Δημοκρατικό Καθήκον: 7 Οκτωβρίου 09:00 στο Εφετείο Αθηνών

Ανακοίνωση ενόψει της έκδοσης απόφασης για την δίκη της Χρυσής Αυγής:

«Η ανεξάρτητη παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» έχει ως δεσμευτική αρχή της δημιουργίας της την υπεράσπιση των συμφερόντων και την υποστήριξη της θετικής προοπτικής των αδύναμων οικονομικά, των μικρομεσαίων και μεσαίων στρωμάτων, υπό την αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση της ουσιαστικής δημοκρατίας που πρέπει να διαπνέει κάθε λειτουργία της κοινωνίας που επιδιώκουμε.

Συνεπώς, έχει καθόλα αντίθετη θέση και εναντίωση με κάθε μέσο στον φασισμό και ναζισμό.

Στις 7 Οκτωβρίου από τις 09:00 μέλη και οι φίλοι της παράταξης μας θα βρισκόμαστε έξω από το Εφετείο Αθηνών στην μεγάλη, παλλαϊκή συγκέντρωση. Σκοπός μας είναι να διαδηλώσουμε την άποψη μας πως οι φασίστες/ναζί της Χρυσής Αυγής που δικάζονται, είναι εγκληματική οργάνωση, υπεύθυνη για την δολοφονία συνανθρώπων μας, σοβαρούς τραυματισμούς, εκφοβισμούς και εκβιασμούς, αλλά και για την διαφθορά του πολιτισμικού περιβάλλοντος της κοινωνίας μας, που καίτοι δεν ήταν άμεμπτο (το αντίθετο μάλιστα, γι’ αυτό και ευεπίφορο), υπέστη επιπλέον την διάδοση της μαύρης σαπίλας. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο κόστος που η κοινωνία μας θα πληρώνει για χρόνια, μέχρι να αποκατασταθεί η δημοκρατικότητα στη νοοτροπία και του τελευταίου συμπολίτη μας.

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και μάλιστα, με επεισόδια τα τελευταία χρόνια, συχνά έφτασε και στην πόλη μας και τα γύρω προάστια. Δεν θα ξεχάσουμε κάποιους/-ες που έχουν θέσεις στο τοπικό πολιτικό φάσμα που ονομάζεται «δημοκρατικό τόξο» που με τις ενέργειες τους «έκλειναν το μάτι» σε εκπροσώπους της, για να καρπώνονται ψήφους στις δημοτικές εκλογές.

Καλούμε την δημοτική αρχή να διευκολύνει με κάθε πρόσφορο τρόπο στις 7 Οκτωβρίου το προσωπικό του Δήμου και πολίτες που θα θελήσουν να παρευρεθούν στις διαδηλώσεις, ως ελάχιστη υποχρέωσή της.

Ασφαλώς, καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη είναι να συντρέχει, αλλά και να σέβεται τους/τις συμπολίτες, γι’ αυτό η δική μας προσέλευση στις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθεί με τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, φορώντας την μάσκα μας και κρατώντας τις αποστάσεις».   

—————————
Δ.Τ.: 05.10.20 

Η Μάγδα Φύσσα σε οικογενειακές στιγμές με τον Παύλο πριν πολλά χρόνια στο σπίτι τους στο Κερατσίνι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s