ΦΩΤΙΑ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ: Τα στοιχεία αποκαλύπτουν τα ψέματα της διοίκησης Γ. Πατούλη

Άλλη μία- σοβαρότατων διαστάσεων- φωτιά σημειώθηκε στην πόλη μας στις 11-7-2016, στην περιοχή Πολυδρόσου, από την εξέλιξη της οποίας, κινδύνευσαν και σπίτια!

Ευτυχώς για άλλη μια φορά λειτούργησε άμεσα ο μηχανισμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και παρά τους δυνατούς ανέμους, η πυρκαγιά κατασβέσθηκε χωρίς υλικές ζημίες, για μεγάλη τύχη των συμπολιτών μας που τα σπίτια τους είναι ακριβώς δίπλα από την εστία. Αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια τους πυροσβέστες, στους εργαζομένους και εθελοντές του Δήμου για τη συνεργασία τους στην επιτυχή αντιμετώπισή της.

Εντύπωση όμως κάνει το σχετικό δελτίο τύπου του κ. Δημάρχου, το οποίο ομιλεί για  αποψιλώσεις που έγιναν δήθεν «από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου» αναφέροντας μάλιστα ως προτεραιότητα το Κτήμα Καρέλλα, ενώ είναι γνωστό ότι οι αποψιλώσεις ξεκίνησαν γενικά στο Μαρούσι αφού το κτήμα Καρέλλα είχε ήδη καεί δύο φορές και αυτό μετά τις 21-6-2016 και όχι από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, η οποία ξεκίνησε την 1η Μαΐου!


http://www.aftodioikisi.gr/ota/perifereies/apo-tora-trexoun-pote-xekina-episima-i-antipiriki-periodos-sti-xora-mas-epeigon-engrafo-pros-oles-tis-armodies-ipiresies/

Ο κ. Δήμαρχος έκανε λόγο και για τις επιστολές που απεστάλησαν σε ιδιώτες για να αποψιλώσουν τα ακίνητά τους (αλήθεια, πότε;) και για την «σαφή εντολή» που έδωσε στον Πρόεδρο της Πολιτικής Προστασίας, αλλά ουδείς λόγος για το με ποιο τρόπο ο ίδιος επόπτευσε την υλοποίηση της διαδικασίας κατ’ εφαρμογή «της εντολής» που έδωσε και αν είναι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Υπεύθυνος για τη λειτουργία των υπηρεσιών και των πολιτικών οργάνων, είναι ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος ως πολιτικός τους προϊστάμενος και η απλή εντολή σε αυτούς δεν τον απαλλάσσει από τις πολιτικές του ευθύνες.

Μετά δε από μικρή έρευνα που έκανα, διαπίστωσα:

Α)  ότι σύμφωνα με μαρτυρίες περίοικων και πυροσβεστών, αλλά και από μεγάλα ειδησεογραφικά site που ασχολήθηκαν με το θέμα (πχ: http://www.protothema.gr/greece/article/594103/fotia-se-parallilo-tis-attikis-odou/http://www.zougla.gr/greece/article/pirkagia-ston-polidroso-atikis), το ακίνητο στο οποίο σημειώθηκε η πυρκαγιά ήταν μη αποψιλωμένο και γεμάτο ξερά χόρτα. Συνεχίζει δε να είναι γεμάτο σκουπίδια και μπάζα, γεγονός επιβαρυντικό και για την εμφάνιση φωτιάς και για την εξάπλωσή της,

(φωτό: https://drive.google.com/file/d/0B1DkWyPJkW5TNGhkTXRHREdGOHM/view?usp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/0B1DkWyPJkW5TcmRTd3U4ZnJaRjA/view?usp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/0B1DkWyPJkW5TNXZ5VmRsNWNvTFk/view?usp=sharing)

Β) ότι τα πυροσβεστικά οχήματα δυσκολεύτηκαν να επιχειρήσουν κοντά στην πυρκαγιά διότι δεν μπορούσαν να εισέλθουν στην οδό Ανδρέα Τσατήρη, η διέλευση στην οποία  παρεμποδίζεται συστηματικά, χωρίς ο Δήμος να παρεμβαίνει (βλ. βίντεο

https://drive.google.com/file/d/0B1DkWyPJkW5TOHpIckdtNGJ2Ukk/view?usp=sharing).

Γ) ότι το ακίνητο στο οποίο σημειώθηκε η πυρκαγιά (αρ. ΚΑΕΚ 050142010001/0/0) φέρεται να είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη», αλλά στο υπ’ αριθμ. 1733/1986 συμβόλαιο κτήσης του διπλανού ακινήτου (αρ. ΚΑΕΚ 05014 2010002/0/0) αναφέρεται το οικείο όριο ως «ιδιοκτησία πρώην (Τ)ζεκάκου». Μήπως πρόκειται για μέρος του κληροδοτήματος Ζεκάκου, προς τιμήν του οποίου έχει ονοματιστεί και σχετική οδός στην πόλη μας ακριβώς στην ίδια περιοχή; Ποιος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του κληροδοτήματος αυτού; Μήπως ο Δήμος –που υποτίθεται ότι προνόησε έγκαιρα και σωστά για όλα-  όφειλε να γνωρίζει τον υπεύθυνο και να συνεννοηθεί για την επιμέλεια του ακινήτου ή (αν είναι ο ίδιος ο Δήμος υπεύθυνος) να έχει φροντίσει εγκαίρως για την ασφάλεια των Μαρουσιωτών και των περιουσιών τους;

Είναι φανερό λοιπόν από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές που έχουν σημειωθεί σε διάφορα σημεία του Αμαρουσίου, ότι για φέτος η δημοτική αρχή το παιχνίδι της αντιπυρικής προστασίας το έχει χάσει. Το μόνο που της απομένει είναι να διαχειριστεί την υπάρχουσα κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό και αποτελεσματικότερο τρόπο.

———————————————-

ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ (ΜΗ) ΑΠΑΝΤΗΣΗ του κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ (15.07.16):

Είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι ο  κ. Πατούλης, όταν επιδιώκει να «εισπράξει» τον έπαινο κάποιας επιτυχίας (πχ της κατάσβεσης της πυρκαγιάς του Πολυδρόσου) εκδίδει ο ίδιος Δελτίο Τύπου, ενώ όταν καλείται, ως οφείλει, να αντιμετωπίσει τις ευθύνες του, κρύβεται πίσω από τις υπογραφές των αντιδημάρχων του!

Αφού αρχικά του αναγνωρίσω ότι, μετά την σχετική ανακοίνωσή μου (Ζητούνται απαντήσεις επί της ουσίας) έσπευσε να διορθώσει το ύφος των απαντήσεών του, οφείλω να επισημάνω πως, για μια φορά ακόμη, δεν έχει απαντήσει σε απολύτως κανένα από τα τεθέντα ζητήματα (Τα στοιχεία διαψεύδουν τον κ. Δήμαρχο).

Ο κ. Πατούλης  φοβάμαι ότι δεν πρόσεξε τις φωτογραφίες που επεσύναψα στην ανακοίνωσή μου, γι αυτό μιλά για «περιφραγμένες εκτάσεις», και βέβαια, κανένα λόγο δεν κάνει για τα σκουπίδια, τα μπάζα και τα ξερόχορτα που υπάρχουν στις εκτάσεις αυτές. Το ίδιο δεν λέει τίποτα για την οδό Ανδρ. Τσατήρη.

Παρόλ’ αυτά, του αναγνωρίζω ότι ομολογεί πως έστειλε επιστολές προς ιδιώτες για αποψίλωση των οικοπέδων τους  το Μάιο, ενώ δηλαδή η αντιπυρική περίοδος είχε ήδη ξεκινήσει.

(Του υπενθυμίζω ότι το 2016 η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε την 1η Μαΐου!) Συνεπώς ομολογεί ότι άργησε να ενεργήσει τα δέοντα για την διενέργεια των αποψιλώσεων, οι οποίες είναι γνωστό ότι ξεκίνησαν μετά και τη δεύτερη φωτιά στο Κτήμα Καρέλλα, ήτοι μετά τις  21 Ιουνίου 2016 και όχι «εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου».

Επιμένω όμως, ότι εκ του αποτελέσματος, μετά από τόσες φωτιές, και στα μέσα του καλοκαιριού, είναι πλέον τετελεσμένο ότι το παιχνίδι της πρόληψης έχει πια χαθεί. Αυτό που τώρα πια έχει νόημα, είναι η κατά το δυνατόν καλύτερη διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s