Μόνο ενδεικτικές οι ελλείψεις στο «Ζεκάκειο» για το σύνολο της κατάστασης στην πόλη

Απαράδεκτα κενά καθηγητών
στα δημόσια σχολεία της πόλης


Και στην πόλη μας, όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα, καταγράφονται σημαντικά κενά στην κάλυψη θέσεων καθηγητών στα δημόσια σχολεία, ενώ έχουμε μπει ήδη στον τέταρτο μήνα από την έναρξη των σχολικών μαθημάτων.

Η παράταξή μας, «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» έχει διακηρυγμένη θέση ότι υπάρχει για να υποστηρίζει στον τόπο που εκλέγεται τα συμφέροντα των μεσαίων, φτωχών και μικρών στρωμάτων της κοινωνίας της πόλης μας. Συνεπώς, είναι υποχρέωσή μας να ενδιαφερθούμε για την ποιότητα της σχολικής εκπαίδευσης των παιδιών των παραπάνω οικογενειών. 

Η θέση μας είναι ότι η δημοτική αρχή έχει την υποχρέωση να απευθυνθεί στο Υπουργείο Παιδείας που εδρεύει στην πόλη μας και συγκεκριμένα στην Υπουργό Παιδείας, για να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα και να τοποθετήσει καθηγητές σε όλα τα σχολεία που λείπουν, σε μόνιμες θέσεις εργασίας. Δηλαδή, οφείλει να κάνει για καλό σκοπό ο δήμαρχος, κ. Αμπατζόγλου, αυτό ακριβώς που κάνει με την υπουργό, κ. Κεραμέως, κάθε φορά που την καλεί να παρίσταται σε εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων που οργανώνει για να την «ξεπλένει» πολιτικά.

Την αφορμή για την ανάδειξη του θέματος την πήραμε από τις πρόσφατες διαμαρτυρίες της σχολικής κοινότητας του «Ζεκάκειου» Γυμνασίου και Λυκείου, χωρίς να είναι το μοναδικό σχολικό συγκρότημα που έχει πρόβλημα.

Το ερώτημα που εύλογα τίθεται είναι: ο  δήμαρχος, κ. Αμπατζόγλου, τις δημόσιες σχέσεις που καλλιεργεί λόγω της θέσης που του προσέφεραν οι Μαρουσιώτες/τισσες με την ψήφο τους, θα τις χρησιμοποιήσει για το όφελος των Μαρουσιώτικων οικογενειών και των παιδιών τους ή θα τις διατηρήσει για προσωπική χρήση;

Μέχρι να μας απαντήσει, τα παιδιά στα σχολεία θα στερούνται τις/τους καθηγήτριες/-τες που δικαιούνται.

Θα αναμένουμε και θα «ενοχλούμε».


Σημειώνεται ότι η επικεφαλής της παράταξης «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή«, Μαίρη Διακολιού, επικοινώνησε με το γραφείο της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του τομέα στον οποίο ανήκουν τα σχολεία της πόλης μας για να μεταφέρει τα αιτήματα του «Ζεκάκειου» και για να ζητήσει στοιχεία ελλείψεων διδακτικού προσωπικού για όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης, ενώ κατάθεσε εγγράφως αντίστοιχη παρέμβαση στην αρμόδια δ/νση του Υπουργείου Παιδείας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s