Μ. Διακολιού στην περιοχή Εργατικών: Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμαΣυνάντηση με εκπροσώπους του συλλόγου των Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου είχε η Μ. Διακολιού επικεφαλής της «Αδέσμευτης Φωνής» στις 15|05. Μέλη του διοικητικού συμβουλίου και μέλη της παράταξης αντίστοιχα είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, θέσεις και προτάσεις για τα προβλήματα του συγκροτήματος και της γύρω περιοχής.

Διαπίστωση των εκπροσώπων της παράταξης ήταν ότι πέρασε άλλη μία πενταετία δημοτικής θητείας, κατά την οποία τοπικοί πολιτικοί έταξαν τα πάντα και άλλαξαν ελάχιστα.

Η άποψη που κατέθεσε η Μ. Διακολιού ήταν ότι οι εργατικές πολυκατοικίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν υπόδειγμα περιοχής, από τον τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων και της συντήρησης των κοινόχρηστων χώρων (κηπάρια, πεζοδρόμια, γήπεδα κλπ) μέχρι την προστασία από την χρησιμοποίηση των κοινόχρηστων χώρων ως πάρκινγκ, την αξιοποίηση της ενότητας του χώρου για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και ενέργειας για τους ενοίκους κλπ.

Ωστόσο, είπε ότι αυτό δεν γίνεται, διότι άνθρωποι που εξαρτώνται από δεσμεύσεις που έχουν με ηγεσίες κυβερνητικών κομμάτων, διοίκησαν την πόλη διαθέτοντας τους πόρους της – στην συντριπτική τους πλειοψηφία – για την υποστήριξη των συμφερόντων μεγάλων υπερτοπικών εμπορικών συγκροτημάτων και υπηρεσιών, με έργα και υπηρεσίες.

Τέλος, είπε ότι η λύση που προτείνει η «Αδέσμευτη Φωνή» είναι η αναδιανομή των δημοτικών πόρων με σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που διατίθενται μέχρι σήμερα. Να υποστηρίζονται έργα υποδομής και υπηρεσίες που αφορούν στον κάτοικο και τον τοπικό επιχειρηματία. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s