Δάσος Συγγρού: Με πρωτοβουλία Μ. Διακολιού…

Για την καταστροφική αποψίλωση του Δάσους Συγγρού
Να πάρει θέση η διοίκηση του Δήμου
Να αναλάβουν όλες/οι τις ευθύνες τους και δράσεις



Σε συνέχεια των παρεμβάσεων που επιχειρεί η παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” με σκοπό να σταματήσει άμεσα η αποψίλωση του Δάσους Συγγρού που επιχειρείται με μηχανήματα ξανά τις τελευταίες ημέρες, με σκοπό την “παρκοποίηση” και εμπορική εκμετάλλευσή του, η επικεφαλής δημοτική μας σύμβουλος, Μαίρη Διακολιού, κατέθεσε σχετικό αίτημα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, το οποίο παρατίθεται ακολούθως:




ΑΙΤΗΜΑ

Σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει γνώση, σας ενημερώνω ότι στο Δάσος Συγγρού εδώ και κάποιες μέρες διενεργείται «καθαρισμός» σε όλη του την έκταση, ακόμη και τη δασική, ο οποίος περιλαμβάνει πλήρη αποψίλωση των θάμνων ύψους έως δύο μέτρων και υλοτομία. Οι εργασίες αυτές καταστρέφουν τις φωλιές των ζώων που ενδημούν στους θάμνους, σκοτώνουν πολλά από αυτά (ήδη βρέθηκαν κατακρεουργημένες χελώνες από τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται), ενώ παρκοποιεί το καθαρό δάσος του χώρου, αλλοιώνοντας πλήρως τον χαρακτήρα του.


Η πρωτοβουλία αυτή έχει γίνει κατόπιν εργολαβίας με απ’ ευθείας ανάθεση που αφορά μεταξύ άλλων και τους καθαρισμούς των καμένων δασών της Ολυμπίας, της Πάρνηθας κλπ ήτοι περιοχών που έχουν υποστεί ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή και που ούτε κατ’ αναλογία δεν μπορεί να συγκριθούν με το Δάσος Συγγρού, ώστε να υπάρξει όμοια μεταχείρισή του με αυτές.

Δεδομένης της σημασίας του Δάσους Συγγρού αφ’ ενός για την ποιότητα ζωής των Μαρουσιωτών που το έχουμε εντάξει στην καθημερινότητά μας για αναψυχή και γυμναστική και το αγαπάμε και αφ’ ετέρου για την διατήρησή του ως οικολογικού πνεύμονα της πόλης, η καταστροφή του και η αλλοίωση του δασικού του χαρακτήρα είναι επείγουσας σημασίας και ιδιαίτερα σημαντική.

Συνεπώς,
ΑΙΤΟΥΜΑΙ την εκτός ημερησίας διάταξης συζήτησή του στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, άλλως την σύγκληση ειδικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου με το εν λόγω θέμα.

(Επισυνάπτονται φωτογραφίες ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ)
 
Σας ευχαριστώ,
Μαίρη Διακολιού
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ»
Δημοτική Σύμβουλος

———————–
Δ.Τ.: 23.11.22

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s