Μ. Διακολιού στο Ιστορικό Κέντρο: Αντίθετη οικονομική πολιτική, Αλλαγή μεθόδου στην διοίκησηΤην τελευταία της δημόσια εκδήλωση πραγματοποίησε στο κέντρο της πόλης την Πέμπτη 23/05 η παράταξη «Αδέσμευτη Φωνή» για την προεκλογική περίοδο ενόψει των δημοτικών εκλογών της Κυριακής 26 Μαΐου 2019.

Στην εκδήλωση αυτή η υποψήφια δήμαρχος, Μαίρη Διακολιού παρουσίασε την ουσία του προγράμματος του συνδυασμού που είναι:
Η αναδιανομή των πόρων της πόλης με ανακατεύθυνση τους για την υποστήριξη των κατοίκων και των τοπικών, οικογενειακών επιχειρήσεων και όχι των υπερτοπικών εμπορικών κέντρων και εταιρειών,
Η αλλαγή μεθόδου στην διοίκηση, δηλαδή: α) το πρόβλημα που είναι σημαντικό να επιλυθεί το θέτουν οι ίδιοι οι πολίτες, β) μεταφέρεται στην αντικειμενική επιστήμη για να προτείνει λύσεις και γ) με τον δημοκρατικό διάλογο γίνεται η επιλογή της κατάλληλης λύσης, του κατάλληλου έργου και με τους πόρους από τον δημοκρατικό προϋπολογισμό εκτελείται.
– Η δημιουργία κοινωνικής συνοχής και αισθήματος αγάπης για την πόλη, με την προώθηση της τοπικής πολιτισμικής και πολιτιστικής παραγωγής, καθώς και του μαζικού αθλητισμού για όλους.      

Ειδικά σε αυτήν την εκδήλωση, η παράταξη επέλεξε να δώσει το παράδειγμα της χρήσης της αντικειμενικής* επιστήμης (δηλαδή τον δεύτερο πυλώνα του  για την επιλογή των κατάλληλων και πλέον οικονομικών λύσεων για προβλήματα των κατοίκων της πόλης. Συμμετείχε με ομιλία του ο διακεκριμένος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, κ. Γεράσιμος Λυμπεράτος, ο οποίος παρουσίασε συνοπτικάτην πρότυπη ολιστική μέθοδο διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης για πόλεις, όπως το Μαρούσι. Μία λύση που εφαρμόζεται ήδη στο γειτονικό Χαλάνδρι με μεγάλη επιτυχία.

Μετά τον κ. Γ. Λυμπεράτο, η επικεφαλής παρουσίασε τους υποψήφιους της παράταξης. Στην συνέχεια, η συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με ζωντανή μουσική.

Ο  καθηγητής Γ. Λυμπεράτος κατά την διάρκεια της παρουσίασης

Ο καθηγητής Γ. Λυμπεράτος κατά την παρουσίαση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s