Με πρωτοβουλία της παράταξης: στο Δημοτικό Συμβούλιο για εξηγήσεις ο Τσιπουράκης στο θέμα του Δάσους ΣυγγρούΗ δημοτική παράταξη «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ» δια της επικεφαλής της, Μαίρης Διακολιού, κατέθεσε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αίτημα για συζήτηση του θέματος του Δάσους Συγγρού στο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, υπό το φως της επιστολής Τσιπουράκη (Αντιδήμαρχος, μέλος του Δ.Σ. του ΙΓΕ) σχετικά με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ).

Επίσης κατέθεσε και όμοια ερώτηση, για να διασφαλιστεί η απόδοση διευκρινίσεων για τα ζητήματα που θέτει ο Αντιδήμαρχος στην επιστολή του, ιδίως αναφορικά με τους κινδύνους που ισχυρίζεται ότι διατρέχει το Δάσος Συγγρού.

Το αίτημα
για έκτακτη συζήτηση:  


«Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου,
κ. Δημήτριο Σμυρνή

Κύριε Πρόεδρε,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αφορμή επιστολή του κ. Τσιπουράκη δια της οποίας κατηγορεί τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) για κακοδιαχείριση, για εγκατάλειψη του Δάσους Συγγρού και για ανεπαρκή προετοιμασία εν όψει επικείμενου δικαστηρίου αναφορικά με το ιδιοκτησιακό του καθεστώς, ενώ ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό την αντικατάστασή του, εγέρθηκαν σοβαρές αμφιβολίες για την τύχη του Δάσους.

Περί της δήλωσης αυτής είδαν το φως της δημοσιότητας σειρά ανακοινώσεων (μεταξύ των οποίων και της παράταξής μας) που θέτουν ερωτήματα ή εκφράζουν απόψεις σχετικά με το θέμα, χωρίς όμως ποτέ να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις ή διευκρινίσεις επί των ζητημάτων που έθεσε ο κ. Τσιπουράκης στην ανωτέρω επιστολή.

Δεδομένης δε, της καίριας σημασίας που έχει το Δάσος Συγγρού αφ’ ενός για το περιβάλλον του Αμαρουσίου και ολόκληρης της Αττικής και αφ’ ετέρου για τους Μαρουσιώτες που γι’ αυτούς αποτελεί χώρος άσκησης, αναψυχής και επαφής με τη φύση είναι απόλυτα σημαντικό το Δημοτικό Συμβούλιο να ενημερωθεί από τον κ. Τσιπουράκη για τις αιτιάσεις του κατά του Προέδρου του ΙΓΕ και σε ποιες συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις του αυτές αφορούν και να διεξαχθεί συζήτηση επί του θέματος.

Συντρέχει δε, επείγουσα περίπτωση ένταξης του εν λόγω θέματος ως προ ημερησίας διάταξης, αρχικά λόγω της δίκης που πρόκειται να διεξαχθεί και η οποία αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του και κατόπιν λόγω του ότι μεσολαβεί ο μήνας Αύγουστος, κατά τον οποίο θα είναι ιδιαίτερα δυσχερής η ενημέρωσή μας και η λήψη σχετικών πρωτοβουλιών, όπου αυτές απαιτούνται, με αποτέλεσμα με την έναρξη της επόμενης περιόδου να έχει ήδη παρέλθει άπρακτος πολύτιμος χρόνος δράσης.

 Κατόπιν των ανωτέρω, η παράταξη «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ» δια της υπογράφουσας επικεφαλής της, σας ζητούμε να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης το ζήτημα της επιστολής του κ. Τσιπουράκη, ώστε να μας δοθούν οι απαραίτητες ενημερώσεις και διευκρινίσεις, να γίνουν οι τοποθετήσεις των παρατάξεων σχετικά και να αποφασιστεί σχέδιο και κατεύθυνση ενεργειών του Δήμου.

Σε κάθε περίπτωση, η παράταξή μας θα καταθέσει σχετική ερώτηση προς την Διοίκηση του Δήμου και τον κ. Τσιπουράκη ειδικότερα.

Σας ευχαριστώ,
Με εκτίμηση»,

Η ερώτηση:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αφορμή επιστολή του κ. Τσιπουράκη (Αντιδήμαρχος, μέλος του Δ.Σ. του ΙΓΕ) δια της οποίας κατηγορεί τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) για κακοδιαχείριση, για εγκατάλειψη του Δάσους Συγγρού και για ανεπαρκή προετοιμασία εν όψει επικείμενου δικαστηρίου αναφορικά με το ιδιοκτησιακό του καθεστώς, ενώ ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό την αντικατάστασή του, εγέρθηκαν σοβαρές ανησυχίες για την τύχη του δάσους.

Περί της δήλωσης αυτής είδαν το φως της δημοσιότητας σειρά ανακοινώσεων (μεταξύ των οποίων και της παράταξής μας) που θέτουν ερωτήματα ή εκφράζουν απόψεις σχετικά με το θέμα, χωρίς όμως ποτέ να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις ή διευκρινίσεις επί των ζητημάτων που έθεσε ο κ. Τσιπουράκης στην ανωτέρω επιστολή.

Δεδομένης δε, της καίριας σημασίας που έχει το Δάσος Συγγρού αφ’ ενός για το περιβάλλον του Αμαρουσίου και ολόκληρης της Αττικής και αφ’ ετέρου για τους Μαρουσιώτες που γι’ αυτούς αποτελεί χώρος άσκησης, αναψυχής και επαφής με τη φύση,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ:
1) Ποια τα στοιχεία που αφορούν την κακοδιαχείριση του ΙΓΕ τα οποία στηλιτεύει ο κ. Τσιπουράκης;
2) Ποιο το αντικείμενο της επικείμενης δίκης και κατά ποία έννοια αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δάσους Συγγρού; Ποια η δικονομική πορεία έως τώρα και πότε θα συζητηθεί;
3) Ποια η έννοια της εγκατάλειψης του Δάσους Συγγρού που στηλιτεύει ο κ. Τσιπουράκης;
4) Δεδομένης της σημαντικότητας του Δάσους Συγγρού για το περιβάλλον και τους πολίτες του Αμαρουσίου, ποιες οι ενέργειες που θα πράξει ο Δήμος Αμαρουσίου για την προάσπιση του Δάσους Συγγρού και του δημόσιου και δασικού του χαρακτήρα;

Μαίρη Διακολιού
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ»
Δημοτική Σϋμβουλος»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s