Δήμαρχος για φωτογραφίες… Αφού δεν μπορεί ο ίδιος, ας ακούσει τους δημότες του


26.01.21


Αν φύγει, ίσως υπάρξει ελπίδα

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου, αν είχε φιλότιμο, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ήδη.

Κι αυτό γιατί προφανώς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί ούτε στα ελάχιστα βασικά των ευθυνών του ΚΑΙ στην τελευταία κακοκαιρία, και κυρίως γιατί με ανακοινώσεις, παρουσιάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, φωτογραφίες και βίντεο, όλες τις προηγούμενες ημέρες αυτοπροβαλλόταν για ακόμη μία φορά ό,τι τάχα όλα τα είχε προβλέψει και ότι όλα τα «συντόνιζε» και ήταν έτοιμα, ενώ στην πράξη αποδείχθηκε ότι άφησε τους δημότες και τις δημότισσες στο έλεος των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Αποτέλεσμα είναι και πάλι οι δημότισσες/-ες να βρίσκονται για ολόκληρα εικοσιτετράωρα  στο έλεος του καιρού, λες και ζούμε στον μεσαίωνα.

Η μόνη υπηρεσία που δουλεύει άψογα με τον συντονισμό του κ. Αμπατζόγλου, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι είναι ο προσωπικός του φωτογράφος σε συνεργασία με τον κειμενογράφο των δελτίων τύπου του.

Τι έγινε:

Η δημοτική διοίκηση και ο δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου, οι δήθεν «έτοιμοι» δεν έμαθαν τίποτε από την κακοκαιρία της «Μήδειας», και έτσι:

  • και φέτος, έπεσαν δέντρα,
  • και φέτος, οι γειτονιές έμειναν αποκλεισμένες μέχρι να βγει ο ήλιος,
  • και φέτος, οι οικογένειες έμειναν κατά περίπτωση δεκάωρα και 24ωρα και 36ωρα χωρίς ρεύμα, να κρυώνουν και να μην μπορούν να έχουν τα βασικά. Αν μάλιστα, είχαν και ηλικιωμένους, παιδιά, ΑΜΕΑ ή άρρωστους στο σπίτι, το πρόβλημα υπερπολλαπλασιάστηκε.
  • και φέτος, η συνεργασία με την Περιφέρεια ήταν ανύπαρκτη, (αφού η ίδια η Περιφέρεια ήταν ανύπαρκτη)
  • και φέτος, οι δημότες έμειναν στο έλεος του Θεού, αφού η γραμμή δημότη είτε δεν απαντούσε, είτε ο ρυθμός ανταπόκρισης στα αιτήματα ήταν αργότερος από χελώνας!
Ξέρουμε τι θα πει η διοίκηση:

α) κατόπιν καταστροφής και ταλαιπωρίας, θα ξαναπαιχτεί το «θέατρο» που παίζεται για να μας μπερδέψουν, δηλαδή να επιρρίπτουν μεταξύ τους τις ευθύνες η Κυβέρνηση, η ΔΕΗ, η Περιφέρεια, οι Δήμοι, τα ΜΜΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ, η Πολιτική Προστασία κλπ …  ενώ όλες αυτές οι διοικήσεις αποτελούν την ίδια παρέα,

β) στο τέλος όλες και όλοι μαζί (μαζί με την αμερόληπτη δικαιοσύνη) θα ρίχνουν τις ευθύνες τους στο νερό, την φωτιά, την βροχή, το χιόνι, τον αέρα….

Ξέρουμε και την αλήθεια:

1. Μόνο το φιλότιμο των εργαζομένων υπάρχει για να αντιστέκεται στην πλήρη έλλειψη συντονισμού και προετοιμασίας, ακόμη και για γνωστά καιρικά φαινόμενα.

2. Δυστυχώς, το φιλότιμο των εργαζομένων δεν είναι αρκετό, όταν ο δήμος μας είναι υποστελεχωμένος και η πολιτική προστασία αλλά και η προετοιμασία της (πχ κλάδεμα δέντρων) εξαρτάται από τους ιδιώτες και τους εθελοντές.

Κάποτε οι υπάλληλοι των δημοτικών υπηρεσιών ήταν γείτονές μας, που είχαν προσωπική άποψη για τα προβλήματα της πόλης και των γειτονιών και το πώς πρέπει να επιλυθούν.

Σήμερα κρεμόμαστε στο έλεος ενός έκαστου εργολάβου που το πρώτο που θα κοιτάξει είναι να γλυτώσει μεροκάματα και να κάνει οικονομία καυσίμων. Αδιαφορεί αν οι δημότες/-ισσες δεν θα μπορούν να περπατήσουν στις γειτονιές τους για να πάνε στις δουλειές τους, να πάνε στο σουπερμάρκετ, στο φαρμακείο, να αγοράσουν μπουκάλες για τις σόμπες τους, αφού δεν έχουν ρεύμα, ή για το πώς θα φροντίσουν  τα παιδιά τους αλλά και τις/τους ηλικιωμένες/-ους συγγενείς τους ή άτομα ΑΜΕΑ που έχουν στην ευθύνη τους.

Δυστυχώς, ομοίως αδιαφορεί και η διοίκηση Αμπατζόγλου.

Στην ουσία:

Ο κ. Αμπατζόγλου είναι ένα πολιτικό πρόσωπο που τοποθετήθηκε «άνωθεν» από την κυβερνητική ηγεσία αυτής της περιόδου. Είναι μέρος ενός πολιτικού συστήματος που αντιμετωπίζει με τον ίδιο, αρνητικό τρόπο επί χρόνια το δημόσιο, την δημόσια περιουσία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τους πολίτες/-ιδες.

Είναι πιστό μέλος του πολιτικού συστήματος εξουσίας που έχει εδώ και χρόνια διαλύσει τις δημοτικές υπηρεσίες για να τις αναθέσει σε ιδιώτες που συνδέονται με τις κομματικές ηγεσίες σε κεντρικό επίπεδο. Έτσι, το δημοτικό προσωπικό που έχει απομείνει είναι ελάχιστο για τις πραγματικές ανάγκες ώστε να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε βαριά καθήκοντα και σε κρίσιμες καταστάσεις.

Η άποψή μας:

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο του κ. Αμπατζόγλου και της «άριστης» διοικητικής του ομάδας που αλληλοφωτογραφίζονται για τα «φιλικά» τους μέσα ενημέρωσης. Το πρόβλημα είναι δομικό. Είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται το δημόσιο, την πολιτική και τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και του δημόσιου χώρου, οι τοπικές διοικήσεις και αλληλοσυνδεόμενες με αυτές κεντρικές διοικήσεις.

Συνεπώς, αν επιθυμούμε κάποτε να αποκτήσουμε τα βασικά μέτρα ασφάλειας και ευκαιριών για εμάς και τα παιδιά μας, θα πρέπει να αλλάξουμε τους τοπικούς πολιτικούς που εκπροσωπούν το σύστημα: «φωτογραφίζομαι και αυτοπροβάλλομαι και όλα τα υπόλοιπα θα τα ρυθμίσει αυτόματα η αγορά».

Θα πρέπει να πάψουμε να πληρώνουμε με τα χρήματα και τις ζωές μας αυτές/-ους και το σύστημα που έχουν από χρόνια δημιουργήσει.

Συστήνουμε στον κ. Αμπατζόγλου:

– μέχρι να συμπληρώσει την θητεία του και να πάει στο καλό, να συνταχθεί με την ισχνή μειοψηφία των δημάρχων της χώρας που απαιτούν και ενεργούν, ώστε οι Δήμοι να ξαναποκτήσουν τις οργανωμένες υπηρεσίες τους για να μπορούν να προσφέρονται άμεσες και ποιοτικές υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία,

να σταματήσει να σπαταλά τεράστια ποσά σε εργολάβους που δεν προσφέρουν τίποτε, σε παραστάσεις αυτοπροβολής για το τίποτα και σε πομφόλυγες,

 – να  σταματήσει να χαρίζει τεράστιες αξίες που ανήκουν στην πόλη μας σε μεγαλο-κατασκευαστές και  μεγαλο-επιχειρήσεις, όπως έκανε με το ΤΗΕ MALL, και να φροντίσει να μπορεί να κάνει έργα υποδομής για τους δημότες/-ισσες και να εξασφαλίζει υλικοτεχνική υποδομή για άρτιες δημοτικές υπηρεσίες, χωρίς να σπαταλά από τα έτοιμα ή να δανείζεται εις βάρος ενός ήδη υπερχρεωμένου Δήμου,

  – να καλέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ εκπροσώπους από κάθε γειτονιά, όχι τους «κολλητούς του», κάθε σχολείο, κάθε φορέα, για να ακούσει ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα, ειδικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ώστε να σχεδιαστούν από κοινού πραγματικές λύσεις από αυτές και αυτούς που ξέρουν.

________________________________________________

Γκώσαμε στο θέατρο

Υ.Γ.: Ο «τουριστικός» επικεφαλής κομματικού συνδυασμού αντιπολίτευσης του Δήμου, ας μην ξοδεύεται άλλο σε υποκριτικές ανακοινώσεις εναντίον του Αμπατζόγλου και όχι εναντίον της νοοτροπίας, διοίκησης και οικονομικής διαχείρισης Αμπατζόγλου. Δηλαδή του συστήματος κακής διαχείρισης που έχει υπηρετήσει και ο ίδιος κατά γράμμα, όταν δοκιμάστηκε ως διορισμένος αντιπεριφερειάρχης Αττικής, όπου είχαν γίνει τα ίδια ακριβώς με αυτά που αντιμετωπίσαμε τις τελευταίες ημέρες.

Γκώσαμε στο «θέατρο», φτάνει!

—————————————
Δ.Τ.: 26.01.22


2 comments

  1. Πραγματικά όλοι που έχουν ανέβει είναι στο πώς θά αρπάξουν όχι στο πώς νά προσφέρουν. Πού είναι η καθαριότητα τής γειτονιάς. Τό Μαρούσι είναι χάλια δεν υπάρχουν όπως πρέπει καθαριστές καθαρίστριες. Υπάρχουν οικόπεδο πού είναι χάλια καί θά έπρεπε να είναι γεμάτα με χαρούμενες φωνές και είναι σάν νεκροταφεία. Η καταπατούνται από αυτοκίνητα και γίνονται προσωρινά πάρκινγκ. Τώρα με την κακοκαιρία υπάρχουν σπίτια πού από την Δευτέρα δεν έχουν ρεύμα καί είναι ή άνθρωποι αυτοί μέσα στο κρύο σπίτι τούς. Πού είναι είναι ο δήμαρχος πού είναι η πρόνοια του να πάει σέ αυτούς τούς ανθρώπους φαγητό φάρμακα καί βασικά πράγματα ανάγκης? Χάθηκαν όλοι ξαφνικά με τό μαγικό ραβδί τής καλοπέρασης. Λοιπά με πραγματικά γιατί όλοι αυτοί τό μόνο πού ξέρουν νά κάνουν είναι νά τά αρπάζουν μόνο καί ο κόσμος πού είναι ή πραγματική κοινωνία τού μικρού αυτού χωριού πού λέγεται Μαρούσι υποφέρει. Θλίψη μεγάλη αυτό νιώθω μόνο αυτό. Ευχαριστώ πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία να πω αυτό νιώθω.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s