Απάντηση στην ανακοίνωση 10/9 του δημάρχου

ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ
Άλλα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο,
Άλλα στην κοινωνία…

Ο κ. δήμαρχος με την τελευταία ανακοίνωσή του αναφορικά με τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, επιβεβαιώνει την θέση της παράταξής μας ότι τα Δημοτικά Συμβούλια, αν δεν μπορούν να γίνονται με ασφάλεια δια ζώσης, θα πρέπει να γίνονται με ζωντανή μετάδοση, ώστε ο καθένας να μπορεί να τα παρακολουθήσει και μάλιστα με δυνατότητα δημόσιου γραπτού σχολιασμού.

Αν συνέβαινε αυτό, ο κ. δημάρχος δεν θα μπορούσε να διαστρεβλώσει το περιεχόμενο της συνεδρίασης της 9-9-2020, αποκρύπτοντας στην χθεσινή δημόσια ανακοίνωσή του ότι στην σχετική τοποθέτηση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέλαβε την ευθύνη της καθυστέρησης για την κατασκευή των αιθουσών και ομολόγησε ότι αποδέχεται ως δίκαιη την κριτική που δέχτηκε για το θέμα αυτό από την αντιπολίτευση.

Σήμερα, προσπαθεί να παρουσιάσει το ζήτημα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης ως θέμα όχι πολιτικό αλλά αμιγώς υπηρεσιακό, παρά το ότι καθ’ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ο ίδιος διαβεβαίωνε, αυτοπροβαλλόμενος, ότι όλα θα είναι έτοιμα για τη δίχρονη.

Σήμερα, προσπαθεί να παρουσιάσει ως επιτυχία (!!) το γεγονός του ότι τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου αντί να μείνουν εντελώς «άστεγα» επειδή ξεκινά η σχολική χρονιά και δεν υπάρχουν αίθουσες.

Αν αυτό δεν είναι παραπληροφόρηση και αλλοίωση της πραγματικότητας, τότε τι είναι;

Το χειρότερο όμως είναι, ότι ο κ. δήμαρχος δείχνει να συμπεριφέρεται σα να μην διακρίνει τα αποτελέσματα της αδυναμίας της Διοίκησής του να είναι έγκαιρα έτοιμες οι αίθουσες:
Δείχνει ότι δεν βλέπει την πραγματική ταλαιπωρία γονιών και παιδιών, την πραγματική ανασφάλειά τους, που επιτείνεται όταν μέρες μόλις πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς συνεχίζουν να απευθύνονται στα σχολεία αλλεπάλληλες ανακοινώσεις για τη ρύθμιση των θεμάτων που τα αφορούν και την πραγματική αγωνία τους, όταν  οι αίθουσες που τελικά βρέθηκαν, σε κάποιες περιπτώσεις βρίσκονται σε ικανή απόσταση από την περιοχή που καλύπτουν ενώ οι προδιαγραφές τους δεν είναι πάντα συμβατές με αυτό που όλοι επιθυμούμε για τα παιδιά μας, ιδίως εν μέσω κορωνοϊού.

Δεν χρησιμοποιεί, λοιπόν,  κανείς «τη σχολική κοινότητα προς άγρα ψήφων», ούτε κανείς καλλιεργεί «κλίμα φόβου», απλά δεν ζούμε σε εικονική πραγματικότητα.

Η παράταξή μας δε, ακολουθεί πάντοτε υπεύθυνη και τεκμηριωμένη πολιτική.

———————–
Δ.Τ.: 11.09.20

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s