»  δεν σημαίνει ότι το έγκλημα τελέστηκε στο δημοτικό χώρο. Όπου και αν τελέστηκε, η σορός κρύφτηκε εκεί.

 Αλήθεια 3η: Ασφαλώς, δεν θέλω να πω ότι αν ο χώρος είχε πράγματι αποδοθεί στους Μαρουσιώτες, δεν θα γινόταν το έγκλημα. Όμως, είναι βέβαιο, ότι ο δράστης δύσκολα θα επέλεγε τον συγκεκριμένο δημοτικό χώρο, για να καλύψει την πράξη του, αν αυτός  ήταν φωταγωγημένος και είχε αποδοθεί σε δημόσια χρήση, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του κ. δημάρχου.

Αλήθεια 4η: Ο χώρος αυτός αρχικά φωτιζόταν και μετά … συσκοτίστηκε. Αυτό σημαίνει, ότι ανεξαρτήτως του εγκλήματος, η δημοτική αρχή δεν φρόντισε για  το ελάχιστο μέτρο ασφαλείας των πολιτών, ήτοι την φωταγώγηση του χώρου της. Γιατί κόπηκε το ρεύμα;

Αλήθεια 5η: Ο χώρος ήταν προσβάσιμος, παρά το γεγονός ότι δεν φωτιζόταν, με ό,τι αυτό σημαίνει για την επικινδυνότητά του για τους πολίτες,ανεξαρτήτως του εγκλήματος.

Και ένα ερώτημα: Θεωρώντας δεδομένη την επιλογή –και χωρίς να υπεισέλθω στην άποψή μου για την ορθότητά της- της εκμίσθωσής του χώρου σε ιδιώτη προς εκμετάλλευση,  γιατί  τουλάχιστον έως τη διενέργεια του διαγωνισμού ο χώρος δεν είχε δοθεί στους δημότες μας προς ελεύθερη χρήση;

Επιστρέφω, λοιπόν, στον κ. δήμαρχο τα «περί έλλειψης σεβασμού» και τον καλώ να πάψει να κάνει αυτό που κατηγορεί εμένα, να χρησιμοποιεί δηλαδή τη θλίψη και τον αποτροπιασμό όλων μας (και του ιδίου, ελπίζω) για τον τόσο βάναυσο χαμό μιας ανθρώπινης ζωής, για να αποφύγει να απαντήσει, και ας μπει επιτέλους στην ουσία.—————————————–
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑ …ΑΝΟΗΣΙΑ!

Σχετικά με την (μη) απάντηση του δημάρχου (http://enypografa.gr/95650-2/) στη δεύτερη ανακοίνωσή Μ. Διακολιού, αναφορικά με το δημοτικό πάρκινγκ στην οδό Χατζηαντωνίου, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος απάντησε (28.05.16):

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑ, ΑΝΟΗΣΙΑ

Ο κ. Δήμαρχος αποδύεται σε ανόητες ύβρεις, κατά άλλη προσφιλή του συνήθεια, αντί να δώσει απάντηση στο απλούστατο θέμα που του έθεσα:

Ο δημοτικός χώρος, για λόγους ασφαλείας των πολιτών, ή θα έπρεπε να είναι φωτισμένος αν θα ήταν προσβάσιμος, ή θα έπρεπε να μην είναι προσβάσιμος, αφού δεν ήταν φωτισμένος. Κι αυτά, ανεξαρτήτως του εγκλήματος, που επιμένει να το αναφέρει, προφανώς μόνο και μόνο για να το καπηλευθεί, ενώ είναι προφανές ότι δεν έχει σχέση με το ζήτημα.

Ο κ. δήμαρχος, λοιπόν, επέλεξε ο χώρος να είναι και προσβάσιμος, και σκοτεινός… Και μετά μιλάει για ανευθυνότητα και ασχετοσύνη! Μάλλον εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια…

Εννοείται, λοιπόν, ότι δεν πρόκειται να βγάλει άλλη ανακοίνωση… Δεν έχει τίποτα να πει!

—————————————–

Στην δεύτερη παραπλανητική ανακοίνωση του Γ. Πατούλη για το ζήτημα του πάρκινγκ της οδού Χατζηαντωνίου, η Μ. Διακολιού απάντηση με την ανακοίνωση που ακολουθεί:

ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΠΑΤΟΥΛΗ

Εκεί που στην ανακοίνωσή του της 28-5-2016, ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι «παραληρώ» και ότι δεν πρόκειται να με παρακολουθήσει, αίφνης… μου απάντησε! Παραληρηματικά, όμως…

Μήπως γιατί άγγιξα αλήθειες;

Ο κ. Πατούλης στην δεύτερη σημερινή (http://enypografa.gr/95811-2/) ανακοίνωσή του για το θέμα ομολογεί ότι έχει την ευθύνη του χώρου από το 2011και άρα από τότε έπρεπε να έχει κάνει ενέργειες για την προστασία της ασφάλειας των πολιτών. Αυτό είναι το θέμα, στο οποίο δεν απάντησε ποτέ.

Όλα τα άλλα είναι προπέτασμα καπνού και συσκότιση της αλήθειας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s