Η Μ. Διακολιού στηρίζει το ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΚΑ ενάντια στο πέρασμα των αθλητικών εγκαταστάσεων στο ΤΑΙΠΕΔ

Στο ΔΣ της 16-6-2016, η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, κατέθεσε στα πρακτικά το Ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΚΑ που απευθύνεται στον Υφυπουργό Αθλητισμού:

https://files.acrobat.com/a/preview/01cff186-517e-4b4d-a900-b437775d47ea

Στο ψήφισμα αυτό, οι εργαζόμενοι του ΟΑΚΑ:

Διαμαρτύρονται για τη δημιουργία του υπερταμείου με το οποίο ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία και την ένταξη του ΟΑΚΑ σε αυτό.

Καταγγέλλουν την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού για την άμεση μεταστροφή της και την στήριξή της στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που εκφράζεται από τη σπουδή του Υπουργείου να αναμένει «ήδη» προτάσεις «αξιοποίησης».

Εξαίρουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του ΟΑΚΑ παρά τα προβλήματα στη λειτουργία του που απορρέουν από ανεπαρκή χρηματοδότηση με ευθύνη της Διοίκησης και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Διερωτώνται αν είναι πολιτική επιλογή η απαξίωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των εργαζομένων και χαρακτηρίζουν «βεγγέρες» και «επικοινωνιακό παιχνίδι της Κυβέρνησης» τις εκδηλώσεις «βάφτισης» των εγκαταστάσεων του Μπάσκετ με το όνομα  ενός μεγάλου αθλητή, την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση απεργάζεται την ιδιωτικοποίησή του.

Η Μαίρη Διακολιού, όπως έμπρακτα έχει αποδείξει, στέκεται αλληλέγγυα στους εργαζομένους του ΟΑΚΑ στο αίτημά τους ενάντια στην ιδιωτικοποίησή του, υπέρ της διατήρησης του δημόσιου και κοινωνικού του χαρακτήρα, και στην προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s