Η «Αδέσμευτη Φωνή» στο δικαστήριο για την διατήρηση θέσεων εργαζομένων

Δ.Τ. 12.02.20 | Ανακοίνωση της παράταξης “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” με αφορμή την εκδίκαση υπόθεσης δημοτικών εργαζόμενων στις 11|02:


«Θα κάνει το σωστό για τους εργαζόμενους του Δήμου
ο δήμαρχος κ. Θ. Αμπατζόγλου;


Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων εκδικαζόταν εχθές (11/02) προσφυγή συμβασιούχων εργαζομένων, προκειμένου να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην εργασία σε καιρούς πολλή μεγάλης δυσκολίας για κάθε οικογενειάρχη. Πρόκειται για συμπολίτες μας που εργάζονταν μέχρι πρότινος σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου προσφέροντας απολύτως αναγκαίες υπηρεσίες για τους πολίτες. Η επικεφαλής της παράταξης, Μ. Διακολιού, παρευρέθηκε και παρακολούθησε την συνεδρίαση, υποστηρίζοντας το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων.

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή Θ. Αμπατζόγλου επέλεξε στην δίκη να στείλει ως εκπρόσωπο της δικηγόρο της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, για να δηλώσει ότι ο Δήμος Αμαρουσίου δεν ενδιαφέρεται για να κρατήσει στην εργασία τις/τους εξήντα και πλέον εργαζόμενες και εργαζόμενους. Η τραγική ειρωνεία ήταν ότι ο δημοτικός σύμβουλος που εκλέχθηκε πρόσφατα με τον συνδυασμό του δημάρχου και που ορίστηκε Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από τον δήμαρχο πόσο αναγκαίοι είναι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, κ. Π. Κόνιαρης, προσήλθε στο δικαστήριο για να καταθέσει αυτήν την αλήθεια. Έτσι, παρουσιάστηκε το οξύμωρο φαινόμενο: ο μεν κ. Π. Κόνιαρης να καταθέτει μπροστά στον δικαστή ότι οι εργαζόμενοι ξέρουν την δουλειά και είναι αναγκαίοι, και από την άλλη, η δικηγόρος του Δήμου – να εκτελεί εντολή της δημοτικής αρχής – να καταθέτει στον Πρόεδρο του δικαστηρίου ότι ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτές και αυτούς τους εργαζόμενες/-ους, προφανώς ακυρώνοντας στην πράξη την απολύτως θετική και άξια συγχαρητηρίων συνδρομή του κ. Π. Κόνιαρη υπέρ των εργαζομένων!!!

Θυμίζουμε ότι η παράταξή μας είχε έγκαιρα με ανακοίνωσή της αναδείξει την “ανακολουθία” της δημοτικής αρχής και σ’ αυτό το θέμα, των δημοτικών συμβούλων που μετέχουν σ’ αυτήν και του δημάρχου.

Ερωτάται ο Δήμαρχος κ. Θ. Αμπατζόγλου:
1. Ενόψει του δεύτερου δικαστηρίου που ακολουθεί σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα, στις 21|2, προτίθεται να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπέρ της στήριξης των εργαζομένων;
2. Θα δώσει νέα εντολή στην νομική υπηρεσία του Δήμου, αντίθετη με αυτήν που έδωσε για το πρώτο δικαστήριο της 11|2, να μην παραστεί στην δίκη ή να παραστεί υπέρ των εργαζομένων, ως θα όφειλε;»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s