Για την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 18.06.16

Στο θέμα της τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος που συζητήθηκε στο ΔΣ 18-6-2016, η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Μαίρη Διακολιού έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

«Ανεξαρτήτως του αν συμφωνώ ή όχι με τα αναφερόμενα έργα στην κρινόμενη τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος (πχ με την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, συμφωνώ) δεν παύει η ακολουθουμένη διαδικασία συνεχών  τροποποιήσεων  του  Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου  να είναι μνημείο προχειρότητας  και μη σεβασμού του Δημότη του Αμαρουσίου.

Στην ίδια την εισήγηση αναφέρεται  ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για το οικονομικό έτος 2016 πριν περάσει ένα εξάμηνο τροποποιήθηκε κιόλας δυο φορές και τώρα είναι η τρίτη! Δεν παύει δε να είναι αόριστο και αποσπασματικό.

Συγκεκριμένα, επί των προτεινομένων του σχετικού πίνακα:

Για τις 7 νέες εγγραφές ύψους 103.800,00€ μελετών (5) και έργων (2), υπάρχει μόνο μια γενική περιγραφή της ταυτότητας τους.

Οι προβλεπόμενες μειώσεις κατά 104.843,17€ δημιουργούν εύλογα ανησυχία για την ποιότητα του σχεδιασμού του Δήμου, καθώς και για την πρακτική της τύποις ένταξης έργων τα οποία τελικά δεν πρόκειται να υλοποιηθούν εντός του έτους στο οποίο προβλέφθηκαν – αφού οι μειώσεις δεν αντιστοιχούν σε αντικειμενική ανάγκη ή έλλειψη ανάγκης, αλλά εξυπηρετούν απλώς την υποχρέωση ισοσκελισμού του Τεχνικού Προγράμματος».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s