Παρέμβαση για τα όμβρια Πολυδρόσου

Ακούτε την αντιπολίτευση
καμιά φορά! Δεν κάνει κακό!

Αμπατζόγλου, Νικολαράκος και Κάββαλος

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16-12-2021, μετά από σχετική παρέμβαση που έγινε στο πλαίσιο του θεσμού της «Ημέρας του Δημότη» αναφορικά με το έργο των ομβρίων Πολυδρόσου, ο Αντιδήμαρχος κ. Κάββαλος απάντησε ότι:

1) Έχει ολοκληρωθεί γύρω στο 30-40% του έργου
2) Έγινε αντιληπτό ότι η μελέτη ήταν προβληματική διότι: α) αφορούσε και δρόμους που ανήκουν στη διοικητική περιφέρεια Χαλανδρίου (!!) και β) δεν περιλαμβάνονταν δρόμοι που όφειλαν να περιλαμβάνονται (!), όπως πχ η οδός Ακακιών
3) Ότι για τους λόγους αυτούς λύθηκε η σύμβαση και
4) Ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει πάλι εντός του 2022 μετά από κάποιους μήνες που χρειάζονται μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη και οι απαραίτητες διαδικασίες.

Συμπέρασμα:

Από την ενημέρωση αυτή, καταλάβαμε ότι ο Δήμος (επί Πατούλη και λοιπών, ιδίων στελεχών, ως και σήμερα) εκπόνησε, και η Περιφέρεια  (επί Αντ/χη κ. Καραμέρου) χρηματοδότησε μελέτη εντελώς πρόχειρη και ανέλεγκτη.

Όμως, η επικεφαλής της παράταξης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ», Μαίρη Διακολιού, που τότε ήταν ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, είχε επισημάνει πολλές φορές το πρόβλημα, ιδίως σχετικά με την εξαίρεση της οδού Ακακιών από τη μελέτη, πλην όμως δεν εισακούστηκε. Ομοίως, γνώστης του προβλήματος ήταν και ο τότε Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραμέρος, που αντί περαιτέρω ελέγχου, επέλεξε να χρηματοδοτήσει το έργο, ώστε να μην κατηγορηθεί ότι στερεί πόρους από το Μαρούσι, όπως ο ίδιος ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με λίγα λόγια, και οι δύο φορείς, επέλεξαν να συνεχιστεί ένα ελαττωματικό έργο, παρά το ότι είχαν προειδοποιηθεί για το πρόβλημα για δικούς του λόγους ο καθένας.

Το αποτέλεσμα, ως συνήθως, είναι η ταλαιπωρία των πολιτών, που το έργο στην περιοχή τους έμεινε κυριολεκτικά στη μέση, και μάλιστα σε περίοδο βροχοπτώσεων.

Συμπέρασμα: Ακούτε και την αντιπολίτευση καμιά φορά, δεν κάνει κακό!
————————
Δ.Τ.: 20.12.21

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s