Για τον απολογισμό της διοίκησης σε σχέση με την αντιμετώπιση της πρόσφατης Κακοκαιρίας

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ;
ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Τι είπε ο κ. Θ. Αμπατζόγλου:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στις 23-2-2021, ο δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου σχετικά με την διαχείριση του τελευταίου χιονιά είπε:

1) ότι είναι περήφανος για τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο δήμος Αμαρουσίου την κακοκαιρία και ότι ο αγώνας των εργαζομένων ήταν υπεράνθρωπος,
2) ότι είναι κακόπιστοι και άσχετοι όσοι του ασκούν κριτική, γιατί όφειλαν να γνωρίζουν ότι δεν υπήρξε τέτοια κακοκαιρία άλλοτε στο Μαρούσι,
3) ότι οι ελλείψεις στο αλάτι οφείλονταν στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού, και ότι υπεύθυνη γι αυτό ήταν η Περιφέρεια Αττικής
4) ότι σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών το χιόνι ήταν βαρύ και ότι το γεγονός αυτό έφταιγε για την πτώση 80-100 υγιών δέντρων στην πόλη μας,
5) ότι διατηρήθηκαν οι κεντρικές οδικές αρτηρίες ανοιχτές και
6) ότι απλά κάποια σπίτια έμειναν ένα – δυο εικοσιτετράωρα χωρίς ρεύμα!

Τέλος, πρότεινε να του δοθεί η εντολή σε περιπτώσεις κακοκαιρίας να μπορεί να προβαίνει σε προμήθειες και αναθέσεις, χωρίς την τήρηση των απαιτούμενων διαδικασιών και χωρίς την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τι λέμε εμείς:

1) Ότι είναι αυτονόητο το ότι οι εργαζόμενοι αγωνίστηκαν, ότι τους αξίζουν συγχαρητήρια και ευχαριστίες, αλλά αυτό δεν αρκεί: Οι εργαζόμενοι χρειάζονται ισχυρές και όχι αποψιλωμένες υπηρεσίες και ορθολογικό σχεδιασμό, ώστε να μην «τρέχουν πίσω» από τις κακοκαιρίες.

2) Ότι η φετινή κακοκαιρία δεν είναι μοναδική στα χρονικά, υπήρξε αντίστοιχη στο Μαρούσι και το 2017, και το 2002 και το 2008 σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, εκτός αν ο κ. Αμπατζόγλου θεωρεί και το Αστεροσκοπείο Αθηνών «άσχετους».

3) Ότι η Εθνική οδός έκλεισε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας και ότι το αλάτι όφειλε να υπήρχε στο δήμο πολύ νωρίτερα, ακόμη και με πρωτοβουλία του Δήμου. Άραγε, αφού η Περιφέρεια Αττικής δεν ήταν συνεπής στην παραγγελία και έγκαιρη παράδοση αλατιού, γιατί ο κ. Αμπατζόγλου με επιστολή του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη διαχείριση;
Αυτό είναι διγλωσσία. (Με «κλικ» διαβάστε την σχετική αναφορά)

4) Ότι είναι απαράδεκτο να λέμε ότι φταίει το χιόνι και όχι η έλλειψη προγραμματισμού της διοίκησης. Ο κ. Αμπατζόγλου, επικαλέστηκε την ανακοίνωση του Αστεροσκοπείου σχετικά με το βάρος του χιονιού, αλλά αποσιώπησε σκόπιμα το μέρος της ίδιας ανακοίνωσης που αναφέρει ότι λόγω του βάρους του το χιόνι παρέμενε στα κλαδιά περισσότερο χρόνο με αποτέλεσμα την πτώση τους. Αν τα δέντρα ήταν κλαδεμένα, το βάρος του χιονιού θα ήταν αδιάφορο και δεν θα είχαμε πτώσεις δέντρων!

5) Ότι η διατήρηση ανοιχτών των κεντρικών αρτηριών ήταν «δώρο – άδωρο» αφού οι συνοικιακοί δρόμοι ήταν κλειστοί και έτσι δεν υπήρχε πρόσβαση των πολιτών στις κεντρικές αρτηρίες.

6) Ότι είναι βαρύτατη προσβολή για όλους τους Μαρουσιώτες και ιδιαίτερη έλλειψη σεβασμού να λέει ο κ. Δήμαρχος με τόση ευκολία ότι υπήρξαν οικογένειες, παιδιά, ηλικιωμένοι, άρρωστοι, που έμειναν για εικοσιτετράωρα χωρίς ρεύμα, μέσα στην παγωνιά! Και είναι απαράδεκτο ότι δεν υπήρξε ούτε ηθική έστω παραδοχή αμελειών και σφαλμάτων, αλλά ο Δήμαρχος να λέει ότι είναι περήφανος και να επαίρεται ότι η πόλη στις 23-2-2021 (ημέρα του Δημοτικού Συμβουλίου, μία εβδομάδα μετά το χιονιά) είχε  πια βρει τους κανονικούς της ρυθμούς!

Τέλος, η παράταξή μας, ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ, είναι αντίθετη σε κάθε θεσμική εκτροπή και εκμετάλλευση των κρίσεων ως δικαιολογία για την καταστρατήγηση των νόμων που ισχύουν για την χρηστή οικονομική διαχείριση.

———————————–
Δ.Τ.: 02|03|21

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s