Ο δήμαρχος καταγγέλλεται για κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση αξίας εκατομμυρίων


Η παράταξή μας είχε ζητήσει έγκαιρα διαφάνεια
Τώρα, οι καταγγελίες αναδεικνύονται από τέως πρόσωπα
εμπιστοσύνης του κ. ΑμπατζόγλουΗ μη κομματική, ανεξάρτητη, δημοτική παράταξη «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ» έχει εγκαίρως καταγγείλει την αδιαφάνεια στην λειτουργία της «ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ» (σ.σ. την Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου Αμαρουσίου). Έχει διαμαρτυρηθεί για το γεγονός του ότι δεν συζητούνται στα Δημοτικά Συμβούλια τα ζητήματα που την αφορούν. Έχει απευθυνθεί στον εισαγγελέα για να λάβει στοιχεία, έχει ζητήσει στοιχεία που ο Δήμος αρνήθηκε να δώσει επικαλούμενος «προσωπικά δεδομένα» (!!!) και έχει επιμείνει ότι καθένα από τα ζητήματα που αποφασίζονται στις Γενικές Συνελεύσεις της «ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ» πρέπει να συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι να δίδεται εν λευκώ εντολή στον οριζόμενο κάθε φορά εκπρόσωπο να ψηφίζει κατά την κρίση του και σε συνεννόηση με τον δήμαρχο για τα θέματα δημοτικής περιουσίας.


Σήμερα, η παράταξή μας δικαιώνεται για τις καταγγελίες της, από την στενή συνεργάτιδα και δικηγόρο του Δημάρχου, η οποία φέρεται, σύμφωνα με έντυπο, που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας, να έχει καταγγείλει – εγκαλέσει επισήμως τον Δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου για τον ρόλο του στη διαχείριση της «ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ».

Πρόκειται, σύμφωνα με το  εν λόγω έντυπο, για καταγγελίες που αφορούν τη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας, οι οποίες παραπέμπουν σε απιστία του δημάρχου και των αρμόδιων οργάνων του, ιδίως αναφορικά με τη διαχείριση των ακινήτων της «ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ» και ιδιαίτερα του ξενοδοχείου CIVITEL και της φερόμενης προνομιακής μεταχείρισης της μισθώτριας επιχείρησης.

Παράλληλα, στο ίδιο έντυπο αλλά και σε ευρύτερη αρθρογραφία στον τύπο, διαλαμβάνονται κι άλλες κατηγορίες εις βάρος του κ. Αμπατζόγλου και της δημοτικής αρχής, που αφορούν την διαχείριση των κληροδοτημάτων του Δήμου Αμαρουσίου, καταγγέλλοντας ότι αυτά δεν εξυπηρετούν το σκοπό τους και γενικότερα το δημόσιο συμφέρον του Δήμου, ενώ έχει γίνει και αναφορά στην 61/23 απόφαση Ασφαλιστικών Μέτρων του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου, η οποία υπονοείται ότι ήταν εις βάρος του Δήμου.

Η δημοτική παράταξη «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ», προς το παρόν, ούτε υιοθετεί, ούτε όμως απορρίπτει τις καταγγελίες.

Απαιτούμε από το Δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου να λογοδοτήσει για τις καταγγελίες στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, άλλως σε ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα συγκληθεί το αργότερο εντός 10 ημερών, με:

1) Γνωστοποίηση των επίσημων κειμένων των εγκλήσεων, μηνυτηρίων αναφορών, καταγγελιών κοκ που έχουν κατατεθεί εις βάρος του κ. Αμπατζόγλου και της Διοίκησής του για όλα τα θέματα.

2) Απαντήσεις σε μία εκάστη των καταγγελιών, με επίκληση εγγράφων και με στοιχεία.

3) Πρόσβαση όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στα στοιχεία που επικαλούνται οι καταγγέλλουσες και όλων των στοιχείων και εγγράφων που επικαλείται ο ίδιος ο δήμαρχος και η διοίκησή του, προς υπεράσπισή τους.

4) Παρουσία των ίδιων των καταγγελλουσών για να εκθέσουν, επισήμως, με καταγραφή στα πρακτικά και χωρίς ασφυκτικά όρια χρόνου, τις απόψεις τους.

5) Αιτιολόγηση ως προς το γιατί η ενημέρωσή μας για τις καταγγελίες προήλθε από «διαρροές» και όχι από τον ίδιο τον δήμαρχο.

6) Πλήρη ενημέρωση (με έγγραφα) για την διαχείριση της «ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ» και την πορεία της εκκαθάρισης.

—————————————-
Δ.Τ. 30.04.23

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s