Ανακοίνωση με αφορμή το Δημοτικό Συμβούλιο της 5/7/22

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ …
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ;

…και άλλα παρατράγουδα από τα συνηθισμένα της δημοτικής αρχήςΣτο Δημοτικό Συμβούλιο της 5-7-2022, συζητήθηκε μία ακόμη τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, όπου για μία ακόμη φορά είδαμε μείωση πιστώσεων για έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών. Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα παρατίθενται:

Στη Νέα Λέσβο

Για παράδειγμα, η ανακατασκευή του γηπέδου του Αρίωνα στη Ν. Λέσβο, ξεκίνησε με κωδικό που είχε χρηματοδότηση 2.000 ευρώ, κατόπιν αυξήθηκε στις 150.000 ευρώ όπου και ελπίσαμε ότι θα γίνει αλλά μετά μειώθηκε στα 1.000 ευρώ! Μάλιστα, ενώ η Διοίκηση έλεγε ότι η μελέτη ήταν έτοιμη, σήμερα, θα δώσει γύρω στις 67.000 ευρώ στον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων για να εκπονηθεί η μελέτη. Βέβαια, η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Λέσβου μας είπε ότι «μάλλον είχε γίνει κάποια λάθος εγγραφή στον κωδικό του Τεχνικού Προγράμματος» …αλλά μας είπε να μην ανησυχούμε γιατί «αφού ο δήμαρχος δεσμεύτηκε, το έργο θα γίνει» .

Υπέρ Κεραμέως και πάλι

Όμως, το Τεχνικό Πρόγραμμα γίνεται όχημα για να ευνοηθεί η κ. Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας!

Συγκεκριμένα, αναφορικά με το έργο της προσβασιμότητας και εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ στο 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, (ασανσέρ) ασφαλώς και συμφωνούμε και στο παρελθόν έχουμε σθεναρά υποστηρίξει το έργο αυτό. Όμως, η ιστορία αυτής της εγγραφής είναι πολύ εύγλωττη για τις προθέσεις της Διοίκησης:

Αρχικά για το έργο αυτό ήταν προϋπολογισμένες 100.000 ευρώ, οι οποίες μετά μειώθηκαν σε 10.000 ευρώ και μετά σε 2.000 ευρώ, γεγονός που καθιστούσε βέβαιο ότι το έργο δεν θα γινόταν.

Τώρα που η κ. Κεραμέως, αποφάσισε τα συγκεκριμένα σχολεία να τα μετατρέψει σε Πειραματικά, στα οποία θα φοιτούν ελάχιστες/-οι μαθητές/-τριες από το Μαρούσι και οι υπόλοιποι/-ες θα είναι από ολόκληρη την Αττική, ο Δήμος, βιάζεται να την ευχαριστήσει και να υλοποιήσει το μέχρι σήμερα ξεχασμένο από πόρους έργο και μάλιστα προ του Σεπτεμβρίου!

Για το “Σπύρος Λούης”

Την αντίθετη ακριβώς πορεία ακολουθεί το έργο της συντήρησης και επισκευής του ετοιμόρροπου κλειστού γηπέδου «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ», όπου ξεκίνησε με προϋπολογισμό 1.180.000 ευρώ, κατέβηκε στις 100.000 ευρώ και τώρα είναι «σκάρτα» 1.000 ευρώ και ο Δήμος αναμένει μήπως ενταχθεί το έργο σε χρηματοδότηση!

Οι δικές μας θέσεις

Εμείς, πιστεύουμε ότι έπρεπε να γίνει το αντίθετο. Αν η κ. Κεραμέως ήθελε Πειραματικά Σχολεία με προδιαγραφές, ο Δήμος όφειλε να απαιτήσει από εκείνην να εξασφαλίσει τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για να πληρούνται οι προδιαγραφές. Όφειλε, το γεγονός του ότι δεν πληρούνται οι προδιαγραφές να το προτάξει ως επιχείρημα εναντίον της μετατροπής και γενικά να αντιδράσει αποτελεσματικά και να φροντίσει να προβεί ο ίδιος σε δικαστικές ενέργειες, όσο είχε χρόνο.

Αντί αυτών, σπεύδει να ολοκληρώσει ό,τι χρειάζεται για να μην εκτεθεί η Υπουργός, η οποία αδιαφόρησε για τους μαθητές και τις οικογένειες του Αμαρουσίου. Τούτο αποδεικνύεται πάλι και από το έργο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΥΟΜΕΝΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ», που δείχνει ότι οι Μαρουσιώτες μαθητές θα εγκατασταθούν σε τροχοβίλες, για να ολοκληρώσει απρόσκοπτα η κ. Κεραμέως τις πολιτικές της, με τις ευλογίες του κ. Αμπατζόγλου, αλλά με χρήματα από τις δικές μας τσέπες.

Σε όλο το Μαρούσι θα έπρεπε να προγραμματίζονται έργα και υποδομές που θα υποστηρίξουν τη ζωή και την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης μας και όχι για την εξυπηρέτηση πότε επιχειρηματικών ομίλων και πότε ημετέρων για προσωπικές σκοπιμότητες και ωφέλειες.

——————–
Δ.Τ.: 08.07.22

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s