“People Run” στο Δάσος Συγγρού. Τελικά μας δουλεύουν Ή συνειδητά πατάνε σε δύο βάρκες;

Ανακοίνωση Μ. Διακολιού για διοργάνωση
φιέστας στο Δάσος Συγγρού (14.10.17)

Στις 22 Οκτωβρίου, το ΙΓΕ (φορέας Διαχείρισης του Δάσους Συγγρού) συνδιοργανώνει με την υποστήριξη διαφόρων χορηγών και τηλεδιασημοτήτων την εκδήλωση “People Run”, που αποτελεί αγώνα δρόμου μεταξύ των συμμετεχόντων και θα διεξαχθεί στο Δάσος Συγγρού.

Η θέση μου είναι ότι η δράση αυτή, που επαναλαμβάνεται φέτος για τρίτη χρονιά, σε κάθε περίπτωση είναι αντίθετη προς τους σκοπούς του κληροδοτήματος, γιατί δεν πρόκειται απλά για μία αθλητική πρωτοβουλία, αλλά για κακοποίηση και εμπορευματοποίηση του Δάσους.

Μία σειρά από εταιρίες και τηλεδιασημότητες θα δώσουν το «παρών» σε μία εκδήλωση με δυνατή μουσική, έτοιμο φαγητό, και δημοσιότητα δια της οποίας το Δάσος Συγγρού θα αποτελέσει το χώρο διαφήμισης των χορηγών!

Η ενοικίαση του Δάσους Συγγρού για την οργάνωση “event” που αποσκοπούν στην προβολή εμπορικών εταιριών, εκτός από παράνομη, συμβάλλει στην αλλοίωση του χαρακτήρα του και στην καταστροφή του.

Όπως η οικονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, έτσι δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την σταδιακή φθορά του φυσικού πλούτου της πόλης μας. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν προάγγελους υλοποίησης άλλων σχεδίων, τύπου «συνεργατικών σχηματισμών» – “cluster” όπως εκφράστηκαν από τον κ. Καραμέρο, που αποσκοπούν στην μετατροπή του Δάσους Συγγρού σε …τουριστικό προορισμό!

Με αυτές τις αμφιβόλου αισθητικής εμπνεύσεις (το «People Run» είναι φορέας που σχετίζεται με το κοσμικό περιοδικό «People» που ανήκει μαζί με την Εφημερίδα «Πρώτο Θέμα του Θέμου Αναστασιάδη στην «ΘΕΜΑ ΑΕ») γίνεται προσπάθεια σιγά –σιγά να «συνηθίζουμε» στην μετάλλαξη του Δάσους Συγγρού, από χώρο που ανήκει στους πολίτες σε χώρο διαμεσολάβησης στο κέρδος ιδιωτικών εταιριών, αφού οι δράσεις τους είναι επί πληρωμή.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Η αντίδραση της δημοτικής αρχής είναι τέτοια, που «υποψιάζει» τον κάθε σκεπτόμενο πολίτη καθώς δείχνει ότι προσπαθεί να είναι «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»!

Συγκεκριμένα:

Η δημοτική αρχή, έστειλε εξώδικο στο ΙΓΕ και σε άλλους δημόσιους φορείς, το οποίο όμως δεν υπογράφει ο ίδιος ο κ. Πατούλης, αλλά ο «αντ’ αυτού» κ. Σταθούλης! Γιατί άραγε ένα εξώδικο για ένα τόσο σοβαρό θέμα ο κ. Δήμαρχος δεν επέλεξε να το υπογράψει ο ίδιος, ενώ στις 13-10-2017 ήταν στην Αθήνα;

Η δημοτική αρχή το εξώδικο το απευθύνει στο ΙΓΕ, στο Υπουργείο και σε Δημόσιους φορείς, δεν το κοινοποιεί όμως και στην «ΘΕΜΑ ΑΕ», ούτε στους χορηγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης, ώστε να γίνουν κοινωνοί της δυσαρέσκειας του Δήμου για την εκδήλωση που διοργανώνεται. Γιατί;

Η δημοτική αρχή θέτει στο εξώδικο, ερώτημα περί τήρησης ή μη των μέτρων ασφαλείας. Τελικά ποιο είναι το πρόβλημα του Δήμου; Να τηρηθούν μέτρα ασφαλείας των συμμετεχόντων στην εκδήλωση, ή να μη γίνει η εκδήλωση; Αν αποσκοπεί στο δεύτερο, τι νόημα έχει να κόπτεται για το πρώτο; Δηλαδή, αν δοθεί η διαβεβαίωση ότι οι όροι και οι προδιαγραφές ασφαλείας τηρούνται, τότε όλα είναι εν τάξει για τον Δήμο;

Η δημοτική αρχή κάνει μία επικίνδυνη αναφορά σε «ρυπαρά ερείπια», αναφερόμενη στα κτίρια του Δάσους Συγγρού, χωρίς να εξαιρεί τα σχολεία, όπως πολύ ευστοχότερα έπραξε νωρίτερα ο κ. Γαρδέλης, αντιδήμαρχος της ίδιας δημοτικής αρχής,  στη δική του παρέμβαση. Με τον τρόπο αυτό, επιβεβαιώνει τις φωνές που με δικαιολογία την δήθεν επικινδυνότητα των κτιρίων, προσπαθούν να πετάξουν τα σχολεία απ’ έξω.

ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ…

Ο Δήμος Αμαρουσίου, με δήμαρχο τον πρώτο διδάξαντα του παιχνιδιού της (παρ)επικοινωνίας, που διοργανώνει υπό την αιγίδα του εκδηλώσεις και γιορτές με χορηγούς, είναι τουλάχιστον αντιφατικό να παραπονείται στο ΙΓΕ επειδή πράττει τα ανάλογα με τον ίδιο!

Ενώ δε από τη μία η δημοτική αρχή Πατούλη παρουσιάζεται λάβρα κατά της εκδήλωσης και του ΙΓΕ που τη διοργανώνει, από την άλλη, η κ. Πατούλη με την υπογραφή της UNESCO Β. Προαστίων, στηρίζει την ίδια εκδήλωση! Πραγματικά εδώ μένουμε άλαλοι με την (παρ)επικοινωνιακή δυνατότητα κάποιων που –πατώντας σε δυο βάρκες-  επιδιώκουν να τα έχουν καλά με όλους….

ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;

Η  υπ’ αριθμ. 315/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν ένα ομόφωνο ψήφισμα που καταδίκαζε με σαφήνεια τον κ. Καραμέρο και την πρωτοβουλία του να συναντηθεί με την Υπουργό Τουρισμού, τον ΓΓ του ΕΟΤ και την πρόεδρο του ΙΓΕ για να μετατρέψουν το Δάσος Συγγρού σε τουριστικό προορισμό.

Έκτοτε:  ο Δήμος άργησε χαρακτηριστικά να δημοσιεύσει το ψήφισμα στην ιστοσελίδα του. Η εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ σε παλαιότερο δημοσίευμά της («Τύμπανα ηχούν στο Δάσος Συγγρού») παρουσίασε το ομόφωνο αυτό ψήφισμα σαν δήθεν αποτέλεσμα «παρασκηνιακών διαβουλεύσεων» χωρίς να αναφέρει τι φύσεως και μεταξύ ποίων, «εξαφανίζοντας» τον κ. Καραμέρο και τα «επιχειρηματικά του πλάνα για το Δάσος Συγγρού» από το κέντρο του κάδρου.

Στο ως άνω εξώδικο γίνεται απλή αναφορά στο ψήφισμα χωρίς όμως ούτε καν μνεία, πόσο μάλλον καταδίκη του κ. Καραμέρου, ο οποίος περνά «σβηστός».

Μήπως τελικά μας δουλεύουν και η δήθεν «κόντρα» δημάρχου και Καραμέρου είναι προπέτασμα καπνού, αφού πολλές φορές έχει αποδειχθεί ότι εκπροσωπούν την ίδια πολιτική;

Οι πολίτες, όλοι όσοι έχουμε μεγαλώσει στο Μαρούσι μας ή βρισκόμαστε καθημερινά στο Δάσος Συγγρού και χαιρόμαστε τη φύση, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει «χέρι» και να το υπονομεύσει, όσο όμορφο μανδύα κι αν φοράει. Το Δάσος Συγγρού είναι και θα παραμείνει δάσος που ανήκει σε όλους μας.

——————————-

ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ «People Run»

Ανακοίνωση Μ. Διακολιού μετά την φιέστα «People Run» (23.11.17)


Πρόκειται για τα απομεινάρια του «People Run» στο δάσος Συγγρού.
Αποτελεί την απόδειξη ότι ορθά αντιδράσαμε όσοι αντιδράσαμε….

Απλά κάποιοι αντέδρασαν «γιαλαντζί» από τη μια χωρίς να υπογράφουν και από την άλλη οικογενειακά να στηρίζουν την «εκδήλωση» (λέγε με Πατούλη) και άλλοι έμειναν στην ασφάλεια της σιωπής τους για να μην δυσαρεστήσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε την Πρόεδρο του ΙΓΕ (λέγε με Καραμέρο).

(Φωτογραφία της φίλης Κατερινα Στραβοραβδη).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s