Τοποθέτηση για την οικονομική κρίση και την παιδεία από την Μ. Διακολιού με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2017 – 2018

«Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα υγεία, γνώση και δημιουργικότητα.

Στην εποχή της κρίσης που διανύουμε, η παιδεία, η πιο «κερδοφόρα επένδυση» για τη διάπλαση της νεολαίας και την ελπιδοφόρα διαμόρφωση του μέλλοντος της κοινωνίας μας, δεν ήταν δυνατό να μείνει αλώβητη.

Μαθητές, καθηγητές και γονείς, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, στο Μαρούσι αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, καλούνται να υποστηρίξουν το στόχο της μάθησης και της προόδου υπό αντίξοες συνθήκες περικοπών, συγχωνεύσεων και θριαμβολογίας για το αυτονόητο, όπως ότι στα σχολεία (υποτίθεται ότι) υπάρχει επάρκεια σε εκπαιδευτικό προσωπικό, βιβλία, εξοπλισμό και στοιχειωδώς αξιοπρεπείς κτιριακές συνθήκες.

Γι αυτό τους αξίζουν, εκτός από ευχές για το νέο σχολικό έτος, θερμά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άοκνη προσπάθεια και την προσφορά τους.

Σε πείσμα των καιρών, με κοινωνική ευθύνη και αγωνιστικότητα, θα τάσσομαι πάντα στο πλευρό όσων αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο, γιατί καλύτερο σχολείο σημαίνει καλύτερο αύριο».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s