Η δημοτική αρχή αγνοεί συλλόγους γονέων;


Οι γονείς είναι ισότιμοι και σεβαστοί πολίτες
όχι επικοινωνιακό «ντεκόρ»

Ο δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κ. Σαγρής αγνοούν τα επανειλημμένα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου για συνάντηση (έστω και διαδικτυακή) με θέμα τα κτιριακά προβλήματα και τις σχεδιαστικές αστοχίες των αιθουσών που υποτίθεται ότι πρόκειται να παραδοθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και τις προτάσεις των γονέων για τα θέματα αυτά. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο κ. Σαγρής έχει συγκρουστεί με Διευθυντές σχολείων για τους χειρισμούς του στο ζήτημα της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Παρόλο που τον πρώτο χρόνο της διοίκησής του, ο δήμαρχος έχει δημοσιεύσει ουκ ολίγα δελτία τύπου αναφορικά με συναντήσεις του με διάφορους συλλόγους, με τον συγκεκριμένο, κωφεύει στα αιτήματα, προφανώς διότι αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες του και να απολογηθεί πολιτικά για την αποτυχία του να παραδώσει εγκαίρως τις αίθουσες των νηπιαγωγείων με το άνοιγμα των σχολείων. Επίσης, στη συνάντηση αυτή θα οφείλει να δώσει εξηγήσεις γιατί, μετά τις 7-11-2020, που θα ήταν η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των αιθουσών στα Μαρουσιωτάκια, ακόμη σχολεία όπως το 10ο Νηπιαγωγείο ταλαιπωρούνται.

Τέλος, θα έπρεπε να εξηγήσει, γιατί μετά από τόσες καθυστερήσεις, δεν φρόντισε τουλάχιστον σχεδιαστικά, ώστε οι αίθουσες να μην παρουσιάζουν πρακτικά λειτουργικά προβλήματα, όπως πχ εκείνο της απόστασης των τουαλετών από τον κύριο σχολικό χώρο.

Υποψιάζομαι, ότι ο δήμαρχος και η διοίκηση κάποια στιγμή, υπό το βάρος της πίεσης της δημοσιότητας, θα πραγματοποιήσουν την πολυπόθητη συνάντηση με τους γονείς του 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου.

Φοβούμαι όμως, ότι θα το πράξουν, μετά που θα παραδοθεί η αίθουσα, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τους γονείς ως επικοινωνιακό «ντεκόρ» για τη θριαμβολογία τους, και όχι να τους αντιμετωπίσουν ως πολίτες στους οποίους οφείλουν να λογοδοτήσουν πολιτικά για την ταλαιπωρία στην οποία υπεβλήθησαν λόγω των κακών χειρισμών τους.

Μαίρη Διακολιού
Επικεφαλής παράταξης «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή«
Δημοτική Σύμβουλος

—————————–
Δ.Τ. 11.11.20


Παρατίθεται η επιστολή του Συλλόγου Γονέων 10ου Νηπιαγωγείου:

Σύλλογος Γονέων του 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου

«Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,
Κατόπιν προηγούμενων επιστολών για τις οποίες δε λάβαμε απάντηση, με την παρούσα επιστολή αιτούμεθα επειγόντως μια συνάντηση μαζί σας έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να διευκρινιστούν σημαντικά θέματα και να ακούσετε συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με το εντονότατο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νηπιαγωγείο μας.

Όσον αφορά το υπό παράδοση παράρτημα στην Ιερού Λόχου τα προβλήματα σχετίζονται με:

– Τις τουαλέτες, οι οποίες βρίσκονται εκτός του κτιρίου, κάτι το οποίο δε συνάδει με το Κτιριοδομικό Κανονισμό (Φ.Ε.Κ 59/Δ/1989 – επισυνάπτεται). Πώς λοιπόν θα πηγαίνουν σε αυτές ασυνόδευτα νήπια και προνήπια ιδιαιτέρα εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή μεταφορά τους τόσες φορές τη μέρα, καθότι η απόσταση είναι αρκετά μεγάλη; Θα υπάρχει κλειστός σκεπαστός διάδρομος από την τάξη μέχρι την τουαλέτα εξαρχής ή όχι;

– Τη θέρμανση Υπάρχει ή όχι κεντρική θέρμανση στα κτίρια; Εν μέσω ειδικών συνθηκών λόγω Covid-19 σχολικές αίθουσες δε δύνανται να λειτουργήσουν με κλιματισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠ.ΠΑΙ.Θ). Συνεπώς ανοιχτά παράθυρα για τον εξαερισμό των τάξεων είναι αμφίβολο κατά πόσο μπορεί να είναι δυνατόν, επαρκές και ασφαλές για την υγεία τόσο μικρών παιδιών.

– Τις τελικές ημερομηνίες παράδοσης των αιθουσών και μεταστέγασης

Για το κυρίως κτίριο της οδού Μαραθωνοδρόμου, όπου όπως ήδη γνωρίζετε λειτουργούν εδώ και χρόνια δύο υπερπλήρεις “αίθουσες”, εκ των οποίων μόνο η μία είναι κανονική τάξη, ενώ η δεύτερη αποτελεί διάδρομο όσο γίνεται διαμορφωμένο, ει δυνατόν για τις ανάγκες της διδασκαλίας. Κι αυτό γιατί η δεύτερη τάξη του Νηπιαγωγείου έχει παραχωρηθεί στο όμορο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου για δικές του επιτακτικότατες ανάγκες στέγασης. Ζητείται έντονα εδώ και χρόνια η μεταφορά του 10ου Νηπιαγωγείου σε νέο χώρο, ώστε να αποσυμφορηθεί όλο το σχολικό συγκρότημα. Πότε επιτέλους θα γίνει αυτό;

Επί της ουσίας, λειτουργικώς και τα δύο κτίρια αποδεικνύονται ελλιπή και χρήζουν οριστικών και καθοριστικών αλλαγών, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του πρωτοφανούς αριθμού των 87 νηπίων και προνηπίων (ήτοι 4 τμήματα, 2 στην Μαραθωνοδρόμου & 2 ΜΕΣΑ στον παιδικό σταθμό Εργατικών Πολυκατοικιών) που περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους μέσα σε αυτά.

Σας καλούμε σε ουσιαστικό έργο επί της Δημαρχίας σας, το οποίο θα αποτελέσει παρακαταθήκη του μέλλοντος για το Μαρούσι. Καθότι οι ημερομηνίες και τα χρονοδιαγράμματα είναι πιεστικές, σας παρακαλούμε για μια ΑΜΕΣΗ συνάντηση, ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s