ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΕΛΛΑ: Η έλλειψη πρόληψης δεδομένη, ερωτηματικά και από την επικοινωνιακή συμπεριφορά της διοίκησης Γ. Πατούλη


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΪΑ ΤΗΣ 22-6-2016

Το μεσημέρι στις 22-6-2016, ξέσπασε φωτιά στο κτήμα Καρέλλα. Βρέθηκα στο σημείο μαζί με πολίτες της γειτονιάς των Αναβρύτων και ευρύτερα που ενδιαφέρθηκαν και θέλησαν εθελοντικά να προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Κατά γενική ομολογία, και κυρίως κατ’ εκτίμηση των παραγόντων του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που μετέβησαν στον χώρο, ο καύσωνας, ο άνεμος και κυρίως το γεγονός ότι το Κτήμα δεν είχε καθαριστεί από τα ξερόχορτα (δηλαδή μέχρι τις 21-6-2016 δεν είχαν γίνει εργασίες χλοοκοπής), δημιούργησαν συνθήκες εξάπλωσης της πυρκαγιάς, γεγονός που θα είχε ολέθρια αποτελέσματα με  δεδομένο ότι το Δάσος Συγγρού, το 5ο Γυμνάσιο και το 6ο Λύκειο Αμαρουσίου, βρίσκονταν μία σπίθα μακριά.

Ευτυχώς  η φωτιά κατασβέστηκε εγκαίρως χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που είχε την ευθύνη συντονισμού των επιχειρήσεων των πολλών οχημάτων της και επίσης των οχημάτων των Δήμων Αμαρουσίου, Κηφισίας, Πεντέλης, Βριλησσίων που έσπευσαν στο σημείο.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στους εργαζομένους των Δήμων, στο Σύλλογο των Φίλων του Δάσους Συγγρού, στους κατοίκους της γειτονιάς των Αναβρύτων και στον Διευθυντή του 5ου Γυμνασίου κ. Γάλο, ο οποίος πρώτος ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να επέμβει.


——————————————-

ΕΡΩΤΗΣΗ προς το Δημοτικό Συμβούλιο (24.06.16)

Στις 22-6-2016, ξέσπασε φωτιά στο κτήμα Καρέλλα.

Ήμουνα παρούσα στο χώρο μαζί με κατοίκους των Αναβρύτων που ενδιαφέρθηκαν και θέλησαν εθελοντικά να προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Οι πυροσβέστες επιχειρούσαν με απόλυτη οργάνωση και συντόνισαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και των Δήμων τα οποία έσπευσαν στο σημείο.

Παρά την αίσια κατάληξη της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαϊάς και της αποφυγής της εξάπλωσής της στο παρακείμενο Δάσος Συγγρού και στα διπλανά σχολεία, μία κατάληξη για την οποία ήδη έχω δώσει τα συγχαρητήριά μου σε εκείνους που συνέβαλαν σε αυτήν, δεν μπορώ να μην επισημάνω το γεγονός του ότι το Κτήμα Καρέλλα (είναι δημοτική περιουσία) δεν είχε καθαριστεί από τα ξερά χόρτα, ενώ αντίστοιχα αιτήματα για χλοοκοπή υπάρχουν και σε άλλες περιοχές του Δήμου.

Σημειώνω ότι και πέρυσι είχε εκδηλωθεί πυρκαϊά σε δημοτικό ακίνητο στον Άγιο Θωμά προ της ολοκλήρωσης των χλοοκοπών, ενώ στο Κτήμα Καρέλλα επίσης έχουν σημειωθεί πυρκαϊές στο παρελθόν.

Ερωτάται:

Ποιος ο λόγος της μη έγκαιρης ολοκλήρωσης των χλοοκοπών στο Δήμο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου;

Πότε προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθούν οι χλοοκοπές;

Τι αποκαταστάσεις θα γίνουν στο καμένο σημείο του Καρέλλα και πότε;


———————————————–

Ο Καββαλοπατούλης και η φωτιά στου Καρέλλα!

Απάντηση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μαίρης Διακολιού στον κ. Δήμαρχο για το θέμα των πυρκαγιών στο κτήμα Καρέλλα (28.06.16):

Ο ΚΑΒΒΑΛΟΠΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥ ΚΑΡΕΛΛΑ

Αφού ο κ. Δήμαρχος εκτέθηκε  με την πρώτη του δήλωση με την οποία προσπάθησε να πάρει τα εύσημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον Συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο κτήμα Καρέλλα, στη συνέχεια κρύφτηκε πίσω από το όνομα του αντιδημάρχου του κ. Κάββαλου, γιατί δεν τόλμησε να μου απαντήσει ευθέως και επί της ουσίας.

Ο κ. ΚάββαλοΠατούλης, λοιπόν, όπως είχε κάνει και ο κ. Πατούλης στο παρελθόν, προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι εγώ αποδίδω την ευθύνη δολοφονιών και (τυχόν) εμπρησμών στο Δήμο.

Δεν καταλάβατε, κ. ΚαββαλοΠατούλη. Σας αποδίδω την πολιτική ευθύνη για την εγκληματική αμέλεια την οποία επιδεικνύετε, γιατί δεν  προνοείτε ως οφείλετε για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών.

Κι αυτό αποδεικνύεται, γιατί  όσο εσείς, κ. ΚαββαλοΠατούλη, αναλωνόσασταν στο να διαστρεβλώνετε τα λεγόμενά μου για να «βρείτε» τι και πώς θα μου απαντήσετε, το κτήμα Καρέλλα καιγόταν για δεύτερη φορά!

Γίνομαι μονότονη, αλλά αναγκάζομαι να επαναλαμβάνω: Την ίδια αμέλεια δείξατε  με το πάρκινγκ της Χατζηαντωνίου, που ο χώρος ήταν σκοτεινός αλλά προσβάσιμος, την ίδια αμέλεια δείξατε  με του Καρέλλα που αποφασίσατε να ξεκινήσετε την αποψίλωση δυο πυρκαγιές μετά, και τα ίδια κάνατε και πέρσι ! https://youtu.be/VsbHDxfByEc

Είναι συστηματική και πρωτοφανής για δημοτικό άρχοντα η αμέλειά σας και γι’ αυτήν απαιτώ απαντήσεις στο σημερινό ΔΣ.


—————————————————


Ζητούνται απαντήσεις επί της ουσίας!

Ανακοίνωση της Μ. Διακολιού με αφορμή σχόλιο του κ. Κάββαλου (http://enypografa.gr/100009-2/) αναφορικά με τα εύλογα ερωτήματα της για τις πυρκαγιές στο κτήμα Καρέλλα (01.07.16):

Το ύφος του κ. Πατούλη προσβάλει την πόλη και τους πολίτες

«Ο κ. Πατούλης, συνεχίζει να κρύβεται πίσω από την υπογραφή του αντιδημάρχου του, κ. Κάββαλου  χωρίς να απαντήσει ακόμα επί της ουσίας σε κανένα ερώτημα, ούτε διά του τύπου, ούτε θεσμικά στο ΔΣ, σχετικά με το γιατί δεν έγιναν οι χλοοκοπές πριν την καλοκαιρινή περίοδο και γιατί ο χώρος του υπογείου πάρκινγκ της Χατζηαντωνίου ήταν σκοτεινός, αν και προσβάσιμος.

Το ανησυχητικότερο όμως στην πρακτική αυτή που ακολουθεί, είτε υπό το δικό του όνομα, είτε χρησιμοποιώντας το όνομα άλλων, είναι η μόνιμη και έντονη εριστικότητα που δείχνει  προσωποποιώντας τις πολιτικές διαφορές, θεωρώντας προσωπικές επιθέσεις και «κήρυξη πολέμου» την έκφραση της πολιτικής διαφωνίας.

Κι αυτό δεν το κάνει μόνο στο Μαρούσι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευστεί, (http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/protofanes-epeisodio-patouli-sgourou-sto-ipes-tous-xorise-o-poulakis/) αντίστοιχα εριστική συμπεριφορά έχει επιδείξει και σε άλλες περιπτώσεις, πχ με το ήθος της αντιπαράθεσής του απέναντι στον κ. Σγουρό (ανεξάρτητα από το ποιος είχε δίκιο) στην  συνεδρίαση της Επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η γενικευμένη επιθετικότητά του απέναντι σε όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους, με κάνει να αναρωτιέμαι αν έχει τελικά χάσει το μέτρο και να αισθάνομαι ότι λίγο απέχει από το να γίνει γραφικός. Εύχομαι να υπερβάλλω, όμως το «αίσθημα μεγαλείου», που συχνά υπαγορεύει τέτοιες συμπεριφορές, στην περίπτωση του κ. Πατούλη –κατά την προσωπική μου γνώμη, και το αναφέρω ως ακραίο παράδειγμα- εκφράστηκε από την επιθυμία του να γίνει πρόεδρος της ΝΔ.

Σε ιδιωτικό επίπεδο, μπορεί να συμπεριφέρεται όπως θέλει. Αλλά θεσμικά, εκπροσωπεί το Μαρούσι και τους Μαρουσιώτες, πράγμα που τον δεσμεύει να είναι προσεκτικός και κόσμιος στις διατυπώσεις και στις αντιπαραθέσεις του, ώστε να μην προσβάλλει την πόλη και τους πολίτες της».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s