Οι θέση της Μ. Διακολιού για την εγκληματικότητα

Η τοποθέτηση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μ. Διακολιού, σχετικά με την εγκληματικότητα στο Μαρούσι.


Πριν λίγες μέρες, στην πόλη μας, στην οδό Άρεως, σε μία γειτονιά που μόλις λίγο καιρό πριν θα μπορούσε μεταφορικά να χαρακτηριστεί και «παιδότοπος», σημειώθηκε μία κινηματογραφικού τύπου καταδίωξη ανάμεσα σε αστυνομικούς και ένοπλους διαρρήκτες, που έθεσε σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες συμπολιτών μας.

Κατανοώ και ενστερνίζομαι την ανάγκη υλοποίησης ενός οράματος για τη διαμόρφωση ενός κοινωνικού και οικονομικού συστήματος τέτοιου, στο οποίο η ασφάλεια και η ευημερία των πολιτών θα είναι εγγυημένη.

Μέχρι τότε, όμως, και ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο περιστατικό, είναι γεγονός ότι η διόγκωση της οικονομικής κρίσης έχει ως άμεση συνέπεια την αύξηση της εγκληματικότητας και παράλληλα τη μείωση της δυνατότητας προστασίας των πολιτών από αυτήν, αφού όπως σε όλο το Δημόσιο Τομέα, έτσι και στην Αστυνομία οι εργαζόμενοι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες.

Ειδικότερα το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας, πέραν της γενικής έλλειψης στοιχειώδους υλικοτεχνικής υποδομής και προσωπικού, είναι επιφορτισμένο να παράσχει από το δυναμικό του φύλαξη σε άτομα που θεωρούνται «στόχοι», πράγμα που απομειώνει τη δυνατότητά του να παράσχει έγκαιρη και αποτελεσματική προστασία στους πολίτες.

Η δυνατότητα αυτή δε, απομειώνεται έτι περαιτέρω από το ότι το Αστυνομικό μας Τμήμα στεγάζεται μακριά από το κέντρο της πόλης.

Αίτημα και έμπρακτη επιδίωξη του Δήμου πρέπει να είναι, πέρα από λεκτικές εξαγγελίες αλληλεγγύης, η μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος σε περιοχή που να είναι εύκολα προσβάσιμη σε όλους τους Μαρουσιώτες και  η  επικέντρωση της δυναμικότητάς του στην υπηρεσία των πολιτών και όχι κάποιων «μεγαλόσχημων».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s