ΧΕΥ Κύμης : Να γίνει κοινόχρηστος χώρος! Θέσεις της Μ. Διακολιού για το θέμα του Ψαλιδίου

Ο Σύλλογος Ψαλιδίου στις 13|04|19 πραγματοποίησε διαμαρτυρία με αίτημα την απόδοση του ΧΕΥ Κύμης στο Δήμο για να γίνει κοινόχρηστος χώρος. Ζήτησαν δε, από όλους τους υποψηφίους δημάρχους, να δεσμευτούν ότι θα συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Μ. Διακολιού στην κινητοποίηση, τόνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα ως προς τη δική της δέσμευση, γιατί την εγγυάται η ίδια η στάση ζωής της. Δεσμεύτηκε όμως, ότι και ο συνδυασμός «Μαρούσι: Αδέσμευτη Φωνή» θα είναι πάντα δίπλα τους, στον δίκαιο αγώνα τους…

Ολόκληρη η τοποθέτηση :

«Η Αθήνα είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι είναι η πιο πυκνοκατοικημένη και πυκνοδομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης, με το λιγότερο πράσινο.
Εσείς οι Ψαλιδιώτες, αλλά και οι Αγιοθωμίτες και οι Αγιοφιλοθεάτες, ξέρετε από εμπειρία ότι το Μαρούσι είναι από τα πιο ταλαιπωρημένα της προάστια.

Γιατί;

Γιατί δημόσιος χώρος είναι ο χώρος όπου πραγματώνεται η κοινωνία. Εκεί που πάμε βόλτα, εκεί που καθόμαστε στα παγκάκια, εκεί που συναντάμε τους γείτονές μας, εκεί που βρίσκουμε νέους φίλους.

Εσείς οι Ψαλιδιώτες, έχετε δει τον δημόσιο χώρο σας να εξαφανίζεται, την κίνηση στους δρόμους της γειτονιάς σας να αυξάνεται, τις θέσεις στάθμευσης να μειώνονται, την αξία των σπιτιών σας να υποβαθμίζεται, προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων που εκμεταλλεύθηκαν το δικό σας δημόσιο χώρο για να εγκαταστήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Εγώ δεν έχω αντίρρηση να συνυπογράψω την επιστολή σας προς το υπουργείο. Επιστολή έστειλε και κάποιος υποψήφιος, στη λογική «κατόπιν ενεργειών μου» . Κι εσείς, ήδη από τον Φεβρουάριο στείλατε μια και δεν πήρατε απάντηση.

Όμως, πού πάνε αυτές οι επιστολές;

Σε μια Κυβέρνηση που νομοθέτησε ώστε όποιος έχει λεφτά να μπορεί να παίρνει ειδική άδεια ώστε να χτίζει σε μία γειτονιά, έτσι γίνεται και το καζίνο, τι αποτέλεσμα έχουν οι επιστολές;

Τι περιμένουμε από μια Κυβέρνηση που αναβάθμισε το Υπερταμείο και ξεπουλιεται η δημόσια περιουσία;

Αντίθετα, αυτές οι επιστολές μπορεί να κάνουν και ζημιά γιατί ένας καλοπροαίρετος δημότης μπορεί, περιμένοντας απάντηση στην επιστολή, να αναστείλει τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις των κατοίκων και άρα οι επιστολές παίζουν και αναχωματικό ρόλο.

Σας αξίζουν συγχαρητήρια λοιπόν για αυτή την αγωνιστική σας πρωτοβουλία. Και σας προτρέπω να τη συνεχίσετε, γιατί δεν πρόκειται ποτέ τίποτα να επιτευχθεί για τις ζωές μας αν εμείς όλοι δεν κινητοποιηθουμε. Η δύναμή μας είναι τεράστια, φτάνει να το καταλάβουμε.

Προσωπικά, δεν τίθεται ζήτημα να δεσμευθώ ότι θα είμαι δίπλα σας, γιατί την δέσμευσή μου εγγυάται η ίδια η στάση ζωής μου, δεν ξέρω αν ισχύει αυτό και για τη στάση ζωής των συνυποψηφιων μου.

Δεσμεύομαι όμως, ότι πλέον και με τον συνδυασμό μας, ΜΑΡΟΥΣΙ – Αδέσμευτη Φωνή θα είμαστε πάντα δίπλα σας σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s