Πλήρης δικαίωσηH ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Κ. ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

Λυπούμαστε για μία σειρά δημοτικούς του συμβούλους που είναι αναγκασμένοι να «καταπιούν» …
την τότε κριτική τους εναντίον μας.

Η δικαίωση της παράταξής μας «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ» και του προγράμματός μας, ήρθε από την ίδια την Διοίκηση του κ. Αμπατζόγλου. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Υπουργείο Μεταφορών, στη συνάντησή του με τον κ. Αχ. Καραμανλή, πρότεινε την υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ (των γραμμών και του σταθμού του τρένου) στο τμήμα Ηράκλειο – Μαρούσι.

Ασφαλώς και θα στηρίξουμε την προσπάθεια

Να θυμίσουμε, όμως, ότι την πρόταση αυτή την είχαμε κάνει ήδη από το έτος 2016, τότε που η Μ. Διακολιού ήταν ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, και την εντάξαμε στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξής μας το 2019.

Πρόκειται για πρόταση την οποία η Μ. Διακολιού είχε υποβάλει, καθώς την θεωρούσαμε ως σημαντική προοπτική για την ενίσχυση του εμπορικού κέντρου Αμαρουσίου, που θα μπορούσε να το καταστήσει ελκυστικό προορισμό, ακόμη και έναντι των μεγάλων εμπορικών κέντρων. Επιπλέον θα συνέβαλε και στην αναβάθμιση της εμπορικής αξίας των ιδιοκτησιών του κέντρου. Θυμίζουμε δε, ότι ένα από τα επιχειρήματα της αντίθεσής μας για την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ Ευτέρπης, ήταν ότι θα δυσχέραινε την υλοποίηση αυτής της προοπτικής, αφού θα εμπόδιζε τα υπόγεια κατασκευαστικά έργα.

Την πρόταση αυτή, η Μ. Διακολιού την παρουσίασε ολοκληρωμένη, υποβάλλοντάς την, όχι «ξερά»,  αλλά συνολικά, με όραμα την κατασκευή μιας μεγάλης πλατείας που θα ενοποιεί τα δύο τμήματα του Αμαρουσίου που σήμερα χωρίζει ο ΗΣΑΠ, την λειτουργική ενοποίηση της πλατείας αυτής με τα γειτονικά νεοκλασικά του Δήμου και την δημιουργία γραμμικού πάρκου στους χώρους των υπογειοποιημένων γραμμών του τρένου. Είχε προτείνει μάλιστα η υπογειοποίηση να τελειώνει στο ΚΑΤ, ώστε να ωφεληθούν αντίστοιχα όλοι οι Μαρουσιώτες των περιοχών κοντά σε σταθμό τρένου.

Για την πρόταση αυτή η Μ. Διακολιού λοιδορήθηκε και μάλιστα σκαιά και σκληρά, όχι μόνο από τον προηγούμενο δήμαρχο, αλλά και από τους τότε συνεργάτες του, που συνεχίζουν να είναι συνεργάτες του νυν δημάρχου. Φυσικά, σε καθεμιά από τις άδικες αυτές επιθέσεις, έχει δοθεί απάντηση καταλλήλως.

Δεν είχαμε υποστήριξη από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαρουσίου (πρόεδρος. κ. Γ. Νικολαράκος, φίλα προσκείμενος στον κ. Πατούλη, νυν αντιδήμαρχος του κ. Αμπατζόγλου), παρόλο που οι έμποροι θα ήταν οι πρώτοι ωφελούμενοι από αυτήν. Τότε ο Εμπορικός Σύλλογος ήταν «απασχολημένος» να στηρίζει την κατασκευή του πάρκινγκ Ευτέρπης, σαν λύση για τα προβλήματα των εμπόρων.

 Δεν ξέρουμε, αν όλοι εκείνοι που χαρακτήριζαν «όνειρα» και «παραμύθια» την πρόταση αυτή, συνεχίζουν να το πιστεύουν, τώρα που ο νέος δήμαρχος την υποστηρίζει και τη διεκδικεί. Ας απαντήσουν στον κ. Θ. Αμπατζόγλου. Ξέρουμε όμως, ότι η δημοτική παράταξη «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ» δικαιώθηκε.

«ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ»
Μ. Διακολιού, επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Δημοτική Σύμβουλος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s