Ανακοίνωση παράταξης «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» για την Ημέρα της Γυναίκας8η Μάρτη όχι στα ευχολόγια, αλλά στα έργα

Η 8η Μάρτη δεν είναι γιορτή. Είναι η ημέρα μνήμης που επιβλήθηκε με τον αγώνα των αγωνιστριών γυναικών των αρχών του 20ου αιώνα, για να θυμίζει στην ανθρωπότητα ότι άλλες γυναίκες είχαν ήδη τότε δώσει ακόμη και τη ζωή τους για να διεκδικήσουν:

  • ισότητα στην ιδιωτική και δημόσια ζωή
  • ισότητα στην κοινωνία
  • ισότητα στην εργασία.

Κάθε ημέρα είναι χρέος να θυμόμαστε ότι στον λόγο και τις πράξεις μας πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε τον σεβασμό στις γυναίκες και τα δικαιώματά τους σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Η παράταξη «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» από το 2019 που ανέλαβε ευθύνες στο Δημοτικό Συμβούλιο:

● άσκησε την πολιτική πίεση που χρειαζόταν με συνέπεια και επιμονή, ώστε να αναγκάσει τη Δημοτική Αρχή να εφαρμόσει το νόμο και να συστήσει μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων την οποία αρνιόταν να συστήσει επί δύο χρόνια παρά τις αλλεπάλληλες αναφορές και εκκλήσεις μας.

● κατάθεσε δύο φορές (εγγράφως στον ίδιο τον δήμαρχο και σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. που προκλήθηκε από την αντιπολίτευση με θέμα τη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας), προτάσεις για διαχείριση των έμφυλων συνεπειών της πανδημίας στην πόλη μας.

Η παράταξή μας έχει ως θέση της την αρχή ότι θεμελιώδης προϋπόθεση για την χειραφέτηση των γυναικών και για την ισοτιμία τους παντού, είναι η ύπαρξη και εφαρμογή των κανόνων της αληθινής δημοκρατίας στην πολιτική, την κοινωνία, την οικονομία.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας, στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη, σημειώνεται δραματική οπισθοχώρηση των όρων της δημοκρατίας, συνεπώς εντείνεται η έμφυλη ανισότητα και βία σε όλες τις μορφές.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αρνητική κορύφωση αποτελεί η αναπαραγωγή βίαιου λόγου και βίαιης συμπεριφοράς καθημερινά, σε κάθε πόλη και γειτονιά, με ευθύνη της κυβέρνησης και των τοπικών παραγόντων που στηρίζουν την πολιτική της.


Τα αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα για τους μικρομεσαίους και τους φτωχούς και η εντατική συρρίκνωση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών αποτελούν βία, όπως και η αστυνομική βία στις πλατείες, στα πανεπιστήμια, ακόμη και μέσα σε σπίτια φιλήσυχων πολιτών κλπ.


Η 8η Μάρτη θυμίζει στις γυναίκες την υποχρέωσή τους να συμπαραταχθούν σε πόλεις και γειτονιές με αγώνες και πολιτικές παρεμβάσεις για την εμπέδωση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων τους.

Το ίδιο καθήκον αισθάνεται και η παράταξή μας, γι’ αυτό τιμά τη σημερινή επέτειο και αγωνίζεται καθημερινά στην πόλη μας για τη δημοκρατία και την ολιστική ισότητα.

—————————–
Δ.Τ.: 08.03.21

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s