Ανακοίνωση για το Παίδων ΠεντέληςΗ κυβέρνηση να πάρει πίσω  αμέσως την απόφαση για το Παίδων Πεντέλης
Συντασσόμαστε με το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου

Η παράταξη «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» είναι αντίθετη με την τελευταία απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις εφημερίες του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης στο πλαίσιο μίας επικοινωνιακής εντυπωσιοθηρίας με σκοπό την ειδησεογραφική κατανάλωση ότι δήθεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προώθηση του εμβολιασμού.

Όσες και όσοι έχουμε μεγαλώσει ή μεγαλώνουμε παιδιά, ενώ μένουμε στα βόρεια προάστια, γνωρίζουμε πόσο κρίσιμες είναι οι υπηρεσίες του νοσοκομείου για τον πληθυσμό της περιοχής μας διαχρονικά.

Θυμίζουμε ότι με κέντρο το Μαρούσι λειτουργεί στα βόρεια προάστια εδώ και μήνες ένα πολύ μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο που και χώρους ελεύθερους διαθέτει, και έχει συνθήκες ασφάλειας αναμονής. Η λειτουργία του δεν αφαίρεσε και δεν αφαιρεί κρίσιμες μονάδες για άλλες ασθένειες και την παροχή υπηρεσιών σε ειδικές ηλικίες, όπως είναι τα παιδιά. Ασφαλώς, κατανοούμε ότι διαθέτει ένα επικοινωνιακό ελάττωμα: δεν μπορεί να «εγκαινιαστεί» μπροστά σε κάμερες για δεύτερη φορά!

Η παράταξή μας, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους/τις γιατρούς/-ίνες και νοσηλευτές/-τριες του Παίδων Πεντέλης για την διαχρονική προσφορά τους στην περιοχή μας, ενώ δηλώνει την πλήρη στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίησή τους.

Καλούμε την Κυβέρνηση άμεσα να ανακαλέσει την σχετική απόφασή της, καθώς και τον Υπουργό Υγείας να δώσει εντολή παραίτησης από τα απαράδεκτα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε με σκοπό να ακυρώσει δικαστικά (σ.σ.: με αντιαπεργιακή νομοθεσία που έχει ψηφίσει η ίδια Κυβέρνηση) την δίκαιη απεργία του προσωπικού του νοσοκομείου.

Για την παράταξη «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ»
Μαίρη Διακολιού
Επικεφαλής, δημοτική σύμβουλος
Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.

Υ.Γ.: Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής, δεν έχουν πάρει δημόσια θέση για το θέμα, ειδικά αυτοί/-ες που είχαν ή έχουν θέσεις στο κυβερνητικό κόμμα, αλλά και θέσεις στο ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό ή τις κρατικές υπηρεσίες υγείας.   

————————————–
Δ.Τ.: 13.01.22

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s