Πλατεία Ηρώων – Επικοινωνιακή προσβολή νοημοσύνης των πολιτών

Αμπατζόγλου και κουστωδία
«εγκαινίασαν» την πολυπληρωμένη

Πλατεία Ηρώων

Ο δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου, συνεπής στον επιφανειακό τρόπο να πολιτεύεται, αποφάσισε σήμερα να πάρει τον προσωπικό του φωτογράφο και τον προσωπικό του βιντεογράφο (που πληρώνουν από την τσέπη τους οι Μαρουσιώτισσες και Μαρουσιώτες) και να πάει να εγκαινιάσει την Πλατεία Ηρώων.

Προσπάθησε με την πράξη του αυτή να διαγράψει από την μνήμη των πολιτών που ζουν και εργάζονται στο κέντρο της πόλης ότι:

 • η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών του συμβούλων της παράταξης της διοίκησής του έχουν με την ψήφο τους εγκρίνει την ανακατασκευή της ίδιας πλατείας τουλάχιστον δύο φορές, κατασπαταλώντας τα χρήματα του Δήμου με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ,
 • ότι ο ίδιος, όταν ξεκίνησε η τελευταία ανακατασκευή της Πλατείας δεν υπήρχε καν στον πολιτικό χάρτη της πόλης, αλλά την είχε δρομολογήσει και εξασφαλίσει την χρηματοδότησή της πλήρως ο προκάτοχός του,
 • ότι τόσο ο προκάτοχός του, όσο και ο ίδιος φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για το ότι για μία ανακατασκευή του είδους που «εγκαινιάζεται» σήμερα, κράτησαν μία βασική πλατεία του πολύπαθου κέντρου της πόλης κλειστή, με σκόνες και αποσπασματικές εργασίες, για περισσότερο από τρία ολόκληρα χρόνια, προκαλώντας επιβάρυνση και ζημιές στους κατοίκους και τα καταστήματα,
 • ότι η κατασκευή της έχει προκαλέσει μύριες όσες αμφιβολίες στους κατοίκους ειδικά για το θέμα της απορροής των ομβρίων,
 • ότι από την εποχή που η παράταξη της οποίας είναι σήμερα επικεφαλής ο κ. Αμπατζόγλου ξεκίνησε τις αλλεπάλληλες ανακατασκευές στην Πλατεία Ηρώων αυτή ήταν πευκόφυτη, ενώ σήμερα την παραδίδει με ελάχιστα πεύκα. 
   
 • ότι τα χρήματα της ανακατασκευής αυτή, η πόλη μας θα μπορούσε να τα διαθέσει σε μία άλλη δράση χρησιμότερη για την πόλη και τους κατοίκους της.

Το κέντρο της πόλης, οι μόνιμοι/-ες κάτοικοί του, οι ιδιοκτήτες/-τριες οικογενειακών και μη περιουσιών, οι μικρομεσαίοι/-ες καταστηματάρχες/-ισσες έχουν κυριολεκτικά δεινοπαθήσει από την παράταξη που διοικεί τα δημόσια της πόλης. Έχουν από χρόνια προτιμήσει να παραδώσουν τους μεγαλύτερους πόρους του Δήμου στους μεγαλοεπιχειρηματίες των Mall, στους κατασκευαστές των υπερτοπικών κτιρίων.

Κρατούν το κέντρο της πόλης και την παραδοσιακή αγορά του ελεγχόμενα περίκλειστη και γεμάτη εμπόδια για να την επισκεφτούν μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες/-τριες. Και αυτό δεν γίνεται τυχαία. Τα «ψίχουλα» που απομένουν από τους δημοτικούς πόρους για το παραδοσιακό κέντρο κατασπαταλώνται επιδεικτικά και ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το διαχρονικό σκάνδαλο της Πλατείας Ηρώων που βαρύνει αποκλειστικά την δημοτική αρχή.

Η παράταξη «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» δια της επικεφαλής/εκπροσώπου της στο δημοτικό συμβούλιο. Μαίρης Διακολιού, έχει από πολύ καιρό και κατ’ επανάληψη προτείνει:

 • την δημιουργία μεγάλου υπόγειου πάρκινγκ αξιοποιώντας την εγκαταλελειμμένη τεράστια τρύπα της στη μέση της πόλης της πρώην ιδιοκτησίας Καρούζου,
 • την άμεση προώθηση της υπογειοποίησης της γραμμής του τρένου που τέμνει το κέντρο της πόλης,
 • την αλλαγή προσανατολισμού επένδυσης των δημοτικών πόρων, ώστε να ωφελούνται όχι τα MALL και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, αλλά η μικρομεσαία κοινωνικο-οικονομική τάξη, η οικογενειακή μικρομεσαία ιδιοκτησία και επιχείρηση, καθώς και οι εργαζόμενοι σε αυτήν. 

————————
Δ.Τ.: 16.06.21

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s