Η διγλωσσία Μαγιάκη και ΣΥΡΙΖΑ για θέματα εργασίας03.05.17 Κριτική Μ. Διακολιού για αντιεργατικές
θέσεις και ενέργειες Λ. Μαγιάκη και Π. Κούκουζα (ΣΥΡΙΖΑ)

Η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου τρία ερωτήματα, τα εξής δύο, μια και η διαπίστωση ότι η ψήφος της είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο, δεν είναι ερώτημα. Όμως, ο συντάκτης της ανακοίνωσης, θα όφειλε, αντί να κάνει κριτική, να έχει την ευαισθησία και το σεβασμό να κατανοήσει ότι το σωματείο στο οποίο απευθύνεται, αποτελείται από εργαζομένους που δεν έχουν απαραίτητα το χρόνο και την εμπειρία, ούτε είναι θεσμικά επιφορτισμένοι με την υποχρέωση να παρακολουθούν κατά πόδας τη δράση των δημοτικών παρατάξεων.

Ως προς τα δύο ερωτήματά της, λοιπόν:

  1. Η εντός του ΔΣ κριτική εναντίον των πρακτικών της Διοίκησης του ΟΚΟΙΠΑΔΑ να προσλαμβάνει εργαζομένους μέσω εργολάβου αποτελεί ουσιαστικά απόκρυψη του θέματος, αφού ο ρόλος μίας παράταξης που θα ήθελε πραγματικά να βοηθήσει τους εργαζομένους, θα ήταν να ειδοποιήσει άμεσα, με την λήψη της ημερησίας διάταξης του ΔΣ του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, το σωματείο των εργαζομένων, ώστε σύσσωμο να προσέλθει στη συνεδρίαση και να διαμαρτυρηθεί για να εμποδίσει στο μέτρο του δυνατού τη λήψη της απόφασης.
    Αντίθετα, η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ, καταψήφισε μεν στο ΔΣ του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, αλλά δεν ενημέρωσε τους εργαζομένους ούτε καν εν όψει της συζήτησης στο ΔΣ ώστε να παραστούν.
    Η υποκρισία της δε, ήταν ότι ο κ. Κούκουζας, ενώ έκανε κριτική στην πρόσληψη εργαζομένων μέσω εργολάβου, παρουσίασε ως θετική εξέλιξη και «αλλαγή τοπίου» την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας στα νοσοκομεία και η παράταξή του δεν έλαβε αποστάσεις από τη θέση του αυτή.

Υπενθυμίζω, ότι ήδη έχω ασκήσει κριτική στην «ΕΝΟΤΗΤΑ» για το θέμα αυτό.

  1.  Ασφαλώς και το σωματείο εργαζομένων θα πρέπει να καταδικάζει καθέναν που υποστηρίζει νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χωρίς διακρίσεις, και είμαι βέβαιη ότι το κάνει. Όμως, περισσότερο επικίνδυνοι για την διάσπαση του αγωνιστικού μετώπου δεν είναι τα άτομα ή οι παρατάξεις που έχουν και υποστηρίζουν φανερά αντιδραστικές θέσεις, αλλά εκείνοι, όπως η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ που υποκριτικά φέρονται ως «αριστεροί» και ως υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στην ουσία με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, τους υπονομεύουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s