Συνέντευξη Μ. Διακολιού στον ιστότοπο: ΜΑΡΟΥΣΙ Ανεξάρτητο Παρατηρητήριο
Η γνωστή Δικηγόρος Μαίρη Διακολιού (φωτο), τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε αυτόνομη κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, με τον Συνδυασμό της, ΜΑΡΟΥΣΙ Αδέσμευτη Φωνή

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο ΜΑΡΟΥΣΙ Ανεξάρτητο Παρατηρητήριο στις 19 Μαρτίου 2019, είπε:

ΕΡΩΤΗΣΗ : Πώς αισθάνεστε λοιπόν ως υποψήφια Δήμαρχος; Σας φοβίζει η πολιτική αναμέτρηση με άντρες ανθυποψήφιους; 
Μ. ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ: Είμαι η μοναδική γυναίκα υποψήφια δήμαρχος στο Μαρούσι κι αυτό με κάνει να αισθάνομαι περήφανη. Στις γυναίκες γενικά, και ιδίως σε εκείνες που δεν ανήκουν στα υψηλά οικονομικά στρώματα, ακόμα δεν έχουν δοθεί οι ευκαιρίες που τους αξίζουν για συμμετοχή στην πολιτική ζωή, ενώ υπάρχουν ακόμη πολλά πεδία που τα δύο φύλα δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα. Γι αυτό θεωρώ ότι οι γυναίκες, αξίζει να υποστηριζόμαστε μεταξύ μας.
Όσο για την αναμέτρηση με άνδρες ανθυποψηφίους, όχι, βέβαια, δεν με φοβίζει. Πιστεύοντας βαθειά στην ισοτιμία και όχι τόσο στην ισότητα των φύλων, δεν επιθυμώ να υποστηριχθώ εξαιτίας του φύλου μου, αλλά των πολιτικών μου απόψεων και προτάσεων που τις έχω εκφράσει με κρυστάλλινη συνέπεια και μαχητικότητα όλα τα χρόνια της πολιτικής μου ενασχόλησης, κάτι που δεν μπορώ να πω για όλους τους ανθυποψηφίους μου. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί σπουδάσατε Δικηγόρος; Ήταν αυτό που ονειρευόσασταν να γίνετε, όταν ήσασταν μικρή; 
Μ. ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ: Δεν θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια κάποιο συγκεκριμένο όνειρο για το τι ήθελα να γίνω… Η δικηγορία, όμως, η εφαρμογή του νόμου στην πράξη, δηλαδή, απαντά στην εσωτερική μου ανάγκη να υπερασπίζομαι το δίκαιο και το σωστό. Αυτό προσπαθώ πάντα να κάνω στην άσκηση του λειτουργήματός μου, αλλά και στην πολιτική μου ενασχόληση. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ποια περίπτωση θα αρνιόσασταν να υπερασπιστείτε κάποιον σε δίκη; 
Μ. ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ: Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στη δίκαιη δίκη και στην αποτελεσματική υπεράσπισή του. Όταν όμως πρόκειται για αδικήματα που προσβάλλουν την γενετήσια ελευθερία παιδιών ή αφορούν εμπορία ναρκωτικών από μη χρήστες θεωρώ ότι η προσωπική μου αποστροφή θα με εμπόδιζε να προσφέρω αποτελεσματικά σε αυτό τον σκοπό. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο είναι το αγαπημένο σας είδος Μουσικής και ποιο τραγούδι, είναι που καλύτερα σας εκφράζει; 
Μ. ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ: Μου αρέσουν όλα τα είδη μουσικής. Ακούω ευχάριστα από κλασική μουσική μέχρι δημοτική, ροκ και ρεμπέτικα. Γι αυτό μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο τραγούδι για να ταυτιστώ με αυτό. Αν όμως επιμένεις, θα προτιμήσω το «Κάποτε θα’ ρθουν» που τραγούδησε πρώτος ο Παύλος Σιδηρόπουλος σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου. 
Νομίζω μάλιστα ότι ταιριάζει και στην πολιτική μου θέση και στάση: Το πώς, δηλαδή, προσπαθώ πάντα, έντιμα, με τις θέσεις μου, ώστε να δημιουργηθούν στην πόλη μας οι προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τώρα είστε ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος. Νιώσατε ποτέ αφόρητη μοναξιά στο Δημοτικό Συμβούλιο; 
Μ. ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ: Δεν έχω νιώσει ποτέ αφόρητη μοναξιά. Είναι, βέβαια, πολλές οι φορές που υπερασπίζομαι με πάθος, τεκμηρίωση και προτάσεις αυτό που θεωρώ σωστό, αλλά δεν βρίσκω ανταπόκριση. Όμως δεν αισθάνομαι μοναξιά, γιατί πιστεύω ότι αγωνίζομαι για κάτι ανώτερο και αυτό με γεμίζει. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια θεωρείτε προσόντα για να πάει σήμερα κάποιος μπροστά; 
Μ. ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ: Εξαρτάται τι εννοείς μπροστά! 
Για μένα, «μπροστά» σημαίνει να είσαι ουσιαστικά χρήσιμος στην κοινωνία και στην οικογένειά σου. Συνεπώς, η εντιμότητα, η συνέπεια, η καθαρή θέση και στάση, ο σεβασμός και η ενσυναίσθηση είναι βασικά προσόντα, αν και όχι τα μόνα. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιον από τους ανθυποψηφίους σας θεωρείτε κυριότερό σας αντίπαλο; 
Μ. ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ: Κανέναν. Λέμε τόσο διαφορετικά πράγματα, και κινούμαστε σε τόσο διαφορετικές πολιτικές κατευθύνσεις, που τελικά νομίζω ότι δεν συναντιόμαστε καν με τους ανθυποψηφίους μου. Για μένα ο κυριότερος αντίπαλος είναι τα προβλήματα της πόλης και μόνο με αυτά θέλω να αναμετρηθώ, γιατί ο στόχος μου δεν είναι η καρέκλα, αλλά η βελτίωση της καθημερινότητάς μας. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το να είστε υποψήφια Δήμαρχος σας περιορίζει σε κάτι; Τι θα θέλατε να κάνετε και τώρα λόγω της υποψηφιότητάς σας, δεν μπορείτε; 
Μ. ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ: Κάνω ό,τι έκανα ακριβώς. Το ίδιο και όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας. Είμαστε Μαρουσιώτες όπως κάθε πολίτης, που δουλεύουμε στην πόλη μας, έχουμε τις οικογένειες και τα παιδιά μας, τις υποχρεώσεις μας, αλλά παράλληλα προσπαθούμε να παρέμβουμε στην κοινωνία για να καλυτερεύσουμε τις ζωές μας. Γι αυτό κάνω κάλεσμα σε όσους αισθάνονται αυτή την ανάγκη να συμπορευτούν μαζί μας με κάθε τρόπο. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι είναι αυτό που σας τρομάζει περισσότερο στη ζωή και τι είναι αυτό που σας γεμίζει με ελπίδα; 
Μ. ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ: Μέσα στο ζοφερό παρόν των μνημονίων και μετα – μνημονίων που περνά η χώρα μας, όντως μου δημιουργείται μία αίσθηση φόβου και ανασφάλειας για το μέλλον. Αυτή είναι και μία από τις αιτίες που συνεχίζω να ασχολούμαι ενεργά με τα κοινά: Για να συμβάλλω στο να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Όμως, σε αυστηρά προσωπικό επίπεδο: Προσπαθώ αντί να τρομάζω, να αντιμετωπίζω με θάρρος τις δυσκολίες της ζωής. Η μεγαλύτερή μου δύναμη είναι η πίστη και το παιδί μου, ενώ αντλώ ελπίδα από το στόχο για ένα καλύτερο αύριο. 

——————————————–

Το βιογραφικό που υπάρχει στο προσωπικό site της Μαίρης Διακολιού, είναι: 

Η Μαίρη Διακολιού είναι Μαρουσιώτισσα. Κατοικεί και εργάζεται στο Μαρούσι, όπου διατηρεί το δικηγορικό της γραφείο (Χατζηαντωνίου 14), εδώ και είκοσι περίπου έτη. 

Ασχολείται με τα κοινά του Αμαρουσίου ήδη από το 2002, όταν εξελέγη πρώτη πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αμαρουσίου «ΤΑ ΑΝΑΒΡΥΤΑ» και παρέμεινε στη θέση αυτή για δύο συνεχείς θητείες. 

Κατόπιν, το 2006, εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος και μετά το τέλος της θητείας της μεταπήδησε στην κεντρική πολιτική σκηνή, συμμετέχοντας ως υποψήφια βουλευτής της Β’ Αθηνών το 2009. 

Επανεξελέγη Δημοτική Σύμβουλος στο Μαρούσι το 2014. 
Σήμερα, παραμένει στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου ως ανεξάρτητη, υπηρετώντας τα αιτήματα των Μαρουσιωτών με μόνη δέσμευση τη συνείδησή της. 
Μητέρα μιας κόρης 8 ετών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s