Άλλη μια χαρακτηριστική υποκρισία Λ. Μαγιάκη για να καλύψει τον ΣΥΡΙΖΑ

Το σχόλιο της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μ. Διακολιού, αναφορικά με τις τελευταίες ανακοινώσεις της παράταξης Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι.

—————————

Ο Λευτέρης Μαγιάκης βγάζει την αριστερή μάσκα, λειτουργεί ως κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και «παρελαύνει» την ΕΝΟΤΗΤΑ στον κυβερνητισμό

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ, για μια ακόμη φορά επιδεικνύει την … παρέλαση που κάνει στα υπουργικά γραφεία, αποδεικνύοντας στην πράξη την προνομιακή της σχέση με το κυβερνών κόμμα, παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις της περί του αντιθέτου.

Με τον τρόπο αυτό, η μείζων μειοψηφία του Αμαρουσίου, προσπαθεί να πείσει ότι δήθεν παλεύει για το συμφέρον του Αμαρουσίου. Όμως…

Αρχικά για το θέμα του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας, αντιπροσωπεία της επισκέφθηκε τον κ. Τσιρώνη. Το αποτέλεσμα της συνάντησης; Ότι η αρμοδιότητα έκδοσης άδειας δόμησης του χώρου μετατέθηκε από το Δήμο στο Υπουργείο, το οποίο τελικά την εξέδωσε πανηγυρικά.

Κατόπιν, για το θέμα του MALL επισκέφθηκε τον κ. Σταθάκη και τώρα τον κ. Φάμελλο, όχι για να απαιτήσει να αρθεί η παρανομία (που κάποτε κατήγγελλε) αλλά για να ζητήσει αντισταθμιστικά «οφέλη», ως αντάλλαγμα για τη νομιμοποίηση της παρανομίας, που (αφού γίνεται επί ΣΥΡΙΖΑ) πλέον αποδέχεται, κι ας έχει επιβαρυνθεί η πόλη μας, κι ας έχει υποβαθμισθεί η ζωή μας.

Και φυσικά, ούτε λόγος για να καταγγείλει τη δυνατότητα ιδιωτικής πολεοδόμησης (αφού και αυτή, «αναβαθμίστηκε» επί ΣΥΡΙΖΑ), η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην εμπορευματοποίηση και στην αλλαγή των χρήσεων της γης, καθώς και στις ιδιωτικοποιήσεις, φυσικά προς όφελος των «στρατηγικών επενδυτών», και όχι των πολιτών.

Το χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι μία  παράταξη που αυτοαποκαλείται αριστερή και αυτοδιοικητική επιδεικνύει με φιλαρέσκεια, έναν άκρατο κυβερνητισμό.

Κύριοι της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, η Αυτοδιοίκηση οφείλει να υπηρετεί το ρόλο της, να είναι αυτόνομη, όπως επιβάλλει η συνταγματική επιταγή, να συνδέεται με τα κινήματα, τις συλλογικότητες και τους πολίτες ως το αρχικό κύτταρο της Δημοκρατίας.

Είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι μόνο η κεντρική εξουσία μπορεί να λύσει τα προβλήματα, ιδίως όταν λειτουργεί σαν εκφραστής του ίδιου κατεστημένου συστήματος, όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι κατανοητό ότι ο κ. Μαγιάκης (ίσως επειδή τα ποσοστά της ΛΑΕ είναι χαμηλά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις; ίσως για να ξεφύγει από την πολιτική ανυπαρξία;) λειτουργεί με τον παλιό «βλαχοκομματαρχικό» τύπο: «Κατόπιν ενεργειών μου».

Όμως, ρωτάω τους συντρόφους της ΛΑΕ και δη της ΛΑΕ Αμαρουσίου:

Σύντροφοι ή κύριοι, είσαστε σύμφωνοι με τις ενέργειες της δημοτικής παράταξης που συνεχίζετε να στηρίζετε;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s