Δήλωση Μαίρης Διακολιού στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4-11-20 για το νέο Πτωχευτικό Κώδικα

Εργαλείο» εξαθλίωσης και φόβου της πλειοψηφίας της κοινωνίας ο νέος πτωχευτικός

Να πάρουν θέση όλες και όλοι.
Οι διπλές θέσεις και οι διγλωσσίες τελειώνουν

Η πρόσφατη ψήφιση του πτωχευτικού νόμου – εν μέσω κορωνοϊού και νέας οικονομικής κατάρρευσης των εσόδων του λαού – αποτελεί το «εργαλείο» με το οποίο μεγάλα οικονομικά συμφέροντα εγχώρια και ευρωπαϊκά σε συνεργασία, εισάγουν την Ελληνική κοινωνία στην τρίτη και τελική φάση ενός οργανωμένου σχεδίου.

Πρόκειται για την καταστροφή της υπόστασης (οικονομικής/πολιτικής/κοινωνικής) της μικρής και μεσαίας κοινωνικών τάξεων της χώρας. Συντελείται με την νομότυπη αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας τους, με σκοπό να μεταβιβαστεί για τον πλουτισμό ιδιοκτητών και μετόχων μεγάλων χρηματοπιστωτικών εταιρειών, αλλά και για να «ξεπληρωθούν» το πολιτικό και γραφειοκρατικό πρόθυμο προσωπικό που τους βοήθησε να πετύχουν οι τελευταίοι τους κερδοσκοπικούς στόχους τους τα τελευταία χρόνια.

Η ανεξάρτητη τοπική πολιτική παράταξη «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» έχει συσταθεί με βασικό, δικηρυκτικό της σκοπό την υποστήριξη των συμφερόντων των αδύναμων και των μικρομεσαίων στην πόλη μας. Καταδικάζει την ψήφιση του απαράδεκτο νόμου. Δηλώνει ότι θα συμπαρασταθεί κινηματικά και θεσμικά στην προστασία των συμπολιτών που βρίσκονται στο στόχαστρο.
Μέλη μας κάνουν αυτό ακριβώς τα δέκα τελευταία χρόνια, στις αίθουσες των δικαστηρίων, στους πλειστηριασμούς και όπου χρειάστηκε.

Ωστόσο, καλούμε την δημοτική αρχή του κ. Αμπατζόγλου (που έχει στηριχθεί από την ηγεσία της Κυβέρνησης της ΝΔ που ψήφισε τον πτωχευτικό νόμο) να πάρει θέση για το θέμα και, στην περίπτωση που διαφωνεί με το νόμο, να δημοσιεύσει τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί για να υποστηρίξει τις οικογένειες του τόπου μας, ώστε να μην χάσουν την ελάχιστη περιουσία τους, δηλαδή πριν καταλήξουν στο να τους μοιράζει συσσίτιο και ελεημοσύνη.

Καλούμε την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Καραμέρου (που έχει στηριχθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θεσμοθέτησε την ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών και το ιδιώνυμο, δηλαδή επιτόπου σύλληψη για όσους διαμαρτύρονται ενάντια στους πλειστηριασμούς), να πάρει θέση.

Τέλος, καλούμε τα θύματα, αλλά και τους άμεσους και μελλοντικούς στόχους της επίθεσης αυτής, δηλαδή την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας (ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν, διότι ασφαλώς στο συγκεκριμένο θέμα εξαπατήθηκαν από τις ηγεσίες των συγκεκριμένων κομμάτων εξουσίας), να μην χάνουν το θάρρος τους, να μην εγκαταλείπουν τους αγώνες σε κάθε επίπεδο και να συμπαρατάσσονται σε μέτωπο με συνεπείς δυνάμεις, για να ανατραπεί στην πράξη το ακραίο, φασιστικού χαρακτήρα, τρομοκρατικό σχέδιο. Με παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια, με υποστήριξη προσφυγών στη δικαιοσύνη, με διαδηλώσεις και με επιτόπου παρουσία αλληλεγγύης εκεί που θα γίνεται προσπάθεια να εκτελεστούν αποφάσεις κατάσχεσης και έξωσης.
__________________________________
Δ.Τ.: 05.11.20

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s