Θέσεις της Μ. Διακολιού για την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΚΑ και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του προσωπικού του

Μετά την ένταξη και του ΟΑΚΑ στο ΕΔΗΣ (Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών) προς ιδιωτικοποίηση, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μ. Διακολιού σας ενημερώνει για τις θέσεις και τις άμεσες ενέργειές της σχετικά με το θέμα (24.05.19):

Το επί της ουσίας 4ο Μνημόνιο που ψήφισε η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, παραδίδει ακόμη και τη διαχείριση της πατρίδας μας στους δανειστές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ελέγχουν και να ιδιωτικοποιούν τις δημόσιες δομές και υποδομές που πλήρωσε κάθε ελληνική οικογένεια  για να δημιουργηθούν και να υπάρχουν και που θα συνεχίζει να πληρώνει για να συντηρούνται.

Ανάμεσα  στις δομές που εντάσσονται στην ΕΔΗΣ, ήτοι την Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών, εντάχθηκε και το ΟΑΚΑ.

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, παρευρέθηκε σήμερα στη ΓΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, που σήμερα αποφάσισαν να προβούν σε κινητοποιήσεις.

Η Μαίρη Διακολιού, αφού δήλωσε την αλληλέγγυα στάση της στους αγώνες τωνεργαζομένων, καταδίκασε την κατάπτυστη σύλληψη των νεομνημονιακών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για τη δημιουργία υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων που οδηγεί σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ενώ καταδίκασε την θέση του Γιώργου Πατούλη ο οποίος στο σχετικό Δελτίο Τύπου, δεν κάνει κανένα λόγο για την αναγκαιότητα διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΚΑ και τη διασφάλιση των θέσεων, συνθηκών και όρων εργασίας των εργαζομένων.

Επίσης, στηλίτευσε τις κοινωνικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης του ΟΑΚΑ και τους κινδύνους της, τονίζοντας ότι κινδυνεύει το δημόσιο αγαθό του λαϊκού αθλητισμού, πράγμα που συνακόλουθα σημαίνει και οικονομική επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας.

Καταδίκασε τη λογική της χρήσης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με μόνο γνώμονα την κερδοφορία, τονίζοντας ότι η επιλογή αυτή, πέραν των άλλων,  θα επιβαρύνει πολλαπλά και το Μαρούσι μας.

Ενημέρωσε τους εργαζομένους ότι οι Μαρουσιώτες είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένοι με το ΟΑΚΑ, καθώς χτίστηκε στην εύφορη πατρογονική τους γη, και δεν θα ήθελαν να το δουν να ξεπουλιέται σε ιδιώτες.————————————————-

Ανακοίνωση ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μ. Διακολιού για το ΟΑΚΑ (25.05.16):

Η τύχη του ΟΑΚΑ αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για την πόλη μας

Στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚΑ μετά την απόφαση της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ιδιωτικοποιήσει δημόσιες υποδομές, παρευρέθηκε (25/5) η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαίρη Διακολιού, συμμετέχοντας στη σχετική συγκέντρωση/ παρέμβαση των εργαζομένων και μελών της Ομοσπονδίας τους από άλλες εγκαταστάσεις του δημοσίου που έχουν ενταχθεί στο ίδιο σχέδιο.

Η Μαίρη Διακολιού δήλωσε τη συμπαράστασή της στους εργαζομένους και στα μέλη της Ομοσπονδίας, υποστηρίζοντας το αίτημά τους το ΔΣ να λάβει απόφαση  υπέρ της προστασίας του ΟΑΚΑ από τη διαδικασία ξεπουλήματος, ενάντια στις αποφάσεις της νεομνημονιακής Κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν, είχε την ευκαιρία να μεταφέρει το ενδιαφέρον των Μαρουσιωτων για την τύχη του Σταδίου που περικλείεται στην πόλη μας. Επανέλαβε:

  • ότι στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους με τους ίδιους όρους, συνθήκες και δικαιώματα.
  • ότι στηρίζει το αίτημα της διατήρησης και διεύρυνσης της χρήσης των υποδομών του ΟΑΚΑ  για τον αθλητισμό των λαϊκών οικογενειών όλων των ηλικιών, των Μαρουσιωτών, των κατοίκων των όμορων δήμων και του λεκανοπεδίου,
  • ότι θα παλέψει για  τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του ΟΑΚΑ,που διασφαλίζει τελικά  την προστασία των ελεύθερων χώρων του για την αναψυχή ποδηλατών, περιπατητών και το παιχνίδι των παιδιών, όπως συμβαίνει καθημερινά και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα.

Δήλωσε σταθερά αντίθετη στα σχέδια της δήθεν αξιοποίησης όπως την εννοεί η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των λίγων ημέτερων κερδοσκόπων, εκπροσώπων του συστήματος και των κεφαλαίων τους.

Καλεί όλους να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που αύριο, 9 π.μ. θα κλείσουν συμβολικά την οδό Σπύρου Λούη στο ύψος της Α’ εισόδου του ΟΑΚΑ.

Σημειώνεται ότι στο ΔΣ. του ΟΑΚΑ συμμετέχει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ως εκπρόσωπος του Δήμου.

—————————————–

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΚΑ
και την συνακόλουθη αποτροπή της ελεύθερης χρήσης του από Μαρουσιώτες

Στις 26/5/2016 η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου, Μαίρη Διακολιού, συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΑΚΑ, οι οποίοι «έκλεισαν» συμβολικά την οδό Σπύρου Λούη, χωρίς όμως να παρεμποδίσουν καθόλου την κυκλοφορία.

Η Μαίρη Διακολιού επανέλαβε τη στήριξή της στα αιτήματά τους, όπως ήδη έχουν διατυπωθεί και δημοσιοποιηθεί από την ίδια.

Όμως με αφορμή αυτήν την παρουσία, και επειδή οι εργαζόμενοι διένειμαν το ψήφισμα που τελικά δημοσιεύθηκε ως ομόφωνη απόφαση του Δήμου Αμαρουσίου, δήλωσε τα εξής:

 «Το εν  λόγω ψήφισμα δεν αντιπροσωπεύει την απόφαση του ΔΣ, καθώς το Σώμα ψήφισε ομόφωνα όχι την πρόταση του Δημάρχου με ορισμένες συμπληρώσεις-επισημάνσεις, αλλά αντιπρόταση η οποία, αναφερόταν στο αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία όλων των εργαζομένων,   τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ΟΑΚΑ προς το σκοπό της ενίσχυσης του ερασιτεχνικού μαζικού λαϊκού αθλητισμού, την κρατική του χρηματοδότηση και την άρνηση στην ιδιωτικοποίηση και στο ξεπούλημά του.

Οι αναφορές στην «αξιοποίηση» του ΟΑΚΑ και μάλιστα βάσει του συνολικού αναπτυξιακού προγράμματος της Χώρας, επ’ ουδενί δεν με εκφράζουν ιδεολογικά, καθώς το αναπτυξιακό πρόγραμμα της  χώρας, η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το έχει «αντικαταστήσει» με το στυγνό ξεπούλημα των δημοσίων δομών.

Μου κάνει εντύπωση το ότι ο Γιώργος Πατούλης από τη μία καταδικάζει απερίφραστα τις μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης και από την άλλη σπεύδει να εισάγει και να υποστηρίξει ψηφίσματα που τις επικαλούνται».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s