Ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στον Άγιο ΘωμάΤην Κυριακή 06/10/19 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Documento ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη, που αφορούσε στην εν εξελίξει προσπάθεια νομιμοποίησης του The Mall. Σε αυτό φιλοξενούνται (μέρος από) δηλώσεις της επικεφαλής της παράταξης που έκανε στις 4/10/19 για το θέμα.

Παρακάτω ολόκληρη η δήλωση:
———————————————————————————–
«Πριν 15 χρόνια η Πολιτεία αποφάσισε να (ξανα)αδικήσει τους πολίτες του Αμαρουσίου και τους αντίστοιχους κατόχους τοπικών, οικογενειακών επιχειρήσεων. «Δημιούργησε» κατ’ εξαίρεση συνθήκες για την κατασκευή της υπεραγοράς «The Mall» και άλλων συνοδών κατασκευών.

Από τότε και κάθε ημέρα που περνά οι πολίτες υφιστάμεθα περιβαλλοντικές, κυκλοφοριακές και πολυδιάστατες οικονομικές συνέπειες.

Η νέα Κυβέρνηση, η ιδιοκτήτρια εταιρεία και δυστυχώς η νέα δημοτική αρχή του Δήμου μας, επιχειρούν να «κλείσουν» την υπόθεση με εξόχως σκανδαλώδη τρόπο. Προφανώς, η προσπάθεια δεν είναι ασύνδετη με την υπόθεση του πρώην «Ελληνικού» και των ΕΛΠΕ.

Εφιστούμε την προσοχή σε όσους εμπλέκονται από την πλευρά του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, να μην παραιτηθούν από δικαιώματα, αξίες και αξιώσεις ούτε ενώπιον της δικαιοσύνης, ούτε οπουδήποτε αλλού, πριν εξασφαλίσουν δίκαιη λύση για τους πολίτες και την τοπική αγορά του Αμαρουσίου αλλά και των όμορων δήμων. Δεν έχουν καμία νομιμοποίηση για να το κάνουν.

Δίκαιη λύση για την παράταξή μας σημαίνει: υπολογισμός του κόστους ζημίας μέχρι σήμερα και υπολογισμός του κόστους ζημίας κάθε έτους που θα ακολουθήσει στο διηνεκές. Τα ανταποδοτικά οφέλη θα πρέπει να κατευθύνονται και – στην περίπτωση που είναι έργα – να υλοποιούνται στις υπόλοιπες γειτονιές που πλήττονται και όχι γύρω από το The Mall.

Το πρώτο όμως που πρέπει να γίνει είναι να απεγκλωβιστούν «χτες» οι συμπολίτες μας ιδιοκτήτες ακινήτων της ευρύτερης περιοχής που κρατούνται «όμηροι» από την Πολιτεία (Κράτος και Δήμος) που τους έχει συνδέσει με το «The Mall» για να τους στρέφει εναντίον άλλων πολιτών που δεν θέλουν να κλείσει η υπόθεση για ακόμη μία φορά με μονομερή τρόπο, δηλαδή υπέρ των συμφερόντων της ιδιοκτήτριας εταιρείας.
Ασφαλώς, ούτε τα καταστήματα που λειτουργούν στο » The Mall» και κυρίως οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι σε αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τις απαιτήσεις μας και είναι εξίσου απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται με την μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού.

Τέλος, υπενθυμίζουμε στους διαχειριστές της υπόθεσης αυτής ότι την ευκαιρία για μία δίκαιη λύση που έχουμε σήμερα λόγω της γνωστής απόφασης του ΣτΕ που κατέγραψε ως αυθαίρετο το The Mall», δεν την δημιούργησαν οι ίδιοι για να την σπαταλούν κατά το δοκούν.
Την δημιούργησαν ελάχιστες/-οι πολίτες στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όπως η κ. Σ. Σακοράφα, ο κ. Δ. Κλαπάκης, Μ. Παπασυμεών κ.α. με τους τότε αγώνες τους. Τότε λοιδορήθηκαν και «λασπώθηκαν» από τους εκπροσώπους των ίδιων κομμάτων και πολλούς από αυτούς που και σήμερα συμμετέχουν στην προσπάθεια να κλείσει η υπόθεση σκανδαλωδώς
«.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s