Παρέμβαση Μ. Διακολιού για τους βιασμούς ανήλικης στα Σεπόλια


Ανακοίνωση της επικεφαλής της παράταξης «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή», Μαίρης Διακολιού, όπως την διατύπωση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου της 13.10.22, για την υπόθεση του βιασμών και εκπόρνευσης ανήλικης στα Σεπόλια:

«Δηλώνω τον αποτροπιασμό μου για τους παιδοβιαστές Μίχο και Σοφιανίδη, τον μαστρωπό Μίχο και τους 213 υποψήφιους παιδοβιαστές ενός 12χρονου κοριτσιού.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανείς λογικός και στοιχειωδώς πολιτισμένος άνθρωπος που δεν θα συμφωνήσει ότι πρόκειται  για ποταπούς υπανθρώπους και βδελύγματα.

Δυστυχώς όμως, αυτά τα φαινόμενα δεν οφείλονται απλά στην ατομική συμπεριφορά κάποιων που πίσω από το προπέτασμα του δήθεν «καλού χριστιανού», του δήθεν «καλού οικογενειάρχη και επιχειρηματία» του δήθεν «καλού πολίτη/ πατριώτη» καλύπτουν τις φρικιαστικές διαστροφές τους.

Πριν τους «ευυπόληπτους» και «φιλάνθρωπους» τάχα, «κυρίους» Μίχο, Σοφιανίδη και τους λοιπούς 213 που ακόμη δεν γνωρίζουμε, υπήρξαν άλλοι και δυστυχώς μετά από αυτούς θα υπάρξουν κι άλλοι, που δεν θα πτοηθούν από το φόβο της σύλληψης και των βαρύτατων ποινών.

Πρόκειται ξεκάθαρα για κοινωνικό φαινόμενο, που οφείλεται στο κοινωνικο – οικονομικό σύστημα που ανέχεται να υπάρχουν οικογένειες που ζουν σε τόσο απόλυτη φτώχεια ώστε να κινδυνεύουν να γίνουν βορά διαφόρων επιτηδείων και θύματα παντός είδους εκμετάλλευσης.

Γι’ αυτό δεν είναι λύση το «κρέμασμα στην πλατεία Συντάγματος», ούτε το θέμα προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση όπου με επικίνδυνες γενικεύσεις ο ένας θα θελήσει να κερδίσει «κομματικούς πόντους» έναντι του άλλου, ενώ είναι τουλάχιστον απρεπές και ύποπτο να χαρακτηριζόμαστε και μάλιστα με υπουργική βούλα «ανύπαρκτοι» όσοι ασχολούμαστε με αυτό το θέμα και όχι με το μετρό του Πειραιά.

Μόνη λύση είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η εκ βάθρων κοινωνική αλλαγή. Οι κοινωνίες μας να μην ανέχονται την παιδική εργασία, οι κυβερνήσεις να στηρίζουν ουσιαστικά τους φτωχούς, ανέργους και απόρους, ώστε να τους δώσουν πραγματικές διεξόδους στη ζωή τους κι όχι να περιορίζονται σε γλίσχρα επιδόματα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει, διατηρήσει, διευρύνει δομές ενίσχυσης των φτωχών και υποστήριξης των κακοποιημένων ώστε να μην χαθεί η ανθρωπιά και να εξαλειφθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

————————–
Δ.Τ.: 13.10.22

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s