Άρχισαν τα όργανα στο Δάσος Συγγρού;

Η νέα Διοίκηση του ΙΓΕ αποφάσισε ξαφνικά πριν λίγες ημέρες ότι οι πόρτες του Δάσους Συγγρού θα κλείνουν με την δύση του ηλίου.
Οι πολίτες της περιοχής δήλωσαν άμεσα και έμπρακτα την αντίθεσή τους στον περιορισμό της χρήσης του Δάσους και την μερική αποκοπή του από την κοινωνία.
Η παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” συντάχθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα τους και η επικεφαλής Μ. Διακολιού κατέθεσε άμεσα σχετική ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (παρατίθεται παρακάτω).

——————————-
ΕΡΩΤΗΣΗ

Η νέα Διοίκηση του ΙΓΕ, που διαχειρίζεται το Δάσος Συγγρού, εξέδωσε ανακοίνωση βάσει της οποίας οι πολίτες δεν θα έχουν το δικαίωμα να επισκέπτονται το Δάσος μετά τη δύση του ηλίου.

Είναι γνωστό ότι το Δάσος Συγγρού αποτελεί χώρο αναψυχής και ξεκούρασης εκατοντάδων Μαρουσιωτών και πολιτών άλλων δήμων και έχει ενταχθεί στην λειτουργία της πόλης μας με θετικό τρόπο.

Ο περιορισμός της χρήσης του έχει προκαλέσει εύλογες αντιδράσεις από δημότες, οι οποίοι δίκαια διαμαρτύρονται για την μερική αποκοπή του Δάσους από την κοινωνία και αγωνιούν αν αυτός ο περιορισμός είναι η αρχή μίας σειράς περιορισμών που στόχο έχουν την διευκόλυνση της κερδοσκοπικής εκμετάλλευσής του.

Ερωτάται:
Ποια η θέση του Δήμου Αμαρουσίου για το θέμα;

Έχει ο Δήμος Αμαρουσίου την πρόθεση να υπερασπιστεί το δικαίωμα των Μαρουσιωτών να κάνουν ελεύθερη χρήση του Δάσους υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στη νέα Διοίκηση;

Έχει ο Δήμος Αμαρουσίου την πρόθεση να συνεργαστεί με άλλους Δήμους (πχ Δήμος Κηφισιάς) προκειμένου να συντελέσουν στο να αναστραφεί η εν λόγω απόφαση του ΙΓΕ;

Έχει ο Δήμος Αμαρουσίου την πρόθεση να συμβάλλει σε συνεργασία με τους πολίτες ώστε να ακυρωθεί στην πράξη η απόφαση αυτή και να ανακοπεί κάθε μελλοντική αντίστοιχη πρόθεση της νέας Διοίκησης του ΙΓΕ;

——————————————————————–

Κατόπιν των αντιδράσεων, η νέα διοίκηση του Ι.Γ.Ε ανακάλεσε την απόφαση και οι πόρτες του δάσους κλείνουν στις 22:00.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s