Ανάδειξη του αγώνα των εργαζομένων του Δήμου για την διατήρηση των θέσεων τους

———————-
Δ.Τ. 24|01|20
———————-
Τελικά τον Δήμο τον διοικεί η Νομική Υπηρεσία;


Η παράταξή μας, «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» σε ερώτησή της, επεσήμανε το ζήτημα της οφειλόμενης υποστήριξης των εργαζομένων που είχαν προσληφθεί με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ και σήμερα διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους και που στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11-12-2019, ζήτησαν ο Δήμος να στηρίξει την αγωγή τους συνομολογώντας την.

Η Διοίκηση τότε, παρά τις παραινέσεις της παράταξής μας, αρκέστηκε σε προηγούμενη πολιτική απόφαση του Σώματος, δια της οποίας εκφράσαμε ομόφωνα την επιθυμία μας οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στην εργασία τους ως μόνιμοι υπάλληλοι και παρέπεμψε το αίτημά τους στη Νομική Υπηρεσία προκειμένου να απαντήσει με νομική διατύπωση.

Δυστυχώς, όμως, σε απάντηση της ερώτησής μας, η Διοίκηση ομολόγησε ότι η Νομική Υπηρεσία αρνήθηκε τη συνομολόγηση, ενεργώντας σε ευθεία αντίθεση από την πολιτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συμπέρασμα

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
ή η Διοίκηση υπερψήφισε την πολιτική απόφαση του ΔΣ υπέρ των εργαζομένων για να τους «ρίξει στάχτη στα μάτια» και να μην υποστεί η ίδια το πολιτικό κόστος της άρνησης του αιτήματός τους, κρυπτόμενη στη συνέχεια πίσω από τη Νομική Υπηρεσία, στην οποία έδωσε αντίθετες οδηγίες,

ή η Διοίκηση του Δήμου είναι εντελώς αναξιόπιστη, που αρκείται απλά στο να διατυπώνει ευχές που καμία πρακτική ουσία και αξία δεν έχουν.
Ίσως όμως, να ισχύουν και τα δύο.

Η θέση μας

Η παράταξη μας τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της διατήρησης αυτών των θέσεων εργασίας. Έχει αποδειχθεί ότι καλύπτουν απαραίτητες και καθημερινές ανάγκες για υπηρεσίες του Δήμου προς τους πολίτες. Η κοινωνία της πόλης έχει οικονομικό και κοινωνικό συμφέρον να διατηρηθούν αυτές οι θέσεις.

Συνδέονται άμεσα με το να λαμβάνουν υπηρεσίες που παράγονται από το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου. Όπως έχει αποδειχθεί, όταν οι υπηρεσίες απαξιώνονται λόγω έλλειψης προσλήψεων ή κατάργησης θέσεων εργασίας, παραδίδονται σε μεγαλοεργολάβους με αποτέλεσμα η ποιότητα των υπηρεσιών να καταρρέει ενώ το κόστος για την τσέπη των πολιτών να ανεβαίνει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s