Καλεί για συμπαράσταση στα σχολεία του Κέντρου της πόλης…

Η παράταξη

“Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή”Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” με συνέπεια στη θέση της, όπως την έχει εκφράσει μέσα και έξω από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου η επικεφαλής της, δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, για το ζήτημα της “πειραματικοποίησης” της ευρύτερης σχολικής κοινότητας της χώρας και ειδικότερα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, του 1ου Γυμνάσιου Αμαρουσίου και του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου, από την Υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως, ανακοινώνει τα εξής:

 Α) στεκόμαστε αλληλέγγυες/-οι προς τις/τους καθηγητές/ καθηγήτριες – μαθήτριες/μαθητές – γονείς  των σχολείων του Αμαρουσίου που πλήττονται από την μετατροπή του 1ου Γυμνασίου Λυκείου Αμαρουσίου σε Πειραματικό, τους συλλόγους Γονέων και ιδιαίτερα τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού που από την πρώτη στιγμή ενημέρωσαν προς πάσα κατεύθυνση για το θέμα,  κινητοποιήθηκαν με λόγο, επιχειρήματα, παραστάσεις σε αρμόδιες αρχές και μάλιστα στην ίδια την υπουργό και διενήργησαν νομικές ενέργειες ενάντια στο κοινωνικά και εκπαιδευτικά απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό εγχείρημα της αυθαιρετούσας υπουργού, δηλαδή, να “βαπτίσει” το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου “πειραματικά” και έτσι, να διασκορπίσει για εφέτος και να διασκορπίζει κάθε χρονιά για το μέλλον στα υπόλοιπα σχολεία του Αμαρουσίου το 90% των παιδιών που θα πήγαιναν στα σχολεία που μετατράπηκαν, αδιαφορώντας για το πολυεπίπεδο κόστος των ίδιων των παιδιών και των γονέων τους.

Συγχαίρουμε τις/τους γονείς για τον αγώνα που κάνουν για τα παιδιά τους.

 Β) Η παράταξή μας καλεί κάθε μέλος της σχολικής κοινότητας του κέντρου της πόλης που θίγεται και κάθε άλλη Μαρουσιώτισσα και Μαρουσιώτη, να παρευρεθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 το πρωί, όπου θα συζητηθεί η προσφυγή που έχουν καταθέσει οι γονείς για την ακύρωση της απόφασης της Υπουργού.

 Η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μαίρη Διακολιού και αντιπροσωπεία της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” θα βρίσκονται στον χώρο του δικαστηρίου για να υποστηρίξουν την δίκαιη προσπάθεια των γονέων.

 Γ) Καταδικάζουμε την προσπάθεια παραπλάνησης και “αδειάσματος” της σχολικής κοινότητας εκ μέρους της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου και του δημάρχου κ. Θ. Αμπατζόγλου την οποία αναδείξαμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας: Ανακοίνωση για πειραματικοποίηση 1ου Γυμνασίου/Λυκείου (19/05/22)

Καταδικάζουμε όμως και τη νέα προσπάθεια παραπλάνησης της σχολικής κοινότητας για το θέμα των σχολείων που η δημοτική αρχή επιχείρησε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 17/05/22 και επαναλήφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1/6/2022.

 Ο αντιδήμαρχος κ. Σπ. Σταθούλης στις 17/5 και ο ίδιος ο Δήμαρχος στις 1/6/2022 στην προσπάθεια τους να παρουσιάσουν ότι τάχα η δημοτική αρχή υποστηρίζει τον δικαστικό αγώνα του Συλλόγου Γονέων, ανακοίνωσαν ότι ο Δήμος θα καταθέσει δικό του υπόμνημα υποστήριξης την ημέρα της συζήτησης της προσφυγής των Γονέων στο ΣτΕ.

Τονίζουμε ότι αυτή η ενέργεια δεν έχει καμία νομική ισχύ, ούτε είναι υποχρεωτικό για τις/τους δικαστές να την λάβουν υπόψη τους. Γι’ αυτό ακριβώς και την κάνει η δημοτική αρχή, δηλαδή, επειδή δεν κινδυνεύει από αυτήν την ενέργεια το εγχείρημα της αγαπημένης τους Υπουργού, της κ. Ν. Κεραμέως.

 Αν η δημοτική αρχή είχε αντίθετη θέση για το θέμα της “πειραματικοποίησης” του 1ου Γυμνασίου/Λυκείου, είχε την υποχρέωση από την στιγμή που την πληροφορήθηκε, να καταθέσει έγκαιρα αίτηση ακυρώσεως μαζί με τους γονείς και να αναλάβει πλήρως τα δικαστικά έξοδα.

 Ο κ. Αντιδήμαρχος κ. Σπ. Σταθούλης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17/5 προσπάθησε να αφήσει το υπονοούμενο ότι ο Δήμος τάχα δεν είχε το δικαίωμα από την νομοθεσία να καταθέσει δική του προσφυγή. Η αλήθεια είναι ότι είχε απόλυτο δικαίωμα (σ.σ.: και την πολιτική υποχρέωση), αρκεί να την είχε καταθέσει εντός των προθεσμιών που προβλέπει η νομοθεσία. Δεν το έκανε, γιατί από την αρχή δεν ήθελε να υποστηρίξει την υπόθεση. Αντίθετα, ήθελε να υποστηρίξει την απαράδεκτη πολιτική της Υπουργού κ. Ν. Κεραμέως.

—————————

Δ.Τ.: 01.05.22

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s