Θα συνταχθεί με τους εργαζόμενους η Δημοτική Αρχή;Κατάθεση ερώτησης προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. από την επικεφαλής της παράταξης «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή», Μ. Διακολιού, ενόψει των κρίσιμων δικαστηρίων που επέρχονται και τα οποία θα κρίνουν τις θέσεις εργασίας απαραίτητων υπαλλήλων για το Δήμο Αμαρουσίου και τους δημότες. Αίτημα ήταν η συζήτηση του ζητήματος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22/01/20.
Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Σε ΔΣ της 11-12-2019, αντιπροσωπεία των εργαζομένων του Προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ της προκήρυξης με αριθμό 8/2018, απευθύνθηκε στο Σώμα ζητώντας, ο Δήμος να συνομολογήσει την αγωγή τους δια της οποίας διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία και ζητούν να αναγνωριστεί ότι πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Σε συνέχεια της πολιτικής απόφασης που ήδη είχαμε λάβει,  σύμφωνα με την οποία δηλώναμε ομόφωνα ότι επιθυμούμε να ευοδωθεί ο αγώνας των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία στο Δήμο μας, το αίτημά τους παραπέμφθηκε στη νομική υπηρεσία προκειμένου να διατυπώσει με νομικό τρόπο την απάντηση σε αυτό, εν όψει της εκδίκασης της αγωγής τους.

Ασφαλώς, το πνεύμα της απόφασης που ελήφθη τότε, αφορούσε νομική  διατύπωση η οποία θα συμβάδιζε με την ευνοϊκή για τους εργαζομένους πολιτική μας απόφαση, η οποία επείχε και θέση εντολής προς τη νομική μας υπηρεσία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ:

  1. Ποιες οι ενέργειες της νομικής υπηρεσίας στο αίτημα των εργαζομένων;
  2. Εξεδόθη το κείμενο που αφορούσε την απάντηση στο αίτημά τους; Αν ναι, ποιο το περιεχόμενό του;»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s