Στα πλαίσια της «Ελληνογερμανικής φιλίας» δεν πληρώνονται οφειλόμενα τέλη;

Η Ανεξάρτητη Δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, στο πλαίσιο εισήγησης της διοίκησης για διαγραφή οφειλής ΤΑΠ  για ακίνητη περιουσία Σωματείου με σκοπό την προώθηση της Ελληνογερμανικής Φιλίας, έκανε παρέμβαση επισημαίνοντας ότι η σχετική διάταξη (ν. 2130/93 αρ. 24 παρ. 7) που απαλλάσσει τα μη κερδοσκοπικά σωματεία από την καταβολή ΤΑΠ θεσπίστηκε για να ανακουφίσει συλλόγους που δεν έχουν τα μέσα να πληρώσουν, ή να ενισχύσει τους σκοπούς τους, όταν είναι εθνωφελείς, θρησκευτικοί, σε ευρύτερο κύκλο φιλανθρωπικοί, εκπαιδευτικοί, καλλιτεχνικοί, κοινωφελείς ή εκκλησιαστικοί.

«Προσωπικά, –ούτως ή άλλως- από θέση αρχής, δεν μπορώ να συναινέσω στην ενίσχυση των σκοπών της Ελληνογερμανικής φιλίας όταν η χώρα μου τελεί υπό συνθήκες οικονομικής υποδούλωσης στη Γερμανία. 

Ανεξαρτήτως αυτού, όμως, ο εν λόγω σύλλογος έχει στο Πολύδροσο ένα κτίριο με αίθουσα συνεδρίων και πολλά διαμερίσματα από τα οποία δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν αποκερδαίνει χρήματα. Με λίγα λόγια, η εφαρμογή του νόμου σε αυτή την περίπτωση, αποτελεί καταστρατήγηση του σκοπού του με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων για το Δήμο».

Μετά την παρέμβαση της Μαίρης Διακολιού αποσύρθηκε το θέμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s