Η Περιφέρεια Αττικής και η Δημοτική Αρχή Γ. Πατούλη υποστηρίζουν την επέκταση του Golden Hall

ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ GOLDEN HALL
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στις  17-3-2016, τέθηκε προς ψήφιση η γνωμοδότηση σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επέκταση των δραστηριοτήτων της LAMDA (συμφερόντων Λάτση) εντός του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) κατά 22.000 τ.μ. Το σύνολο του κτιρίου, επιφάνειας περίπου 95.000τ.μ, έχει παραχωρηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ στη LAMDA. Ήδη στο κτίριο και σε επιφάνεια 73.000 τ.μ. λειτουργεί το GOLDEN HALL. Στην επέκταση περιλαμβάνεται, πλην άλλων, η κατασκευή ενυδρείου, μουσείου, και εμπορικών καταστημάτων ψυχαγωγίας και εστίασης

Στη συνεδρίαση αυτή παρευρέθηκε η δημοτική σύμβουλος Μ. Διακολιού υποστηρίζοντας το αίτημα για αναβολή της συνεδρίασης για απόφαση.

Υποστήριξε αντίθετη θέση στην επέκταση του εν λόγω εμπορικού κέντρου με αναφορά στο γνωστό σε όλους τους Μαρουσιώτες «αμαρτωλό» ιστορικό του ακινήτου,  με ιδιαίτερη έμφαση στις συνέπειες της επέκτασης του GOLDEN HALL, επικεντρώνοντας κυρίως στον κυκλοφοριακό φόρτο και στην έλλειψη σχετικής κυκλοφοριακής μελέτης, στον κορεσμό της περιοχής από αντίστοιχες χρήσεις (MALL, GOLDEN HALL, HELEXPO κλπ) και τις δυσμενείς επιπτώσεις του στην τοπική αγορά. Πήρε αντίθετη θέση στην κατάργηση του δημοτικού φόρου ύψους 2% επί του τζίρου των καταστημάτων, χαρακτηρίζοντάς την «μεταφορά πλούτου» από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόνισε την ανάγκη της κοινωνίας του Αμαρουσίου για πολιτιστικές χρήσεις, και ζήτησε να μην υπερψηφιστεί η μελέτη αυτή.

Τελικά και παρά την αρχική θετική εισήγηση της διοίκησης της Περιφέρειας για έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την επέκταση του GOLDEN HALL, αποφασίστηκε η αναβολή λήψης απόφασης επί του θέματος,αφού προηγουμένως ζητηθεί η διατύπωση γνώμης από το Δημ. Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου.

Σημειωτέον ότι η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ήταν ενημερωμένη για τη σχετική συζήτηση στο περιφερειακό Συμβούλιο και δεν θεώρησε σκόπιμο να παρέμβει.

—————————————–

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ GOLDEN HALL
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ερώτηση σχετικά με το Golden Hall, συνυπέγραψε και συνκατάθεσε η Μ. Διακολιού, ως δημοτική σύμβουλος στο δημοτικό συμβούλιο της 22ης Μαρτίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ GOLDEN HALL

Στις 17-3-2016, εισήχθη προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με θετική εισήγηση θέμα με τίτλο: «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του Δημοσίου Ακινήτου «Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC) – GOLDEN HALL στο Μαρούσι Αττικής».

Στη συνεδρίαση έγινε παράσταση από λίγους δημοτικούς συμβούλους του Αμαρουσίου που ζήτησαν να μην γίνει δεκτή η παραπάνω ΜΠΕ.

Τελικά η ψήφιση του θέματος αναβλήθηκε, προκειμένου να ληφθεί υπόψη η γνώμη της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου.

Η εν λόγω ΜΠΕ, αφορά την επέκταση του GOLDEN HALL στο δυτικό, εκτός λειτουργίας έως σήμερα, τμήμα του ακινήτου, επιφανείας 22.000 τ.μ. περίπου, με εγκατάσταση πρόσθετων χρήσεων, όπως πχ ενυδρείου, ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων κλπ.

Από την ίδια την εν λόγω ΜΠΕ, από τις προτάσεις της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής που την εξέτασε, αλλά και από την κοινή λογική οποιουδήποτε ενδιαφέρεται ειλικρινά για την πόλη μας και τους δημότες της, προκύπτει ότι η ολοκλήρωση του προαναφερθέντος έργου θα έχει ως κυριότερα, αλλά όχι μοναδικά αποτελέσματα:

Α) Κυκλοφοριακό φόρτο, αναντίστοιχο με τις -ελάχιστες πλέον – αντοχές της περιοχής του Αγ. Θωμά και της Αγ. Φιλοθέης, με αποτέλεσμα περιβαλλοντική επιβάρυνση και εξάλειψη κάθε ελάχιστης εναπομείνασας δυνατότητας στάθμευσης.

Β) Επιβάρυνση της ήδη επιβαρυμένης περιοχής του Αγ. Θωμά, που πάσχει από έλλειψη βασικών υποδομών και στην οποία, σε έκταση μόλις δύο οικοδομικών Τετραγώνων, εκτείνονται τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα των Αθηνών (MALL, GOLDEN HALL, AVENUE), ενώ παραπλεύρως υπάρχει κτίριο του Δημοσίου ( ΕΟΠΥΥ) και ιδιωτικό νοσοκομείο, για να μην αναφέρουμε το ΧΕΥ Νερατζιώτισσας που ήδη χτίζεται.

Γ) Μαρασμό της ήδη πληγείσας από τα υφιστάμενα εμπορικά κέντρα αγοράς του Αμαρουσίου, η οποία επιπροσθέτως μαστίζεται από τα «λουκέτα» που προκάλεσε η οικονομική κρίση και οι μνημονιακές πολιτικές, οδηγώντας τους Μαρουσιώτες εμπόρους και επαγγελματίες σε οικονομική και ηθική εξόντωση.

Δ) Τελικά, κατόπιν των ανωτέρω (και όχι μόνο) συνεπειών, υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των κατοίκων.

Ερωτάται η Δημοτική αρχή

Ποια είναι η τεκμηριωμένη άποψη της Δημοτικής αρχής για την υλοποίηση αυτού του έργου; Είναι σύμφωνη με την επέκταση του GOLDEN HALL σε επιφάνεια 22.000 τ.μ. περίπου και αν ναι, γιατί;

Αν  διαφωνεί με το έργο του οποίου η υλοποίηση δρομολογείται, τι θα πράξει για να το αποτρέψει;

Είχε λάβει μέρος στη δημόσια διαβούλευση πριν από την έκδοση του ΕΣΧΑΔΑ για την παραχώρηση του GOLDEN HALL (ΦΕΚ /ΑΑΠΘ/336/23-9-2013) και αν ναι ποια ήταν η θέση της. Αν όχι γιατί αμέλησε να τοποθετηθεί σε ένα τόσο μεγάλης σημασίας για την πόλη νομοθέτημα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s