ΦΙΑΣΚΟ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝΑπροετοίμαστος, αναξιόπιστος και χωρίς διαφάνεια

Τις μέρες των εορτών οι πολίτες του Αμαρουσίου γίναμε μάρτυρες μίας απίστευτης φαρσοκωμωδίας που παίχτηκε μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και Δήμου Μεταμόρφωσης, με αρνητικό πρωταγωνιστή, δυστυχώς…. τον δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου.

Στις 7-12-2021, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε για τις ανάγκες της πόλης μας και μόνο, να εγκαταστήσει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων … στη Μεταμόρφωση!

Μάλιστα, η Επιτροπή Διενέργειας Δημοπρασιών ενέκρινε την 3η σε σειρά προσφορά της υπό εκκαθάριση εταιρίας ΕΛΙΝΤΑ ΑΒΕ, ώστε να δίνει ο Δήμος Αμαρουσίου 11.000 ευρώ το μήνα ως ενοίκιο για τη χρήση του κτιρίου της στη Μεταμόρφωση!

Τα ..ωραία, όμως, συνεχίζονται. Ο δήμος Αμαρουσίου, πήρε την απόφαση να εκτελέσει σε άλλο Δήμο λειτουργίες που αφορούν μόνο το Μαρούσι,  χωρίς να συνεννοηθεί με τον δήμαρχο της Μεταμόρφωσης… Τι να νόμιζε άραγε; Ότι ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης δεν θα το μάθαινε; Τι πιστεύει αλήθεια ο κ. Αμπατζόγλου; ότι εκείνος είναι έξυπνος ενώ οι άλλοι όχι, ή μήπως νομίζει ότι έχει δικαίωμα να είναι … έξυπνος εις βάρος των άλλων;

Όμως, η … εξυπνάδα του κ. Αμπατζόγλου δεν σταματά εδώ. Όταν ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Σαραούδας αντελήφθη την πρόθεση και τις ενέργειες που ο δήμαρχος Αμαρουσίου έπραξε ερήμην του, φυσικά διαμαρτυρήθηκε και τότε… ο κ. Αμπατζόγλου αντί να αντιμετωπίσει το ζήτημα με ειλικρίνεια και σοβαρότητα, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, αλλά για … «την επεξεργασία (ανακύκλωση) προϊόντων κλαδεμάτων και εν γένει ξυλείας» λέγοντας μάλιστα ότι «Ουδεμία χρήση θα πραγματοποιηθεί που θα αφορά σε απορρίμματα με την έννοια των σκουπιδιών».

 Λέγοντας αυτά, ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου έχασε κάθε έννοια αξιοπιστίας αφού η απόφαση 577/7-12-2021 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου λέει ρητά: «… μίσθωση οικοπέδου-ακινήτου για την εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του Δήμου Αμαρουσίου προς κάλυψη των αναγκών του στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων», χωρίς καμία αναφορά ή εξειδίκευση σε κλαδέματα και ξυλεία, τα οποία υπάρχουν μόνο στις μεταγενέστερες (δια του τύπου) εξηγήσεις του κ. Αμπατζόγλου. Η αντίφαση του περιεχομένου της απόφασης σε σχέση με την απάντηση του κ. Αμπατζόγλου στον ομόλογό του της Μεταμόρφωσης, θα μπορούσε ίσως να ερμηνευθεί ως ψέμα ή έστω ως κακή δικαιολογία εκ μέρους του Μαρουσιώτη δημάρχου, αλλά ανεξαρτήτως από την άποψη του καθενός, δυστυχώς για την πόλη μας… έχει και χειρότερα!

Ασφαλώς ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης στηλίτευσε ότι άλλα λένε τα λόγια του κ. Αμπατζόγλου κι άλλα οι επίσημες αποφάσεις του δήμου, και τελικά ο κ. Δήμαρχος Αμαρουσίου, αντί άλλης διευκρίνισης που θα εξηγούσε ίσως τα … ανεξήγητα, σύρθηκε να ανακαλέσει την απόφαση για μίσθωση ακινήτου στη Μεταμόρφωση. Η ενδιαφέρουσα αποκάλυψη ήταν ότι η Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης της Νέας Ιωνίας, σε σχετικό ερώτημα του Δήμου Μεταμόρφωσης, απάντησε ότι στην περιοχή που βρίσκεται το κτίριο που θα νοίκιαζε ο Δήμος Αμαρουσίου δεν επιτρέπεται Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και ότι δεν έχει κοινοποιηθεί κυρωμένη πράξη εφαρμογής.

Δηλαδή δυστυχώς… και αδιάβαστος ο κ. Αμπατζόγλου!

Η ΤΟΥΡΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ … ΚΕΡΑΣΑΚΙ!

Από τα ανωτέρω γεγονότα, έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα:

1) Γιατί άραγε ο κ. Αμπατζόγλου έσπευσε να δώσει το πράσινο φως σε μίσθωση ύψους 11.000 ευρώ μηνιαίως σε κτίριο εκτός δήμου Αμαρουσίου, χωρίς συνεννόηση ή έστω ενημέρωση του δημάρχου Μεταμόρφωσης;

2) Γιατί έσπευσε να υπερασπιστεί την επιλογή αυτή επικαλούμενος προθέσεις που σε καμία περίπτωση δεν προκύπτουν από την επίσημη απόφαση;

3) Γιατί δεν έλεγξε πρώτα τις επιτρεπόμενες χρήσεις στην περιοχή, πριν προβεί στην απόφαση;

Τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά μπορεί να τις δώσει μόνο ο κ. Αμπατζόγλου.

Όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης που συζητήθηκε το θέμα, ακούστηκε ότι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σταθούλης, είναι εκκαθαριστής της εταιρίας «ΕΛΙΝΤΑ ΑΒΕ» που έχει στην ιδιοκτησία της το ακίνητο. Στο ότι η πληροφορία αυτή είναι αληθής, συνηγορεί και το γεγονός του ότι ο κ. Σταθούλης, Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου, απείχε από την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, ενώ είχε παρευρεθεί στη συνεδρίαση.

Σε περίπτωση που η πληροφορία που δημοσιοποιήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης είναι αληθής, σημαίνει ότι με ενέργειες (που έγιναν αποφάσεις και έγγραφα) του δημάρχου Αμπατζόγλου και του αντιδημάρχου Σταθούλη το ταμείο του Δήμου Αμαρουσίου θα κατέβαλε 11.000 ευρώ κάθε μήνα, σε εταιρεία της οποίας τα συμφέροντα διαχειρίζεται ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου κ. Σταθούλης !!!!

Πρόκειται για πολιτικό σκάνδαλο το οποίο συντελέστηκε από την δημοτική αρχή Αμπατζόγλου – Σταθούλη, …αλλά που δεν λειτούργησε γιατί χάλασε το σχέδιο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Ο κ. Αμπατζόγλου, δε νομιμοποιείται να  διασύρει το Δήμο Αμαρουσίου με ανεύθυνες ενέργειες, ούτε να  κάνει δημοτικές επιλογές που θα μπορούσαν να εγείρουν ερωτήματα περί διαπλοκής. Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και ο δήμαρχός του δεν έχει το δικαίωμα να τον εξευτελίζει και να τον ρεζιλεύει.

——————————–
Δ.Τ.: 05.01.22

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s