Με αφορμή τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Καλή επιτυχία
στην σχολική κοινότητα του Αμαρουσίου


Με αφορμή την έναρξη της εξεταστικής περιόδου για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” εύχεται δύναμη και από καρδίας καλή επιτυχία στις μαθήτριες και τους μαθητές της πόλης μας.

Εύχεται αντοχή στις/στους γονείς που υποστηρίζουν την προσπάθεια των παιδιών τους. Εύχεται επιτυχία και κουράγιο στις εργαζόμενες καθηγήτριες και τους εργαζόμενους καθηγητές και το εργαζόμενο υποστηρικτικό προσωπικό, που προσπαθούν να ολοκληρώσουν την επίπονη διαδικασία όσο καλύτερα γίνεται, μέσα στις δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ετών.

Σ’ αυτές τις δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες οι οικογένειες της πόλης μας, όπως οι και υπόλοιπες της χώρας, περνούν μία επιπλέον αγχώδη διαδικασία, που αποτελεί κορύφωση μίας μεγάλης σωματικής, πνευματικής και οικονομικής δαπάνης/επένδυσης …ή και εξαναγκασμένης άσκοπης σπατάλης.

Υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να ήταν μόνο χαρά και γιορτή για την πρόοδο όλων των παιδιών που πλησιάζουν ακόμη περισσότερο τα όνειρά τους.

Γι’ αυτήν την διαστρέβλωση έχουν ευθύνη συγκεκριμένες κακές πολιτικές που τις έκαναν συγκεκριμένοι/-ες πολιτικοί, τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή, όσο και στην τοπική.

Με την δύναμη της νέας γενιάς, της νέας σκέψης της, την μόρφωσή της, είναι βέβαιο ότι σύντομα θα αφήσουμε πίσω για τα καλά, στο πραγματικό “χρονοντούλαπο της ιστορίας” της πράξης και όχι των λεκτικών σχημάτων, όσα μας κρατούν πίσω από την πρόοδο και την ευζωία.
———————
Δ.Τ.: 02.06.22

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s