Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ υπό την κάλυψη Λ. Μαγιάκη υποστηρίζουν την νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική Φίλη εναντίον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Σχόλιο της Ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μαίρης Διακολιού σχετικά με ερώτηση των δημ. συμβούλων της παράταξης Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι Π. Κούκουζα και Δ. Κουτσουβέλη, για τα μαθήματα κολύμβησης των μαθητών (10.10.16):

«Αναφορικά με το θέμα που έθεσαν με την ερώτησή τους οι Π.  Κούκουζας και Δ. Κουτσουβέλης, καταδικάζω την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επειδή αποφάσισε οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού να παρακολουθούν τα μαθήματα κολύμβησης σε κοντινά κολυμβητήρια χωρίς όμως να έχει προβλέψει πόρους για τη μεταφορά τους.

Με λίγα λόγια, σε εποχή μνημονιακής κρίσης και σε εποχή λεηλασίας των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Φίλης με τις αποφάσεις του τελικά επιβαρύνει είτε τους δήμους που υποχρεώνονται να κάνουν επιπλέον δαπάνες για να τις εφαρμόσουν, είτε τα χειμαζόμενα νοικοκυριά αναγκάζοντας τους γονείς να κάνουν επιπλέον έξοδα για να είναι τα παιδιά τους συνεπή στις υποχρεώσεις τους.

Με λυπεί δε, να διαπιστώνω για μια ακόμη φορά τη διγλωσσία και την ασυνέπεια κάποιων, οι οποίοι ενώ μέχρι πρότινος διαμαρτύρονταν έντονα επειδή οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ -ΝΔ επώμιζαν υποχρεώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, σήμερα αποδέχονται την πρακτική αυτή από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στην ουσία με την ερώτησή τους δείχνουν ότι θεωρούν ορθό και αυτονόητο να υλοποιήσει ο δήμος την πολιτική του Υπουργείου, αναλαμβάνοντας τα σχετικά βάρη και όχι το αντίθετο.

Κατά τη γνώμη μου:

–        ή η απόφαση του Υπουργείου θα πρέπει να τροποποιηθεί ώστε η δράση να οργανωθεί ως συνέργεια με την τοπική αυτοδιοίκηση, της οποίας οι θέσεις θα ληφθούν υπόψη επί του θέματος,

–        ή θα πρέπει η απόφαση να αναπεμφθεί εωσότου το Υπουργείο προϋπολογίσει τη σχετική δαπάνη,

–        ή θα πρέπει τα δρομολόγια των Αστικών Συγκοινωνιών να αναλάβουν δωρεάν την υποχρέωση  μεταφοράς με τυχόν συνεπικουρία της Δημοτικής Συγκοινωνίας όπου είναι εφικτό».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s