Έναρξη Σχολικής Χρονιάς

  Διαχείριση αντί πολιτικής

Με αφορμή την έναρξη ακόμη μίας νέας σχολικής περιόδου η παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” εύχεται στα παιδιά, στις νέες και νέους που φοιτούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της πόλης:
καλή χρονιά, με υγεία, να είναι αποδοτική για την απόκτηση γνώσεων και επιτυχημένη για την επίτευξη στόχων.

Στους γονείς και κηδεμόνες ευχόμαστε για την ευόδωση των ελπίδων τους να δουν τα παιδιά τους ευτυχισμένα, υγεία και υπομονή.


Ακόμη μία σχολική περίοδος…


…ξεκινά εμπεριέχοντας: εκτός από τα οικονομικά προβλήματα που σέρνει η κοινωνία μας στα φτωχά και μικρομεσαία στρώματα τα τελευταία δέκα χρόνια, και την επιβαρυμένη κατάσταση από την πανδημία και τις συνέπειες της.

Στο Μαρούσι μας η κατάσταση δεν διαφέρει από την συνολική της χώρας. Δυστυχώς, η παρούσα δημοτική αρχή, ως στείρο κομματικό παρακολούθημα της κυβέρνησης απλώς διαχειρίζεται υποτυπωδώς και συχνά αποτυχημένα τις βασικές ανάγκες της πόλης, χωρίς σχέδιο και χωρίς στόχο για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι, αφού δεν διαθέτει σχέδιο, δεν μπαίνει καν στον κόπο να συζητήσει προτάσεις από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του δημοτικού συμβουλίου και να υιοθετήσει τις καλύτερες από αυτές.

  • Έτσι, αρκείται στο να διαδραματίζει ρόλο “τροχονόμου” για την διάλυση δημοτικών υπηρεσιών με την απίσχνανση τους, με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση τους. Στα ίδια τα σχολεία είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει προχωρήσει στην εφαρμογή καμίας δικής της πολιτικής για να αντιμετωπισθεί η νέα χρονιά με πιο ασφαλείς συνθήκες για τα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Με την απραξία της στηρίζει ως πανάκεια την πολιτική της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που στέλνει τη σχολική κοινότητα ως “πρόβατο επί σφαγή” στη λαίλαπα διάδοσης του κορωνοϊού, υποστηρίζοντας ακόμη πιο σκληρά τον σκοπό της να υποβαθμιστεί η δημόσια εκπαίδευση, υπέρ των συμφερόντων της ιδιωτικής.
  • Τόσο η παρούσα κυβέρνηση, όσο και η δημοτική διοίκηση στέκονται αδιάφορες στην σύνδεση της σχολικής περιόδου για την οποία έχουν από κοινού ευθύνη, με την αντίστοιχη εργασιακή προσπάθεια των γονέων της κάθε οικογένειας και την εν γένει κοινωνική τους υπόσταση. Κάθε έλλειψη πολιτικής μέριμνας, αλλά και κάθε άσκηση κακής πολιτικής στην σχολική κοινότητα, έχει άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις στις εργασιακές υποχρεώσεις των γονέων, στην επέκταση των βιοτικών τους απαιτήσεων για αμοιβές σε περίοδο οικονομικής κρίσης προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην αύξηση εξόδων, στην εύρυθμη λειτουργία των μελών του σπιτιού, στην ισότιμη παρουσία των γυναικών/μητέρων στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή.


Η παράταξή μας έχει καταθέσει από την αρχή της πανδημίας το 2020 συγκεκριμένες προτάσεις στον ίδιο τον δήμαρχο της πόλης, αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο.
Θα συνεχίσουμε να ασκούμε με την ίδια συνέπεια τα καθήκοντά μας και θα βρισκόμαστε δίπλα στις ανάγκες της σχολικής κοινότητας για να αναδεικνύουμε τα προβλήματά της, να υποστηρίζουμε τα μέλη της και βοηθάμε στην άμεση εξεύρεση λύσεων.Δείτε σχετικά (με χρονολογική σειρά)

1] 23.05.20 | Θέσεις για τον covid και επιστολή στον Δήμαρχο

2] 02.10.20 | Παρεμπίπτουσα ανακοίνωση με covid

3] 02.11.20 | Παρεμπίπτουσα ανακοίνωση με covid

4] 31.01.21 Αναλυτικές Προτάσεις στο Δ.Σ.

5] 13.04.21 Παρεμπίπτουσα ανακοίνωση με covid

6] 16.08.21 Παρεμπίπτουσα ανακοίνωση με covid———————-
Δ.Τ.: 13.09.21

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s