Παρέμβαση για τη Μεταφορά Μαρουσιωτών/-ισσών φοιτητών/-τριών στην Πανεπιστημιούπολη


Μία καταργημένη, αλλά αναγκαία
υπηρεσία για πολλές οικογένειες

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16-12-2021, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ», Μαίρη Διακολιού, κατέθεσε ερώτηση αναφορικά με τα δρομολόγια μεταφοράς Μαρουσιωτισσών/-ών φοιτητριών/-ων στην Πανεπιστημιούπολη. Παράλληλα, στην ίδια συνεδρίαση, το θέμα το έθεσε και μία δημότισσα.

Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά πολλές οικογένειες του Αμαρουσίου, καθώς η υπηρεσία που επί χρόνια προσφερόταν από το Δήμο, πλέον καταργήθηκε, και τα παιδιά τους ταλαιπωρούνται αλλάζοντας 2 με 3 συγκοινωνίες για να μεταβούν στις σχολές τους, πράγμα που γίνεται ακόμη δυσκολότερο αλλά και επικίνδυνο λόγω κορωνοϊού. Είναι δε δυσάρεστο να γνωρίζει κανείς ότι η εν λόγω υπηρεσία παρέχεται ακώλυτα από άλλους δήμους, όπως ο Δήμος Διονύσου, Κηφισιάς, Αγ. Παρασκευής, Αχαρνών, Ν. Ηρακλείου κλπ, ενώ στο Μαρούσι μας καταργείται.

Στην ερώτηση αυτή, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κάββαλος δήλωσε ότι ήταν παράτυπη η κυκλοφορία δημοτικού λεωφορείου σε άλλους δήμους χωρίς να έχει τηρηθεί η απαραίτητη διαδικασία και ότι έως τον Φεβρουάριο 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη διαδημοτικής διαδρομής για να γίνει επανεκκίνηση της μεταφοράς φοιτητών.

Δεν απάντησε όμως στο ερώτημα πότε ανατέθηκε η μελέτη αυτή και στο γιατί ο δήμος στο μεσοδιάστημα δεν μπορεί να μισθώσει ιδιωτικά πούλμαν, ώστε να μην διακοπεί μία τόσο χρήσιμη υπηρεσία για πολλές οικογένειες.

Για το λόγο αυτό, η παράταξη «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ» δια της επικεφαλής της, έστειλε έγγραφο ερώτημα στον κ. Κάββαλο θέτοντας τα εξής διευκρινιστικά ερωτήματα:

1. Πότε ανέθεσε ο Δήμος την εκπόνηση μελέτης διαδημοτικής μεταφοράς; Η μελέτη αυτή ανατέθηκε στις δημοτικές υπηρεσίες ή σε ιδιώτη;

2. Αν ανατέθηκε σε ιδιώτη, σε ποιον, για ποιο ποσό και κυρίως με ποιο χρονοδιάγραμμα;

3. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, πού πρέπει αυτή να υποβληθεί και τι άδειες πρέπει να χορηγηθούν;

4. Τέλος, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών, γιατί ο δήμος δεν εξετάζει το ενδεχόμενο μίσθωσης ιδιωτικού λεωφορείου (πούλμαν) για τη μεταφορά των φοιτητών;

Βρισκόμαστε εν αναμονή των έγγραφων απαντήσεων που ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε να μας δώσει και θα επανέλθουμε στο θέμα, αν δεν τις λάβουμε.

——————————
Δ.Τ.: 21.12.21

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s